Eski Bakan Kılıç, 'Bunlar yorgunluk belirtileri' diyerek hükümeti eleştirdi

Yeniden Refah Partisi Bartın Merkez İlçe Başkanlığı'nın 3. Olağan Kongresi, yoğun katılımla gerçekleştirilirken mevcut Başkan Mehmet Öztürk, güven tazeledi. Kongreye katılan eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Bartın'dan hükümeti eleştirdi. Ekonomi üzerinden iktidarı eleştiren Kılıç, 'Bunlar yorgunluk belirtileri' dedi.

Mehmet Öztürk, güven tazeledi

Erkan Hızoğlu

Yeniden Refah Partisi'nin Bartın 3. Olağan Merkez İlçe Kongresi, geçtiğimiz gün yapıldı.

Bartın Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, MKYK üyesi Prof. Dr. Mehmet Bayram Fatihoğlu, Kastamonu İl Sorumlusu Abdullah Dereli, Bartın İl Sorumlusu Bilal Bostancı, İl Başkanı Baki Kebapcı, Teşkilat Başkanı Yasin Kalem, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Öztürk, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Dağlıoğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Muhammed Kızıloğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve teşkilat üyeleri katıldı.

“Her geçen gün dalga dalga büyümektedir”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Öztürk, Yeniden Refah Partisi'ne ilginin ve katılımın her geçen gün arttığını belirterek “Bu kutlu günümüzde, bu tarihi günde uzaktan yakından koşup gelen değerli Bartınlı Hemşehrilerimizi ve teşkilat mensubu arkadaşlarımı hürmet, muhabbet ve selamlıyorum. Hepiniz Yeniden Refah Partimizin Bartın Merkez Üçüncü Olağan Kongresine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Milli Görüş hareketi olarak her zaman doğruya doğru, yanlışa yanlış demişizdir. Erbakan Hocamızın emaneti olan Yeniden Refah Partisi, her geçen gün dalga dalga büyümektedir” dedi.

“Adaleti tesis etmek için varız”

Yeniden Refah Partisi Bartın İl Başkanı Baki Kebapcı ise “adalet” vurgusu yaptığı konuşmasında Katılımcılar hepinize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum Allah ebeden razı olsun. Ayağınıza hacet sevabı yazılsın hepinizle. Bak ne güzel, ne mutlu. Yani biz böylesini görünce doğru yolda ilerlediğimizi farkında oluyoruz elhamdülillah. Yaradan Mevla'm bu bizdeki heyecanı bırakmasın inşallah. Sizlere de bu heyecanı yaşamanızı benim gibi sizlere de yaşatsın. Biz niçin varız burada? Adaleti tesis etmek için varız. Paylaşımın adaletli olmasını istiyoruz. Biz bunun için geldik buraya. Bunun için de inşallah devam ettireceğiz Allah'ın izniyle. Siz de onun için geldiğinize eminim buraya kadar. Hep Hepinizden Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Hepimizin 100'er bin lira borcu var”

Bartın'da düzenlenen Yeniden Refah Partisi MYK Üyesi Mehmet Kaderli de Türkiye'nin borç yüküne dikkat çekerken “Bugün kamunun borcu yani devletimizin borcu 8,5 trilyon lira. Bu salonda oturan her bir kardeşimizin yaşı kaç olursa olsun, isterse 10 aylık bir bebek olsun, isterse 85-90 yaşında bir büyüğümüz olsun, 85 milyona bu borcu böldüğümüzde hepinizin 100'er bin lira borcu var” dedi.

Özel sektörün borcunun da devlet borcuyla paralel olarak arttığına işaret eden Kaderli, “Özel sektörün borcunu ödeyecek olan, sattığı ürünün üzerine bu borcu yansıtacak. Dolayısıyla bizler yine bu borcu ödeyeceğiz. Her memleket evladına 100 bin lira da özel sektör borcundan kaynaklı borcu var” ifadelerini kullandı.

Ekonomik veriler üzerinden açıklamalarına devam ederek ülkenin içinde bulunduğu tabloyu anlatan Kaderli, “Ayrıca, Türkiye'deki vatandaşların kredi kartı borçları da 5,3 trilyon liraya ulaştı. Bu borç da bankalarda ödenmezse, size yansıtılacak. Her bir vatandaş için 75'er bin lira kredi kartı borcu var. Toplamda her vatandaşın 300 bin lira borcu bulunuyor” dedi.

Kaderli, konuyu daha da genişleterek, “Eğer bir evde 5 kişi varsa, her hanenin borcu 1,5 milyon lira. Peki, bu borçtan nasıl kurtulabiliriz? Ödemeyeceğiz deyip kurtulabilir miyiz? Ödediğimiz vergilerle, yaşadıkça nefes aldıkça bu borcu ödüyoruz. Allah hepinize uzun ömürler versin. Bu borcu ödemenin tek yolu, ölümdür. Ölünce, yeni doğan bir çocuğumuzun üzerine bu borcu devretmiş oluyoruz” diye konuştu.

“Önemli olan yola çıkmaktır”

Eski Gençlik ve Spor Bakanı, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partinin hedefleri ve Türkiye'nin mevcut durumu hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, Bartın'a gelmenin ve Bartınlılarla bir araya gelmenin önemini vurguladı. Kılıç, “Yola çıkanlar için menziller erişilebilirdir. Önemli olan yola çıkmaktır” dedi.

Kılıç, iktidarın yıprandığını belirterek, “Bugün Türkiye'de yoksulluk ve hukuksuzluklar almış başını gidiyor. Biz Yeniden Refah Partisi olarak bu durumu fırsata çevirmek zorundayız” şeklinde konuştu. Esnaf ziyaretlerinde sınırlı bir zaman diliminde 20 yeni üye kaydettiklerini, ancak daha fazla zaman ayırabilselerdi yüzlerce üye kazanabileceklerini ifade etti.

Geçtiğimiz yıl Amasra'da hayatını kaybeden madencilerin anısına düzenlenen Mevlit programına katıldıklarını da hatırlatan Kılıç, “Bu tür etkinliklere katılmak bizim için bir görevdir. Ailelerine sabırlar diliyoruz” dedi.

Kılıç, Türkiye'de yoksulluk sınırının ve açlık sınırının yükseldiğini, özellikle emeklilerin ve asgari ücretlilerin zor durumda olduğunu vurguladı. Gıda enflasyonuna da dikkat çekerek, “Bugün gıda fiyatları, enflasyon ve yaşam standartları bakımından Avrupa'nın çok üzerinde. Bu durum vatandaşımızın cebini yakıyor” diye konuştu.

İşte Öztürk'ün yeni yönetimi

Kongre, tek liste halinde yapılan seçimle tamamlandı.

Yeni Merkez İlçe Başkanı olarak Mehmet Öztürk seçilirken, Yönetim Kurulu da Ecat Dursun, Osman Çalışkan, Muhammet Yaşar, Emrullah Özpamuk, Şinasi Nane, Adem Erdal, Rafet Yılmaz, Alaettin Işık, Engin Karamazak, Erdoğan Özdem, Hüseyin Özer, Yılmaz Öz, Osman Açıkgöz, Turgay Karakabak, Selahattin Gebeş'ten oluştu.

Kongrenin ardından Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç ve parti teşkilatları Bartın'da esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarla sohbet etti.

Bakmadan Geçme