İl Kültür Konseyi etkinliklere devam ediyor

Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, 2018 Yılı Eylem Planı çerçevesinde İl Kültür Konseyi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, 2018 Yılı Eylem Planı çerçevesinde İl Kültür Konseyi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili bilgi verdi. İl Kültür Konseyinin 2017'de kurulduğunu ifade eden Dursun, “Kültür ve Turizm Bakanlığınca, millî kültür politikamıza yön vermek amacıyla 2017 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan' ın himayelerinde düzenlenen III. Millî Kültür Şûrası neticesinde alınan kararlarının hayata geçirilmesine yönelik bir eylem planı hazırlanmıştır. Hedef eylem planı dâhilinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda şehrimizde kültürel kalkınmayı temin etmek üzere, yerel düzeyde tüm kültür ve sanat paydaşlarının bir araya gelerek sürdürülebilir kalkınma politikaları üretebilecekleri, bir yerel kültür yönetimi modeli olarak “Bartın İl Kültür Konseyi” kurulmuştur” dedi.

İşte yapılan etkinlikler!

2018 Yılı Eylem Planı çerçevesinde çeşitli etkinliklerin yapıldığını dile getiren Dursun etkinliklerle ilgili şu açıklamada bulundu:

“Şehrimizde tüm kültür ve sanat aktörlerini bir arada buluşturan Bartın İl Kültür Konseyince III. Millî Kültür Şûrası Kararları doğrultusunda, kültürel hayatın gelişmesi ve hafızanın güçlendirilmesine yönelik şehir odaklı kültür sanat etkinliklerini içeren “2018 Yılı Eylem Planı” hazırlanmış olup, plan kapsamında Valilik Makamının onayı ile çeşitli etkinlikler hayata geçirilecektir. 2018 yılı etkinliklerinin ilki 01 Mart 2018 tarihinde Fatma Hanım Konağı'nda “Büyüklere Masallar ve Gölge Oyunu” adı ile gerçekleştirilmiştir. Masal sevenleri bir arada buluşturan gecemizde Yerel Araştırmacı ve yazar Servet Çınçın tarafından anlatılan Bartın tarihi ve kültüründen kesitler sunan, yer yer manilerle zenginleştirdiği masal büyük beğeni toplamıştır. Masal dinletisinin öncesinde "Hayali Saraç Emin" mahlası ile tanınan Kültür ve Turizm Bakanlığı Karagöz Ustası Emin ŞENYER tarafından “Karagöz'ün Düğünü” adlı gösteri masal gecemize renk katmıştır.

Öğrenciler için söyleşi

Eylem Planı kapsamında gençlerimizin yaşadıkları kenti yakından tanımalarını sağlayacak söyleşiler gerçekleştirilmektedir. Yerel kültür araştırmacıları ile lise öğrencilerini buluşturan söyleşiler Güzel Sanatlar Lisesi, Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi ve Bartın Kültür Merkezinde Mehmet Akif Ersoy MTA Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, Turgut Işık MTA Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmacı-Yazar Erkan Aşçıoğlu tarafından gerçekleştirilen “Kurtuluş Savaşında Bartın-Bartın Tarihi ve Kültürü” konulu söyleşi ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat DURSUN tarafından gerçekleştirilen “Kültür ve Medeniyet” konulu söyleşi ile lise öğrencileri Bartın tarihini daha yakından tanıma fırsatı bulmuşlardır.

“Bartın Üniversitesi öğrencileriyle buluşacaklar”

2018 yılı etkinlikleri tüm hızıyla devam edecektir. Necdet Sakaoğlu'nun onur konuğu olarak katılacağı “Basileia Amastris'ten Çeşm-i Cihan'a Eski Çağlardan Cumhuriyet Dönemine Bartın Kültür Tarihi Üzerine adlı söyleşide Yerel araştırmacı Erkan Aşçıoğlu, Bartın Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Hasan Hüseyin Gümüş, Doç. Dr. Fatma Bağdatlı Çam, Dr. Şahin Yıldırım 24 Nisan Salı günü saat 14.00'da Bartın Kültür ve Tarihine dair sunumlarıyla Bartın Üniversitesi öğrencileriyle buluşacaklardır. Nisan ayında şiir gecesi; Mayıs ayında Hıdırellez etkinliği; Ekim ayında Aşık Veysel Anma Gecesi planlanmaktadır. Masal gecesinin devamı niteliğinde Bartın'da köklü bir sözlü gelenek olan “mani atma” geleneğini yaşatmak, genç nesillere aktarmak amacıyla bir mani gecesi buluşması da planlanan etkinlikler arasındadır.”

Bakmadan Geçme