CHP'li İl Meclis Üyelerinden 'çöp yol' krizi değerlendirmesi

Bartın İl Genel Meclisi'nin Cumhuriyet Halk Partili İl Meclis Üyeleri, Ekim ayı Meclisinin son birleşiminin ardından düzenledikleri basın toplantısıyla Bartın ve ülke gündeminde geniş yer bularak tepkilere neden olan 'çöp yol' krizini değerlendirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu adına açıklama yapan Meclis Üyesi Hakan Ceylan, çöplerin tek sorumlusunun Bartın Belediyesi olarak gösterilmek istendiğine dikkat çekerek, 'Bu sorun sadece Bartın Belediyesi'nin değil, bütün Bartın'ı ilgilendiren bir sorun' dedi.

“Bu sorun tüm Bartın'ın sorunu”

Erkan Hızoğlu

Bartın İl Genel Meclisi'nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grubu, son günlerde Bartın gündeminde tartışılan ve Belediye Meclisi'ne de damga vuran “çöp krizi”ni değerlendirdi.

CHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Hakan Ceylan, konuyla ilgili sorumluluğun sadece Bartın Belediyesi olmadığını belirterek Bartın Belediyesi'ne yöneltilen eleştirilere sert tepki gösterdi.

Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin ihaleyi alan firma tarafından çalıştırılamadığına dikkat çeken Ceylan, sorunun tüm Bartın'ı ilgilendirdiğini söyleyerek “Çöplerin tek sorumlusu olarak Bartın Belediyesi gösterilmek isteniyor. Bu sorun sadece Bartın Belediyesini değil, bütün Bartın'ı ilgilendiren bir sorun olduğu açıktır. Netice olarak 5 Mart günü Bartın Milletvekili Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz seçim propagandası olarak günde 200 ton çöpün ayrıştırma yapılacağını, Kaman köyünde inşaat çalışmaları tamamlanacak Katı Atık Bertaraf Tesis için ruhsat alım çalışmalarının başlanacağını seçim vaadi olarak açıklamıştı. Sonrasında çöpler oraya alındı, yalnız ihaleyi alan firma tesis çalıştıramadı.” dedi.

“Bu zamana kadar problemi çözmemişler”

Sorunun kaynağında bütün belediyelerin sorumlu olduğunu ifade eden Ceylan, “Bizim orada çöpümüz yok” diyen Belediyelerin suç işlediğine işaret ederek “Öncelikle bu tesisler çevre illerde Zonguldak'ta çalışmakta. 17 senedir çalışması beklenen tesisin çalışmamasının sorumlusu olarak Bartın Belediyesinin gösterilmesi yanlıştır. Burada bütün Bartın'da bulunan belediyelerin kabahati vardır. Bazı belediyeler de ‘biz oraya çöp dökmüyoruz' diyerek suç işlemektedirler. Bartın İl Özel İdaresi de buraya dahil edilmek istenmiştir. Biz Cumhur İttifakı döneminde Katı Atık Bertaraf Tesisinin çalışmaması üzerinde duruyoruz. Bu zamana kadar problemi çözememişler, 6 aylık belediye yönetiminin üzerine bırakılmaya çalışılmaktadır. Bununla ilgili Bartın Belediyesi gayretini göstermektedir. Bütçesinden ödemelerini yapmaktadır. Bu sorun yeni olmuş gibi gündeme getirmek de son derece yanlıştır.” diye konuştu.

“Adaletli bir şekilde ceza kesilmemiştir”

Açıklamasında eski İl Genel Meclis Başkanı, AK Partili Bartın Belediye Meclis Üyesi Kenan Dursun'a da yüklenen Ceylan, “10 yıl İl Genel Meclisi başkanlığı yapan Sayın Kenan Dursun'da 2017'den bu yana Cumhur İttifakı olarak çalışmalarına rağmen, sorun önceden de olmasına rağmen sanki yeniymiş gibi açıklamalar yapmakta. Bizim daha yapıcı olmamız, Bartın'a hizmet etmek için mücadele etmemiz lazım. Bartın'da çöp sorunu bu zamana kadar çözülmeliydi. Bu da 22 yıllık AK Parti iktidarında çözülemeyen, kanayan yaralardan bir tanesidir ve burada ceza keserken bile adaletli bir şekilde ceza kesilmemiştir. Kumluca Belediyesi çöp arabam yok diye kendini ayırmaya çalışmakta, kendisini ele vermektedir. Bu sorunun artık çözülmesi lazım. Yıllardır Bartın Belediyesi çöp döküyor gibi gösterilmek isteniyor. Sanki belediye 15 yıldır bizdeymiş gibi asfalt şantiyesi de ortaya konuluyor. 15 yıldır Cumhur İttifakı olarak asfalt şantiyesini çalıştırırken neredeydiniz? 10 yıl İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptınız köyler susuz kaldı. Bu yıl bu sorunları 3 belediyeyi biz aldıktan sonra mı fark ettiler?” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme