'Hiçbir sorumluluktan kaçmıyoruz, kaçmayacağız'

Bartın'daki tartışılmaya devam 'çöp yol' konusuna bir açıklama da İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı'dan gelirken 'Son günlerde yapılan açıklamalarla sorumluluğun sadece Bartın İl Özel İdaresininmiş gibi bir algı oluşması yanlıştır. Kaman köyündeki tesisin tam kapasiteyle çalışmaya başlamasına çok az kalmıştır. Son olarak İl Genel Meclis Başkanı olarak şunu söylemek istiyorum bizler sorumluluklarımızın farkındayız ve ona göre davranıyoruz. Hiçbir sorumluluktan kaçmıyoruz, kaçmayacağız. Sorumluluklarımızdan kaçmak yerine hatamız varsa nasıl düzeltebileceğimizin yollarını hep birlikte aramalıyız. Bartın'ımızı hep beraber kalkındıracağız.' dedi.

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın'da İnkumu tepesinde bulunan vahşi depolama alanına giden yola dökülen çöpler, kamuoyunca konuşulmaya ve tartışılmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili her gün bir açıklama gelirken yapılan açıklamalarla konu başka bir boyut kazanıyor.

Bartın'da kent gündeminde ilk sırada bulunan konuyla ilgili İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı'dan da bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamalarla sorumluluğun sadece Bartın İl Özel İdaresi'ninmiş gibi bir algı oluştuğunu söyleyen Meclis Başkanı Kalaycı, sorumluluktan kaçmadıklarını ve kaçmayacaklarını belirtti.

“Bartın'ımızı hep beraber kalkındıracağız”

İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı, yaptığı açıklamada; “Çöplük olarak bilinen İnkum tepesindeki Vahşi Depolama alanıyla ilgili son günlerde yerel ve ulusal basına yansıyan görüntüler hepimizi çok üzdü. Bartın gibi doğasıyla övündüğümüz bir şehrin isminin ‘Çevre Katliamı' başlıklı haberlerle yan yana anılması bizler için gerçekten çok üzücü bir durum. Kıymetli hemşehrilerim, bu vahşi depolama alanının sorumluluğu tamamen Özel İdaremizin üzerinde değildir. 2014 yılında Mahalli İdareler Birliği kurularak özellikle dönemin Milletvekili Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç'un Bakanlıklardan aldığı hibelerle büyük destek sağlayarak Kaman Köyü'ne yapılan tesis an itibari ile deneme aşamasındadır. Bu tesisle Bartın'ımızda yaklaşık 50 yıl boyunca çöp problemi ortadan kalktığı gibi, yapılacak olan dönüşümle çöplerden para kazanılır hale gelerek ülke ekonomisine de katkıda bulunulan bir duruma geleceğiz. Son derece modern olarak yapılan bu tesisin maliyetinin yüzde 50'den fazlası Özel İdaremizin katkılarıyla yapılmış olması Özel İdare olarak bu konuya ne kadar önem verdiğimizin en güçlü göstergesidir. Son günlerde yapılan açıklamalarla sorumluluğun sadece Bartın İl Özel İdaresininmiş gibi bir algı oluşması yanlıştır. Kaman köyündeki tesisin tam kapasiteyle çalışmaya başlamasına çok az kalmıştır. Son olarak İl Genel Meclis Başkanı olarak şunu söylemek istiyorum; bizler sorumluluklarımızın farkındayız ve ona göre davranıyoruz. Hiçbir sorumluluktan kaçmıyoruz, kaçmayacağız. Sorumluluklarımızdan kaçmak yerine hatamız varsa nasıl düzeltebileceğimizin yollarını hep birlikte aramalıyız. Bartın'ımızı hep beraber kalkındıracağız. Tüm hemşehrilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme