Kağıthane'ye Bartınlı başkan mı geliyor?

AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığı için yapılan temayül yoklamasında Bartın Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz'ın ismi de çıktı. Yılmaz'ın önümüzdeki haftalarda gerçekleşecek olan kongreyle ilçe başkanı olması bekleniyor.

Haber merkezi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığına Bayram Şenocak'ın getirilmesinden ardından, ilçe başkanlıkları için harekete geçilmesiyle AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı'nın da değişeceği kesinleşti. Geçen haftalarda il başkanlığında yapılan kapalı zarf usulü 3 ismin yazıldığı temayül yoklamasında halen AK Parti Kağıthane Başkan Yardımcısı görevini sürdüren Bartınlı İşadamı Mehmet Yılmaz da çıktı.

Yılmaz : “Her türlü göreve hazırız”

Uluslu iş adamı ve aynı zamanda Bartın Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı da olan Mehmet Yılmaz, konuya ilişkin "Bugüne kadar hep vatana, millete en iyi şekilde hizmet edebilmek gayesiyle çalıştık. Bugünden sonrada çalışmalarımız devam edecektir. Kağıthane'de girmediğimiz sokak, çalmadığımız kapı yoktur. Büyüklerimizin uygun göreceği her türlü göreve hazırız” dedi. 450 bin nüfusuyla Bartın ve Karabük'ten daha da büyük bir ilçe olan Kağıthane'ye AK Parti İle Başkanı olması muhtemel olarak bakılan Mehmet Yılmaz, böylelikle 100 bini aşkın Bartınlının yaşadığı İstanbul'da bir ilki gerçekleştirerek İstanbul'da AK Partili ilk ilçe başkanı olacak.

Mehmet Yılmaz kimdir?

Mehmet Yılmaz, 1967 yılında Bartın da doğdu. Bartın'daki ilk, orta ve lise eğitiminin ardından Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Askerliğini 1987-1988 yıllarında Güneydoğu'da erbaş olarak tamamladı. Unlu mamüller sektöründe ticari hayatına devam ettirmekte, Çetinler Grup Yönetim Kurulu A.Ş Üyeliği ile Yılmaz Fırın A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir. Evli olan Yılmaz, orta derecede İngilizce bilmektedir.

Siyasi Hayatı

Ortaokul yıllarında Milli Gençlik Vakfı ile tanıştı, sonraki yıllarda Refah Partisi, Fazilet Partisi'nde devam etti. AK Parti'nin kurulduğu 2001 yılında partiye üye olup, İstanbul'un Kağıthane ilçesi Nurtepe Mahallesi'nde "Mahalle Yönetim Kurulu" üyesi olarak tekrar siyasi çalışmalarına başladı. Ardından Nurtepe Mahalle Başkanlığı görevini üstlendi. 2004 yılı yerel seçimlerinde Kağıthane Belediyesi Meclis Üyeliğine, 2008 yılında 3. dönem AK Parti kongresinde Kağıthane İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 4. ve 5. dönemde de aynı görevini sürdürdü. Bu zamanda ilçe başkanlığında sosyal politikalar, Halklailişkiler ve Ekonomik İşlerden sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevlerini üstlendi. Halen ise Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan yardımcılığı görevime devam etmektedir. 2014 yılı yerel seçimlerinde seçim koordinasyon başkan yardımcılığı görevini ifa etti. Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçildiği seçimde de aynı görevi icra etti. 1 Kasım 2015 milletvekilliği seçimleri ve 16 Nisan Anayasa Referandumu'nda da Almanya Köln bölgesinde, Köln SKM'ye bağlı UETD'de Münster bölgesinde seçim çalışmalarında bulundu. Her iki seçimde de 15 gün ve 12 gün olmak üzere seçim bölgesinde bulundu. Siyasi çalışmalarının yanı sıra 2007 yılında kurucuları arasında yer aldığı Bartın Dernekler Federasyonu'nda(BARFED) Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam etmektedir. Ayrıca İTO, İSO başta olmak üzere, çeşitli cami dernekleri, mesleki örgütler gibi sivil toplum kuruluşlarında görev yapmaktadır.

Bakmadan Geçme