CHP İl Başkanı Akyol, İl Başkanları Toplantısı'na katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, başkanlığında Bodrum'da gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı'na katılan CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, 'Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in öncülüğünde Muğla'da düzenlenen İl Başkanları toplantısına katılım sağladım. Yerel seçimlerden 'Var Bir Çaresi' diyerek halkımızın takdiri ile  partimiz 47 yıl sonra Türkiye'nin birinci partisi olmuş ve örgütlerimizin umutları büyütmüştür. Yine aynı azim ve inançla, ortak akılla çalışıyor halkın iradesini iktidara taşımak için mücadelemize devam ediyoruz.' dedi.

“Halkın iradesini iktidara taşımak için mücadelemize devam ediyoruz”

Erkan Hızoğlu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanları Toplantısı, geçtiğimiz günlerde geniş bir katılımla Bodrum'da gerçekleştirildi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçlarının ele alınarak “erken seçim” vurgusu yapılan toplantıda CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İl Başkanlarına önemli mesajlar verdi.

Toplantının partinin iç meseleleri ve Türkiye'nin geleceğine dair önemli konuların görüşüldüğü toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Özel, şunları söyledi:

“81 ilin, 973 ilçenin birinci partisi”

“81 il başkanımız bugün üçüncü günü olan bir kampta, iktidar hazırlık toplantısında. İl başkanları toplantılarını düzenli aralıklarla yapıyoruz. Genelde Ankara'da yapıyoruz. İstanbul'dan sonra bugün Muğla'da ve önümüzdeki dönemlerde farklı illerimizde, farklı coğrafyalarda, farklı bölgelerde, yedi bölgede toplantılarımızı gerçekleştireceğiz. Türkiye'ye, Türkiye'nin dört bir yanından, yedi bölgesinden sesimizi duyuracağız. Bundan iki gün önce Çanakkale'deydim, büyükşehir olmayan il belediye başkanlarımızın toplantısındaydım. O toplantının açılış konuşmasında ifade ettim. Bir zamanlar Cumhuriyet Halk Partisi'ni kıyılara sıkışmakla, sahil şeridinin partisi olmakla, Sivas'ın doğusuna geçememekle suçlayanlar kendilerine övünç dolu bir coğrafi alan tanımlıyorlardı. Cumhuriyet Halk Partisi, yedi bölgede il belediye başkanı olan tek parti. İçinde Muğla'nın da bulunduğu, Balıkesir'in de üç ilçesinin bulunduğu, tümüyle 8, Balıkesir dahil 9 ilde il belediye başkanlıkları ve büyükşehir belediye başkanlıkları sadece Cumhuriyet Halk Partisi'ne aittir. Sırf böyle olunca tek başına başka hiçbir partinin Türkiye'nin yedi bölgede belediye başkanlığı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi sahillerin, kıyıların değil yedi bölgenin, 81 ilin, 973 ilçenin birinci partisidir. Bu seçimlerde 413 belediyemizle seçim sonrasında, şu anda 413 belediyemizle Türkiye'ye hizmet ediyoruz. Kimi yerde bütün belediye meclis üyelerinin bizde olduğu, kimi yerde tüm ilçelerin ya da bir, iki eksiği ile coğrafyanın yüzde 95'ine Muğla gibi hizmet ettiğimiz, çok önemli bir 31 Mart seçim başarısından hep birlikte çıktık.

Seçimde birinci partiyiz. Birazdan kapalı oturumda detaylarını konuşacağız. Anketlerde birinci partiyiz. Böyle partinin aday sorunu olmaz. Ama uzun süreli iktidardan sonra milletin gözünden, gönlünden düşmüş, son yerel seçimlerde ikinci sıraya düşmüş, Türkiye'nin önemli büyükşehirlerinin, çok önemli büyükşehirlerinin herhangi birini CHP'den alamamış ama pek çoğunu CHP'ye vermiş, 21 il belediyesini, 413 toplam belediyeyi CHP'nin aldığı seçimin mağlubuna aday bulmak biraz daha zor olacak arkadaşlar. O yüzden ilinizde adayınız kim diye soran olursa, ‘Aday belli olana kadar hepimiz adayız. Hepimiz aday gibi çalışıyoruz. Bir CHP'li aday olacak ve seçimleri birinci parti olarak kazanacağız, Cumhurbaşkanını biz seçeceğiz' diyebilirsiniz. Aday sadece CHP'lilerin değil Türkiye ittifakının adayı olacak, Sosyal demokratların, muhafazakar demokratların, milliyetçi demokratların, Kürt demokratların gönül rahatlığı ile oy verebileceği, seçimden sonra yerel seçimlerdeki gibi pişman olmayacağı, gurur duyacağı bir adayımız olacak. ‘Peki bu hale düşürdünüz ülkeyi, sizin adayınız kim?' diye sorun. Bakalım bir cevap verebiliyorlar mı? ‘Tayyip Erdoğan' diyorlarsa son tarih Kasım 2025. Erken seçimden kaçıyorlarsa o zaman bir isim söylesinler duyalım bakalım.

“CHP'nin oyu yüzde 30'lu rakamlarda istikrar kazandı”

Tabi yerel seçimlerde çok büyük bir başarıyı elde ettikten sonra hep birlikte yaptığımız tüm toplantılarda şunu konuştuk. Bu başarıyı bir büyük zafer, günlerce kutlanılacak bir mesele, zafer sarhoşluğu yaşanacak bir büyük başarı olarak değil bir görev olarak, bir fırsat olarak, geleceğe yönelik olarak atılması gereken adımların, çıkılması gereken merdivenin ilk adımı olarak gördüğümüzü ifade etmiştik. Açıkça söylemeliyim yapılan tüm ölçümlerde, belediyelerimizin çok istisnai örnekler hariç seçildikleri güne göre toplumsal kabullerinin daha yukarıda olduğunu, illerde son milletvekili seçimine göre yapılan tüm çalışmalarda partinin kabulünün ileride olduğunu ve belediye başkanlığı seçimindeki başarının partinin oyuna evrilmiş ya da evrilmekte olduğunu büyük memnuniyetle görüyoruz. Tabii kimse yüzde 38'lik oy oranını, içinde tüm siyasi partilerden alınmış, bir kısmının ‘Benim partimin adayı nasılsa kazanamıyor' diye, sadece yerel seçim için verilen oylar olduğunu bilmemiz lazım. Ancak yüzde 38'lik oydan, kurultay öncesinde yapılan son seçimdeki beş parti birden aldığımız yüzde 24'lük oyu düşündüğümüzde, bugünkü gerçekleşmelerin büyük memnuniyetle yerel seçim oyumuza yakın bir yerde, yüzde 30'lu rakamlarda aylardır gerçekleştiğini, burada istikrar kazandığını, belediyeleri yönettiğimiz illerde bunun yerel seçim oyunu yakınsayan düzeyde gerçekleştiğini büyük memnuniyetle takip ediyoruz.

“Hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz”

“11 ay önce yapılan kurultaydan 4 ay sonra, 31'inde büyük bir başarı elde ettiğimiz yerel seçimlerden çıktık; hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Yerel seçimlerin sonrasına bıraktığımız bir işimiz vardı. Söz vermiştik Tüzüğümüzü değiştirecektik. Yerel seçimlerden önce yapılacaktı, 81 il başkanımızın 81'nin önerisiyle ‘Şimdi aday belirleme, sahada olma zamanı, içe kapanma zamanı değil' diye toplantıyı ertelemiştik. Buradan 81 il başkanımızın gözünün içine bakarak şunu söylüyorum. Hani diyorlar ya ‘Tüzük esneyebilir, kötüye kullanılabilir.' Her yazılı metinde mümkündür. Mevcut anayasayı çiğneyen, uymayan otoriter liderlerin dünyaya ve ülkelerine ne yaptığını izlemekle meşgulüz. Bir tanesi de Türkiye… Ama gözünüzün içine baka baka söylüyorum ki sizin rızanızın olmadığı, sizin yaparken o niyetle yapmadığınız hiçbir maddeden başka bir anlam çıkarılmayacak.

