Güzelcehisar için 'Değerlendirme Çalıştayı'
Güzelcehisar'da gerçekleştirilen 'Bartın İli Güzelcehisar Sahili'nin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi' için BAKKA ve Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü organizasyonunda Değerlendirme Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayın açılışında Güzelcehisarı daha da güzelleştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, 'Güzelcehisar'ı uluslararası turizme açmak istiyoruz' dedi.
Bartın Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Bartın Üniversitesi ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle yürütülen "Bartın İli Güzelcehisar Sahili'nin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi" çerçevesinde Güzelcehisar'da Değerlendirme Çalıştayı düzenlendi. Güzelcehisar Lav Sütunları Seyir Terası'nda düzenlenen çalıştayın açılışına Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Bartın Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, Bartın Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Özcan, Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, Bartın Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Özdemir, BAKKA yetkileri, üniversite hocaları ve davetliler katıldı.
Dursun: “Güzelcehisar'ı daha da güzelleştirmek istiyoruz”
Çalıştayın açılışında Güzelcehisar'ın doğayla iç içe bir yer olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, şunları söyledi:
“Güzelcehisar Lav sütunları çalıştayı için ilk adımı bugün atıyoruz. Proje alanını değerli hocalarımız gezecekler. Görüş ve fikirlerini beyan edecekler. Bizde eksiklerimiz ve noksanlarımız varsa bunları telefi etmenin yollarını araştıracağız. Özellikle projemizin 2. Etabında da bizlere destek olacaklar. Değişik üniversitelerden bizleri kırmayarak buraya gelen hocalarımızın hepsine teşekkür etmek istiyorum. Güzelcehisar Bartın'ımıza 17 kilometre uzaklıkta. Doğayla iç içe bir yer. Hem tarihe hem kültüre sahip. Cennetten bir parça görünümünde. Biz daha da güzelleştirmek istiyoruz.
“Amacımız uluslararası turizme açmak”
80 milyon yıllık lav sütunlarının burada olması Güzelcehisar için ayrı bir güzelliktir. Yıllarca bu 80 milyon yıllık lav sütunları hep konuşulmuş ama üzerinde hiçbir şey yapılmamış. Biz Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve üniversitelerimizin desteğiyle ortak bir proje gerçekleştirdik. Proje sahibi müdürlük olarak bizleriz. Ben projemizin diğer paydaşlarına çok teşekkür ediyorum. Buradaki lav sütunlarının boyları 100 metreye kadar uzanmaktadır. Aslında biz projede yöre insanına katma değer oluşturmak ve yöre insanın yaşam kalitesini arttırmak istedik. Lav sütunları dünyada sadece 4 yerde var. Türkiye'de ise sadece Bartın'ımızda var. Biz burayı uluslararası turizme açmak istiyoruz. farkındalık yaratmak istiyoruz.”
Dadaylı proje hakkında bilgilendirdi
Proje hakkında bilgiler veren İl Özel İdaresi personellerinden İnşaat Mühendisi Emir Ali Dadaylı ise “Şuanda üzerinde bulunduğumuz festival alanı 200 metrekare alana sahip. Alt kısmında bulunan seyir terasımız 50 metrekare alana sahip. Yürüyüş yolumuz toplamda 865 metre uzunluğunda 3,5 metre genişliğinde. Tüm engelli vatandaşlarımızın bu iskelenin her tarafına ulaşabilmesi için rampalarımız, iniş-çıkışlarımız mevcut. Ada üzerindeki platformumuz 300 metrekare. Adaya geçiş iskelemiz de 100 metrekare alana sahip” şeklinde konuştu.