Kumluca'da çöp krizi

Krize iş makinaları müdahalesi

Nurdan Eroğlu

Kumluca Beldesinde yaşan çöp krizi iş makineleriyle aşılmaya çalışılıyor. Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, çöp araçlarını tamire gönderdiklerini ve tamir tamamlanıncaya kadar iş makineleri ile çöpleri toplamaya devam edeceklerini söyledi.

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde çöp kamyonu arızalandığı için çöp toplama işlemi iş makineleri ile aşılıyor. Arızalanan çöp aracının yerine geçici olarak kiralama yöntemi ile tedarik edilen çöp kamyonu beldenin bazı dar sokaklarında sıkıntıya neden olduğu için geri gönderildi. Arızalanan aracın tamiri tamamlanıncaya kadar beldede ki çöpler iş makineleri ile toplanılacak. Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, çöp araçlarını tamire gönderdiklerini ve tamir tamamlanıncaya kadar iş makineleri ile çöpleri toplamaya devam edeceklerini söyledi. Bartın Belediyesi'nin kardeş belediye kapsamında beldeye bir çöp aracı kazandırmak için girişimde bulunduğunu da ifade eden Başkan Can, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'ın her sıkıntıda Kumluca Belediyesi'nin yanında olduğunu ve çöp aracı içinde gerekli girişimlerde bulunduğunu belirtip Başkan Akın'a teşekkür etti.

BELDE BAKANLIKTAN ÇÖP KAMYONU BEKLİYOR

İsmail Can, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kumluca Kapalı Pazaryeri temel atma töreninde beldeye çöp aracı tahsisi için istekte bulunduklarını ancak bu isteklerinin üç yıldır göz ardı edildiğini sitemli sözlerle dile getirmişti. Can, törendeki konuşmasında, “Bizim derdimiz Kumluca'ya hizmet etmek. Bunun için birlik beraberlik içinde hareket ediyoruz. Kumluca kısır çekişmelerle çok zaman kaybetti. Bizim kaybedecek zamanımız yok. Göreve geldiğimizden bu yana her fırsatta dile getirdiğimiz bir isteğimiz vardı. İstediğimiz tek bir şey vardı. Çöp arabamız sıkıntılı olduğu için beklediğimiz tek şey çöp arabasıydı. Belediye olarak zaten yapacağımız işleri yapıyoruz. Bakanlıktan hibe olarak bir adet çöp arabası istedik. Aradan üç sene geçti. Nerelere neler verildi ama bize bir çöp arabası verilmedi” demişti.

Bakmadan Geçme