En iyi projeler ödüllendirildi
Bartın Üniversitesi IV. Ar-Ge Proje Pazarı'nda Türkiye'nin farklı illerinden gönderilen yüzlerce proje arasından yapılan değerlendirme sonucunda en başarılı proje sahiplerine ödülleri verildi.
Bartın Üniversitesinin “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanında tematik olarak düzenlediği IV. Ar-Ge Proje Pazarında ödül töreni düzenlendi. Türkiye'nin farklı illerinden yüzlerce proje arasından seçilen 115 çalışmanın sergilendiği etkinlikte, farklı üniversitelerden akademisyenler ve sektör temsilcileri tarafından yapılan titiz değerlendirmelerin ardından en iyi projeler ödüllendirildi.
14 ana temada projeler yarıştı
IV. Ar-Ge Proje Pazarı etkinlik süreciyle ilgili bilgiler veren Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, “Ar-Ge Proje Pazarı; akademisyenler, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler, Ar-Ge/İnovasyon çalışması olan proje sahipleri, yatırımcılar, girişimciler ve öğrencileri bir araya getirerek paydaşlar arasında büyük bir etkileşim yaratmayı hedeflemektedir. Ar-Ge Pazarında 14 ana temada proje başvuruları gerçekleştirilmiş olup 115 proje ön değerlendirmeyi geçmiştir. Düzenlenme sürecinde Düzenleme Kurulu üyelerimiz ve Türkiye'nin farklı illeri ve üniversitelerinden sunulan projelerin hakemlik süreçlerinde ise öğretim elemanları ve sektör temsilcilerinden oluşan 63 bilim kurulu üyesi katkı sunmuştur” dedi.
“Milli Teknoloji Hamlesine katkılar sunmak hedefindeyiz”
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ise gurur duyulacak bir etkinlikte “Benim de bir fikrim var” diyenlerle bir araya geldiklerini ifade ederek “Tüm bileşenlerimizle birlikte gösterdiğimiz bu çabaların sonucunda hedefimiz, teknolojiye olan ilgiyi artırmak ve Türkiye'nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmaktır. Ülkemizin nitelikli insan kaynağını artırmayı da amaçladığımız tüm çalışmalarımızda ‘Milli Teknoloji Hamlesi' yolculuğunda ‘biz de varız' diyoruz” diye konuştu.
Rektör Uzun Teşekkür etti
IV. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde kamu-sanayi-üniversite iş birliğinin önemli bir örneğinin sergilendiğini de kaydeden Rektör Uzun, destek veren kurum ve kuruluşlar ile emeği geçenlere teşekkür etti.
Rektör Uzun, “Bizleri ülkemizin geleceğine katkılar sunmaya gayret gösterdiğimiz bu yolculukta yalnız bırakmayan ana sponsorlarımız ASELSAN, TPAO ve Çanakcılar Şirketler Grubu ile destek veren kurumlarımız TÜBİTAK ve TÜSEB'e, ayrıca sponsorlarımız Bartın Sanayi ve Ticaret Odasına, MÜSİAD Bartın, Titra Teknoloji, Sanlap, Öztem İnşaat, Kuveyt Türk ve Merkim'e teşekkürlerimi sunuyorum. Milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmenin kaçınılmaz olduğu günümüzde Ülkemizin Kalkınma Hamlesi'ne değer katan herkesi tebrik ediyorum” ifade etti.
Akademik Performans ve Proje Ödül Töreni gerçekleştirildi
Son yıllarda ortaya konulan başarılarla Türkiye'nin en hızlı yükselen yükseköğretim kurumları arasında yer alan Bartın Üniversitesinde, IV. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği kapsamında “Akademik Performans ve Proje Ödül Töreni” gerçekleştirildi.
Bu kapsamda Bartın Üniversitesi tarafından 2020 yılında uluslararası saygın dizinlerde taranan dergilerde en çok yayın yapan ve en yüksek etki değerli dergilerde yayın yapan öğretim elemanlarına “Akademik Performans Ödülü” Elmas, Altın, Gümüş ve Bronz olmak üzere 4 kategoride verildi.
Ayrıca 2020 yılında kurum dışı fonlarca desteklenen, 12 ay ve 12 aydan uzun olan projelerin yürütücülüğünü yapan öğretim elemanlarına da başarı belgeleri verildi.
Destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketi verildi
Ayrıca ödül töreninde Bartın Üniversitesi IV. Ar-Ge Proje Pazarı ana sponsorları ASELSAN, TPAO ve Çanakcılar Şirketler Grubu ile destek veren kurumlar TÜBİTAK ile TÜSEB'e ve sponsorlar Bartın Sanayi ve Ticaret Odası, MÜSİAD Bartın, Titra Teknoloji, Sanlap, Öztem İnşaat, Kuveyt Türk ve Merkim'e teşekkür plaketleri verildi.
En iyi projeler ödüllendirildi
Ardından geçilen Bartın Üniversitesi IV. Ar-Ge Proje Pazarı ödül töreninde en iyi proje sahiplerine ödülleri verildi. Etkinliğin birincisi “ALGBIO” adlı projesi ile Selen Şenal, ikincisi “Kentlerin Haşere ve Sinekler ile Akıllı Mücadele Sistemi” adlı projesi ile Furkan Bülbül ve üçüncüsü ise “CPR-M (Kardiyopulmoner Resusitasyon Makinası)” adlı projesi ile Aydın Sinan Apaydın oldu. Çeşitli ödüllerin verildiği etkinlikte Erdi Akman, İslim Esra Yılmazer ve Özlem Ertekin ise mansiyon ödülü almaya hak kazandı.
Lise kategorisinde ödüller sahibi buldu
Bartın Üniversitesi IV. Ar-Ge Proje Pazarı'na lise kategorisinde de yoğun bir başvuru yapıldı. Lise öğrencilerinin hazırladıkları projeler 2 gün boyunca ziyaretçilerin ilgisine sunuldu. Ar-Ge Proje Pazarı hakem heyeti tarafından yapılan değerlendirmeyle birinci “NOOD - Sel Tahmin Algoritması” projesi ile Barış Mutlu, ikinci “Fındık Kozalarından Kırtasiye ve Ambalaj Malzemeleri” adlı projesiyle Taha Karayormuk, üçüncü ise “Topraklı ve Topraksız Tarım Uygulamalarında Robotik Uygulamalar ve IOT” adlı projesi ile Mehmet Kerem Gözlük olarak belirlendi. Lise kategorisinde Kübra Eylül Baysak, Zeynep Sena Kotin ve Gülsüm Ceyda Tarhan'a ise mansiyon ödülü verildi.