KOZCAĞIZ'DA 2 PROJE İÇİN İMZALAR ATILDI
Kozcağız Beldesinde hayata geçirilecek olan 'Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor' ve 'Sayayı Evlerde Üretiyoruz' Projesinde Kozcağız Belediyesi, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA ve Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında imzalar atıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kozcağız Belediyesi'nin başvuru sahibi olduğu “Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor” projesinde BAKKA Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ile Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman arasında destek sözleşmesi imzalandı. İmza sonrasında açıklamada bulunan Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman “Kozcağız Seracılığın Merkezi Oluyor Projemizin sözleşmesini, BAKKA hizmet binasında imzaladık. Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı'nın hibesine ilave olarak, belediyemiz tarafından da katkıda bulunacağımız projemizin şimdiden tüm hemşerilerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bakanımız Sayın Mustafa Varank başta olmak üzere, Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner'e, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç'a ve emeği bulunan tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah kurumlarımızla el birliği ile yeni projeler üretmeye devam edeceğiz” dedi.
Saya evlerde üretilecek
Aynı zamanda yine beldede uygulanacak olan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nın başvuru sahibi olduğu Kozcağız Belediyesi'nin ortak olduğu Sayayı Evlerde Üretiyoruz Projesinde Genel Sekreteri Altunsu ile Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık arasında destek sözleşmesi imzalandı.
66 saya makinesi evlere teslime edilecek
Başkan Karaman bu projeye ilgili ise "Sayayı Evlerde Üretiyoruz Projesinin sözleşmesi de imzalandı. Toplamda 66 adet saya makinesini evlerde üretim sağlamak için hemşehrilerimize teslim edeceğiz. Evlerde üretim yapacak hemşehrilerimize makine, üretim malzemesi temini ve nihai ürün alım garantisi verilecek, böylelikle hem hammadde temini sıkıntısı hem de pazarlama sorunu ile karşı karşıya kalınmayacak. Üretilen ürünün bedeli üreticinin hesabına yatırılacak olup dezavantajlı grupta yer alan ilgili bireylerin hane halkı gelirlerinde artış sağlanacak. Kadın Eğitim ve Beceri Merkezi ve eski TEK binamızda 80 hemşehrimize kurs imkanını sağlayacağız. Belediyemizin de ortağı olduğu 1 milyon 500 bin TL hibe ile sağlanan proje için; Sanayi Ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a, Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner'e, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç'a ve paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.
Balık: “53 kişiye iş imkanı sağlayacak”
Sayayı Evlerde Üretiyoruz projesiyle ilgili açıklamada bulunan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık da şöyle konuştu:
“Projenin temel amacı, ilimizde yaşanan yoksulluk ve göçten kaynaklı sorunların giderilmesi, toplumun dezavantajlı kesimlerine mesleki bilgi ve becerileri kazandırarak istihdamın artırılmasıdır. İlimizde ve bölgemizde nitelikli ve üretken beşeri sermayenin geliştirilmesine katkı sağlanması genel amacını taşıyan projede, Bartın ilinde yaşayan ve daha önce odamız çatısı altında hayata geçirdiğimiz proje ile bir çok insana istihdam sağlayan Saya Eğitim Merkezinde eğitim almış veya daha önceden saya sektöründe çalışmış fakat çeşitli sebeplerden dolayı iş yerinde çalışamayan 53 dezavantajlı işsiz genç, işsiz kadın, engelli aileleri ile çeşitli sebeplerden dolayı iş yerinde çalışmakta sıkıntı yaşayan bireyler projenin hedef kitlesini oluşturmaktadır. Projenin devamında bu kişilerin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılımları sağlanacak ve toplumda yaşadıkları olumsuzluklar en alt seviyeye indirilecektir. Proje ile 53 adedi evlerde kullanım hakkı belirlenecek kişilere verilmek üzere, 13 adedi ayakkabı montaj atölyesinde kullanılmak üzere toplamda 66 adet saya dikim makinesi alınacak.
“80 kişiye saya üretimi eğitimi verilecek”
Devamında hedef kitlede yer alan ve istihdamı sağlanacak olan kişilere makinelerin teslim edilmesi, Bartın İnovasyon Merkezine montaj atölyesinin kurulması ve montaj eğitimlerinin verilmesi, Saya Eğitim Merkezinde ve Kozcağız Belediyesinde 80 kişiye saya üretimine yönelik eğitilmelerin verilmesi planlanmaktadır.Düzenlenecek eğitimler, kurulacak atölyeler ve alınacak makine ve ekipmanlar ile istihdam olanaklarının ve üretimin artışı sağlanacak, İlimizde sektörde yeni bir üretim şekli olarak evlerde üretim yapılarak saya üretimi gerçekleştirilecektir. Evlerde üretim yapacak kişilere makine, üretim malzemesi temini ve nihai ürün alım garantisi verilecek, böylelikle hem hammadde temini sıkıntısı hem de pazarlama sorunu ile karşı karşıya kalınmayacaktır. Üretilen ürünün bedeli üreticinin hesabına yatırılacak olup dezavantajlı grupta yer alan ilgili bireylerin hane halkı gelirlerinde artış sağlanacaktır. Toplam 1 milyon 672 bin 480,60 TL bütçeli proje için BAKKA tarafından 1 milyon 500 bin TL hibe desteği verecektir. Projenin ilimiz ve beldemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”