CHP Milletvekili Bankoğlu, 'Bu işi seçim çözer' dedi

Memleketi Bartın'daki temaslarına devam eden CHP Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, vatandaşın ana gündeminin geçim olduğunu belirterek ekonomi üzerinden hükümeti eleştirirken 'Duymuşsunuzdur TÜİK'e göre ev kirası ortalama 5 bin 845 lira! Bugün kasabalarda bile bile bu fiyata ev bulunmaz. Yurt aylığı 457 lira daha komiği var, doktor muayenesi 34 lira! Neredeyse ekmek parasına doktora muayene olunuyormuş. 2022 yılının nisan ayındaki doktor ücreti de 28 lira açıklanmıştı. Bu neyin kafası diye sorarlar hani cevabı AKP kafası olmalı. Atmasyon rakamlarla hayal dünyalarını bizimle paylaşan ciddiyetsiz bir yönetimle karşı karşıyayız. Yerine getirdikleri görevleri milyon kat abartan, başarısızlıkları neredeyse hiç olmayan kusursuz bir model bu AKP. İnanırsanız! Zamanında halis duygularla, iyi niyetiyle inanan yurttaşlar bile bin pişman. Bu işi seçim çözer.' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu Bartın ve çevresindeki temaslarına devam ediyor.

CHP parti örgütü ile birlikte programları dahilinde sivil toplum kuruluşlarını, ilçe ve köyleri tek tek ziyaret eden Bankoğlu, yeni Meclis dönemi öncesinde sorunları ve talepleri dinliyor.

Ziyaretleri kapsamında son olarak beraberindeki CHP örgütü ile birlikte Hasankadı, Akbaş ve Eskiemirler'de temaslarını sürdüren Bankoğlu, vatandaşın ana gündeminin geçim olduğunu belirterek ekonomi üzerinden hükümeti eleştirdi. CHP'li Milletvekili Bankoğlu, TÜİK'in enflasyon verilerine de gönderme yaparken şöyle konuştu:

“Ülkemizin geçirdiği en uzun ve tatsız yazlardan birini geçiriyoruz. AKP'nin temmuz ayındaki maaş artışları öncesinde halkımız akılcı, günün gerçeklerine ve koşullarına uyan bir oran beklerken sonuç yine hüsran oldu. Şaşırmadık ama memlekette şimdiye kadar görülmemiş bir ekonomik buhran varken, millet nefes alamaz haldeyken memur ve emeklilerine yüzde 19, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 artış açıklandı. Tüm kurumlar gibi içini boşaltıp, güvenilirliğini sıfırladıkları TÜİK yani Türkiye İstatistik Kurumu bu yılın ilk 6 ayı için yüzde 24,73 oranında enflasyon açıkladı. Şu işe bakın ki memurlar ve memur emeklileri bu gerçek olmayan verilerdeki hesaba bile erişemedi. TÜİK enflasyon sepetinde 100 tane ürün ya da hizmet var. Duymuşsunuzdur TÜİK'e göre ev kirası ortalama 5 bin 845 lira! Bugün kasabalarda bile bile bu fiyata ev bulunmaz. Yurt aylığı 457 lira daha komiği var, doktor muayenesi 34 lira! Neredeyse ekmek parasına doktora muayene olunuyormuş. 2022 yılının nisan ayındaki doktor ücreti de 28 lira açıklanmıştı. Bu neyin kafası diye sorarlar hani cevabı AKP kafası olmalı. Atmasyon rakamlarla hayal dünyalarını bizimle paylaşan ciddiyetsiz bir yönetimle karşı karşıyayız. Yerine getirdikleri görevleri milyon kat abartan, başarısızlıkları neredeyse hiç olmayan kusursuz bir model bu AKP. İnanırsanız! Zamanında halis duygularla, iyi niyetiyle inanan yurttaşlar bile bin pişman. Bu işi seçim çözer.”

“Sorunları ve talepleri not aldım, çözümü için gerekli takibi yapacağım”

Hasankadı, Akbaş ve Eskiemirler'deki temaslarına ilişkin notlar aldığını ve kendisine iletilen konuların takipçisi olacağını kaydeden Bankoğlu, “Hasankadı'da gördüğümüz hemşehrilemizle tek tek konuştuk, esnafımızı ziyaret ettik. Emeklilerin yoğun olduğu ilimizde en düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olmasının vicdansızlık olduğunu söyleyen hemşehrilerim yerden göğe haklılar. Açlık sınırının temmuz ayında 19 bin lira açıklandığı, asgari ücretin 17 bin lira ile açlık sınırının altında kaldığı ama emeklilere göstermelik bir artışla resmen sefalet ilan ettiler. Herkes çok öfkeli. Zamlar ve akıl almaz vergiler karşısında millet çaresiz.

Hemşehrilerimizin sorunlarını ve taleplerini dinledik. Ekonomik durgunluğun dışında; kamu hizmetlerinin yetersizliğini, altyapı sorunlarını dile getirdiler. Sağlık ocağındaki eksikliklerden şikayet ettiler. Sorunları ve talepleri not aldım, çözümü için gerekli takibi yapacağımı, bir kez daha söyledim.” dedi.

“AKP için en ucuz şey yaşam”

Zonguldak Kilimli'de kaçak faaliyet gösteren bir maden ocağında göçük altında kalarak hayatını kaybeden Eskiemirlerli madenci Ayhan Yılmaz'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan Bankoğlu, çok üzgün olduklarını dile getirdi. Amasra'da yaşanan maden faciasına da dikkat çeken Bankoğlu, ziyareti sonrasında yaptığı değerlendirmede; “Ayhan Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Ne yazık ki bu bir kaza değil. Ayhan Yılmaz'ın aramızda olmamasının sebebi hükümet yetkililerinin görevini yapmaması, hukukun, yasaların, kuralların yerine getirilmemesi, denetim mekanizmasının işlememesi. En acı olanı da bütün bunların faturasını hiç suçu olmayan halkın ödemesi. Bir ocak daha yine bu yüzden söndü. Daha geçen hafta Amasra Maden Faciası'nda yaşamını yitiren 43 madencimizin 8'inci duruşması için Bartın Adliyesi'ndeydik. Facia üzerinden neredeyse iki yıl geçti ve asıl suçluları korumak için her yola başvuran bir hükümet var. AKP için en ucuz şey yaşam. İnsan, ağaç, hayvan ya da ırmak fark etmiyor. CHP olarak bu yaşam düşmanı, beton, talan ve israf sevdalısı AKP ile halkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme