İl Müdürlüğü'nden 'Aile ve Gençlik Fonu' bilgilendirmesi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın 'Aile ve Gençlik Fonu' projesinde yeni bir aşamaya geçildiğini bu kapsamda yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu Bartın, Karabük, Zonguldak'ta şartları sağlayan çiftlerin fona başvurularını almaya başladıklarını duyurmasının ardından Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Aile ve Gençlik Fonu'na başvuru şartlarını açıkladı.

Muhammet Civan

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu” projesinde yeni bir aşamaya geçildiğini belirterek, yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ta şartları sağlayan çiftlerin fona başvurularını almaya başladıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonuyla ortaya çıkarılan Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerin aile kurmalarını desteklediklerini belirtti.

Projenin pilot uygulamasını deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da başlattıklarını hatırlatan Göktaş, evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteğinin çok büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını anımsatan Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 12 bin 132 çift başvurdu, şu ana kadar şartları yerine getiren toplam 3 bin 963 çift söz konusu krediden yararlandı” diye konuştu.

Aile ve Gençlik Fonu'nda yeni bir döneme geçtiklerini ve projenin pilot uygulamasının ikinci bölümünü başlattıklarını açıklayan Göktaş, “Aile ve Gençlik Fonu'na TÜİK verilerine göre doğurganlık hızının en düşük olduğu Karabük, Bartın ve Zonguldak'ı dahil ettik. Bu 3 ilden şartları sağlayan çiftlerimizin başvurularını almaya başladık” dedi.

Yeni eklenen illerin yanı sıra söz konusu destekten daha fazla çiftin yararlanabilmesi için şartları da kolaylaştırdıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, desteğe başvuru şartlarının arasında yer alan çiftlerin toplam gelirlerinin 2 asgari ücreti aşmaması şartında düzenlemeye gidildiğini belirtti.

Pilot uygulama kapsamında sahadan aldıkları dönüşler ve vatandaşların talepleri kapsamında gelir kriterinde yeni düzenleme yaptıklarını aktaran Göktaş, “Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz.” ifadesini kullandı.

Göktaş, Bakanlık olarak gençleri desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Başvuru şartları açıklandı

Bakan Göktaş'ın açıklamasının ardından Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bir bilgi notu paylaşarak evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteğinin detayları hakkında bilgi verirken başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirileceğini hatırlattı.

İl Müdürlüğü'nden yapılan duyuruda; “Müdürlüğümüzce Aile ve Gençlik Fonu kapsamında ilimizde evlenecek gençlere yönelik 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği, çiftlerin evliliğe hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla evlilik öncesi eğitim ve aile danışmanlığı hizmetleri, evliliğin ilk 2 yılında asgari altışar aylık periyotlarla aile eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulacaktır.” denildi.

Yapılan duyuruya göre; başvuru şartlarında “Başvuru tarihi itibariyle 18-29 yaşları arasında olmak, Deprem bölgesi (11 il) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak, resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 arasında kalmak, çiftlerin her ikisinin son aya ait gelirler toplamının asgari ücretin 2.3 katını aşmamak, çiftlerin her ikisinin son 6 aylık gelir ortalamalarının toplamının asgari ücretin 2.3 katını aşmaması” koşulları aranırken başvurular E-devlet sistemi üzerinden alınacak.

Başvuru şartları ve detaylı bilgi, Bartın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden alabileceği gibi www.aile.gov.tr adresi ziyaret edilerek de bilgi alınabilecek.

Bakmadan Geçme