Kadın çiftçilere ödüllü girişimcilik eğitimi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkânlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin artırılması amacıyla Bartın'da kadın çiftçilere Ödüllü Girişimcilik Eğitimi verileceğini duyurdu. Başvurular ise 29 Ocak'ta başlayacak.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkânlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin artırılması amacıyla Bartın'da kadın çiftçilere Ödüllü Girişimcilik Eğitimi verileceğini duyurdu. Bartın'ın program kapsamında alındığını ifade eden Müdürlük, “Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca kırsalda kadın girişimciliğinin özendirilmesi, desteklenmesi ve yatırım imkânlarının geliştirilmesi, uygulanabilecek girişimci kadın çiftçi projelerinin hayata geçirilmesi ile kırsalda kadın girişimciliğinin artırılması amacıyla 2018 yılında ilimiz program kapsamında seçilmiştir. Bu amaçla; 5 gün (32 saat) süreli İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde istihdama yönelik "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" verilecektir” dedi.
Dereceye giren projelere ödül
Kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 25 TL kurs ücreti verileceğini kaydeden Müdürlük şöyle devam etti:
“Kursiyerlere eğitim süresince (5 gün) İŞKUR tarafından günlük 25 TL kurs katılım ücreti ödenecektir. Kurs sonunda hazırlanacak projelerden ilk 10'a giren projeler Kastamonu İl'inde düzenlenecek olan Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Törenine katılmaya hak kazanacaktır. Burada her ilde ilk üçe giren projelerden; birinci olan projeye 3 bin TL, ikinci olan projeye 2 bin TL ve üçüncü olan projeye 1 bin TL ödül verilecektir. İlk üçe giren bu projeler Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanacak ve Türkiye finalinde dereceye giren projeler uygulamaya geçirilerek 20.000 ile 40.000 TL arasında hibe ile desteklenecektir. Kurs bitiminde KOSGEB Girişimcilik Sertifikası verilecektir. Bu sertifika sahipleri KOSGEB'in girişimcilere sağlayacağı hibe ve kredi programlarına müracaat etmeye hak kazanacaklardır. Teknik gezi düzenlenecektir.
Aranan koşullar!
Programda Eğitim Alacak Kadın Çiftçilerde Aranan Koşullar: 18-40 yaş arasında olması (müracaat edilen tarihte 41 yaşından gün almamış olması), Katıldığı eğitimi takip edebilmesi ve proje hazırlayabilmesi için okur-yazar olması, Örgün bir eğitim kurumuna devam ediyor olmaması, Başvuru tarihi itibarı ile ücretli çalışan olmaması, Eğitime düzenli olarak katılmaya mani bir durumunun olmaması, Seçilecek kadın çiftçinin proje fikrinin olması, Proje fikrinin tarımsal girişimciliğe yönelik olması, Son 2 yıl içerisinde Bakanlığımızın sağladığı destek programlarından yararlanmamış olması (Genç Çiftçi Projesi Destek Programı, TKDK vb.) Kadın çiftçi seçiminde, kendisi/ailesinin ikamet ettiği şehirdeki tarımsal arazi varlığı veya hayvan varlığı öncelikli kriter olması, Herhangi bir çiftçi örgütüne (kooperatif, birlik, ziraat odası) üye olması ve/veya çiftçilik belgesine (ÇKS vb.) sahip olması ya da birinci dereceden akrabalarından birinin üye olması, En az 1 yıldır çiftçilik yapıyor olması,
Proje konu başlıkları
Kadın Çiftçilerin Hazırlayacağı Projeler İçin Konu Başlıkları: Bitkisel üretim; (tahıllar, seracılık, yem bitkileri, sebzecilik, meyvecilik, çiçekçilik vb. Hayvansal üretim; (küçükbaş-büyükbaş hayvancılık, kanatlı ve arı yetiştiriciliği ) Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatları ürünleri, İşleme- pazarlama, aile işletmeciliği, Kırsal turizm.
Başvurular 29 Ocak'ta başlıyor
Başvurular İl Müdürlüğümüz Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü'ne veya İlçe Müdürlüklerine şahsen yapılacaktır. Başvuru başlama tarihi 29 Ocak 2018 başvuru bitiş tarihi ise 12 Şubat 2018'dir. “