Kültür ve turizm için Ankara'da dev buluşma
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları çerçevesinde Ankara'daki dev buluşmada önemli açıklamalarda bulunarak 'Dünyayı tehdit eden 'Koranavirüsü' nedeniyle iç turizmin daha bir önem kazandığını görmekteyiz ' dedi. Dev buluşmaya Bartın'dan Bartın Hergün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nihal Çınçın da katıldı.
Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları çerçevesinde Ankara'daki dev buluşmada önemli açıklamalarda bulundu. Bartın'dan Bartın Hergün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nihal Çınçın ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz'un da katıldığı dev buluşmada Başkan Gökdemir, “Dünyayı tehdit eden Koranavirüs nedeniyle iç turizmin daha bir önem kazandığını görmekteyiz. Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un Koronavirüsü nedeniyle Yabancı Turistin sayısını arttırmaya çalışmaktansa bu yıl daha az yabancı turist gelmesini sağlamak en mantıklı çalışma olacak açıklamasını destekliyoruz” dedi.
“Ankara'da olduğu algısı oluştu”
Ankara'nın sıradan bir şehir olmadığını kaydeden Gökdemir, şöyle devam etti:
“Ankara sıradan bir şehir değildir. Türkiye'mizin yönetildiği bir başkenttir. Başkent olması yanında Avantajları olduğu kadar dezavantaja da sahip bir şehirdir. Dezavantajlarından en önemlisi Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerin, siyasetin, bürokrasinin genel merkezlerin gölgesinde kalması geliyor. Tüm haber bültenlerinde ‘Ankara'dan yapılan açıklamaya göre' şeklinde ifadeler yer aldığına hepimiz şahit oluyoruz. Hiçbir haber kanalında Ankara'nın tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili en ufak ayrıntıya rastlanmamaktadır. Ne ilginçtir ki Türkiye'nin Ankara'dan yönetiliyor olması Türkiye genelinde yaşanan her bir olayın Ankara da olduğu algısı oluşturmaktadır” dedi.
“Büyük etki yarattı”
Bunun en yakın örneği açıklanan Koranavirüs vakasında yaşamış bulunmaktayız Sağlık Bakanlığının Ankara'dan Türkiye de Koronavirüsünün bulunduğunu yaptığı açıklaması sanki Ankara'da görülmüş gibi algılanmış ve Ankara'ya seyahat etmek isteyenlerin üzerinde büyük etki yaratmıştır. Bu etkinliğe yayılan bu haberden dolayı katılmak istemeyen gazetecilerin olduğunu da belirtmek isterim. Bu ayrıntıya girmemde ki sebebim Ankara'nın başkent olması sebebi olması nedeniyle avantajından çok dezeavantaja sahip olduğunu göstermektir. Hâlbuki Ankara Unesco Dünya Miras Listesine girebilecek tarihi ve kültürel değerlere sahip kadim bir şehirdi.
“Yerli turisti Ankara'ya davet ediyoruz”
6 Medeniyete Başkentlik yapmış 11 bin yıl boyunca kesintisiz yerleşik hayatın bulunduğu Hacı Bayram Veli Hazretleri gibi büyük bir manevi değeri bulunan Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlattığı Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerin ülkemizde yaşayan yediden yetmişe tüm vatandaşlarımız tarafından tanınması bilinmesi ve gezilip görülmesinin tam zamanıdır. Bu konuda da kamuoyunu bilgilendirmeyi üstlenen biz gazetecilerin büyük görevler düşmektedir. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen meslektaşlarımız ile Ankara'nın tarihi ve kültürel miraslarına dokunacağız ve tanıtımını yapmaktan büyük memnunluk duymaktayız.
“Kültür turizm 81 ile yayılmaya çalışılıyor”
Anadolu'nun kültür, tarihi ve sanatsal değerlerin hareketliliğinin arttırılması adına Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ile Medya Kültür ve Sanat Buluşmalarının startını verdik. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın kültür turizmini 81 vilayetine yayma çalışmalarının günümüzde tüm dünyayı tehdit eden Koranavirüsü nedeniyle daha bir önem kazandığını görmekteyiz. Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'un Koronavirüsü nedeniyle Yabancı Turistin sayısını arttırmaya çalışmaktansa bu yıl daha az yabancı turist gelmesini sağlamak en mantıklı çalışma açıklamasını kültür turizmine ağırlık verilerek iç turizmin hareketlenmesi için bir fırsat olarak görebiliriz .Gerçekleştirdiğimiz medya kültür sanat ve turizm buluşmalarının önemi bir kat daha artırmıştır. Buluşmalarımızı Ankara'da başlatmamızın da ayrı bir önemi vardır.”