Kalaycı'dan sahadaki tüm personele teşekkür

Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, kuvvetli yağışların ardından teyakkuza geçilen Bartın'da sahada çalışan tüm personele teşekkür ederken 'Özellikle köylerimizde muhtarlarımızla sürekli istişare halinde bulunarak, yaka seli, heyelan, menfez tıkanması, menfez yıkımı gibi hayatı ve ulaşımı direk etkileyen olaylara anında müdahaleler yaparak hayatın doğal işleyişini sürdürmeye çalıştık. 3 gün boyunca 24 saat çalışma esasıyla ihtiyaç duyulan her yerde olmaya, gelen ihbarlara anında müdahale etmeye çalıştık. Allah'a çok şükür herhangi bir can kaybı yaşamadan, kayda değer çok fazla bir mal kaybı yaşamadan kritik bu 3 günü bitirdik.' dedi.

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Geçtiğimiz günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Bartın için yaptığı tahmin ve uyarıların ardından il genelinde teyakkuza geçildi.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, tüm kurum yetkililerini toplayarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli tedbirlerin alınması talimatını verdi.

Bu talimatın ardından başta İl Özel İdaresi olmak üzere Belediye, Karayolları, DSİ ve AFAD ekipleri sahadan ayrılmadı.

Bartın'da 3 gün boyunca etkili olan fırtına ve kuvvetli sağanak yağışlarda korkulan tablo yaşanmazken İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, bir değerlendirmede bulundu.

“Teyakkuz halinde bu badireyi atlattık”

Bartın'a kazandırılan barajların önemine dikkat çekerken sahada görev yapan herkese teşekkür eden Kalaycı, yaptığı değerlendirmede “Yaklaşık 3 gündür Meteoroloji Müdürlüğünden gelen bilgiler doğrultusunda oluşabilecek sel riskinden dolayı Bartın Valiliğimiz koordinesinde Devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte teyakkuz halinde bu badireyi atlattık. Bizlerde İl Özel İdaresi olarak 3 gün boyunca şahsım, Vali Yardımcısı Genel Sekreterimiz, birim müdürlerimiz ve ekiplerimizle birlikte arazide vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için çalıştık. Özellikle köylerimizde muhtarlarımızla sürekli istişare halinde bulunarak, yaka seli, heyelan, menfez tıkanması, menfez yıkımı gibi hayatı ve ulaşımı direk etkileyen olaylara anında müdahaleler yaparak hayatın doğal işleyişini sürdürmeye çalıştık. 3 gün boyunca 24 saat çalışma esasıyla ihtiyaç duyulan her yerde olmaya, gelen ihbarlara anında müdahale etmeye çalıştık. Allah'a çok şükür herhangi bir can kaybı yaşamadan, kayda değer çok fazla bir mal kaybı yaşamadan kritik bu 3 günü bitirdik. Köylerimizin yanında olduğu gibi şehir merkezlerimizde de diğer kamu kuruluşlarımızla birlikte talep edilen her noktada olduk. Bartın İl Özel İdaresi olarak tüm imkanlarımızı zorlayarak vatandaşlarımızın herhangi bir zarar görmeden bu 3 günü geçirmesini sağlamanın huzuru içerisindeyiz. Devletimizin Bartın'a yaptığı barajların ne kadar önemli olduğunu bu dönemde bir kere daha görmüş olduk. Barajlarımız yapılmamış olsaydı yaşanacak felaketi düşünmek bile istemiyorum. Sel riskinin olduğu bu 3 günde neredeyse uyumadan çalışmalarına devam eden başta İl Özel İdaresi personellerimiz olmak üzere tüm kamu kuruluşlarımızdaki personellerimize teşekkür ediyorum. Sel riski boyunca sahadan hiç ayrılmayan başta Bartın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan, Vali Yardımcımız Genel Sekreterimiz Uğur Karakaya ve tüm Kamu Kuruluşlarımızın değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme