Kendi işini kurmak isteyenler içim başvurular başladı!

Bartın Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara verilecek hibe desteği için başvuruların başladığını duyurdu. Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 6 Aralık 2024 tarihi saat 23:59'a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapabilecek, İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları ise kabul edilmeyecek.

Muhammet Civan

Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 2025 yılı 1. Dönemine İlişkin Engelli ve Eski Hükümlü Proje başvurularının başladığı duyuruldu.

Buna göre engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verileceği açıklandı.

Bartın'da da engelli ve eski hükümlülere verilecek destek ile engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olunmak hedefleniyor.

Son başvuru tarihi 6 Aralık

Kendi işini kurmak isteyen engelliler proje başvurularını, 6 Aralık 2024 tarihi saat 23:59'a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapabilecek.

Başvurular, online yapılacak

İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta yolu ile yapılacak proje başvuruları ise kabul edilmeyecek.

Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ise projelerini hazırlayıp yine 6 Aralık 2024 tarihi mesai saati sona erene kadar bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla teslim edebilecek.

Ayrıca kendi işini kurmak isteyen eski hükümlüler projelerini belirtilen tarihe kadar Adalet Bakanlığının ilgili birimleri aracılığı ile bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine teslim edebilecek.

Bakmadan Geçme