Birileri istediği kadar saldırsın, yıpratmaya çalışsın, onların gerçek niyetini biliyoruz, bu bildiğinizden sakın geri durmayın ve şunu bilin ki Cumhuriyet Halk Partisi 105 yıllık tarihiyle tarihsel kökleriyle, geçmişte başardıkları ya da başaramasa öğrendiği süreçlerle son seçimlerde bu milleti ayrıştıranlara, kutuplaştıranlara, kavga ettirip birbirinden uzaklaştıranlara, mahallenin sesleri birbirinden duyulmadığı için karşı tarafın fikrine değer vermeyen süreçlere karşı sizin bizim üzerinde mutabık olduğumuz, ‘Türkiye İttifakı' dediğimiz ve tüm seçmeni ayırmadan, ötekileştirmeden konuştuğumuz, birileri istiyor diye kavga etmediğimiz, birileri küfrediyor diye küfretmediğimiz, birileri sataşınca bile dönüp ‘Canın sağ olsun' dediğimiz, kötü sözü duyduğumuz, üstünde durmadığımız, gerektiğine yanıtı kısaca verdiğimiz, gündemimizden sapmadığımız süreç, doğru süreçtir. Bizi iktidara götürecek süreç, milletin gerçek sorunlarını konuştuğumuz, emeklinin, emekçinin, çiftçinin, esnafın, yoksulun, gençlerin sorunlarını konuştuğumuz, liderlere değil ama o lidere oy vermiş olan partilerin üyelerine, seçmenlerine doğru konuştuğumuz ve onlarla aramızdaki iletişimi kesecek, kutuplaştırma enstrümanlarını işlevsizleştirdiğimiz süreci başardık, yine başaracağız. Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Mart ruhuyla, Türkiye ittifakı ruhuyla, renklerini al yıldızlı bayraktan alan Türkiye'deki bütün demokratları kucaklayan tarzıyla iktidara yürümektedir, iktidar olacaktır. Buna içeriden, dışarıdan hiç kimse engel olamayacaktır.

“Her derdin var bir çaresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi”

Kimse üzülmesin, erinmesin ve kimse enseyi karartmasın. Dertlerinizi biliyoruz. Ama her derdin var bir çaresi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi. Bütün dertlerinizi çözecek olanlar gelecek seçimden sonra, biz isteriz ki ilk fırsatta olsun ama gelecek seçimden sonra bu ülkeyi yönetecek olanlardır. Bugün bu ülkeyi yönetenler zenginin dostudur, fakiri görmemektedirler. Bugün bu ülkeyi yönetecek olanlar yoksulun, işsizin ve güvencesizin güvenlik kaygıları ile kendisini desteklemesi için savaş senaryosu üretenlerdir. Biz Atatürk'ün dediği gibi yurtta barışı, dünyada barışı savunan, herkesin kardeşlik içinde geçinmesi gerektiğini savunan, tarihte hep doğru tarafta olmuş, birileri görmezken Filistin davasının yanında durmuş bugün de savunan. Filistin'i savunduğu gibi Ukrayna'daki işgali de lanetleyen, itiraz eden. Dünyanın neresinde kan akıyorsa, o kanın karşısında, zalimin karşısında duran ama Türkiye'yi korkuya teslim etmeyecek olanlar bugün sizin karşınıza geçip ‘Korkmayın, her şeyin var bir çaresi o da Cumhuriyet Halk Partisi' demektedirler.

Bizlerden tüm Türkiye'ye selamlar götürün. Biz bu ülkeyi toplu iğnesi yokken, çakacak çivisi yokken, bir tane ilacı, bir tane aşısı yokken, bu ülkeye fabrikalar kazandıran, rafineriler kazandıran, bu ülkeye uçak fabrikaları kazandıran, lokomotif fabrikaları kazandıran, en yokluk günlerinden, savaşın en bitkin hallerinden, 10 yılda 15 milyon genç kazandıran, ülkenin dört bir tarafını demir ağlarla ören Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisiyiz. Onlar birinci yüzyılda başardılar. Biz sizinle birlikte, hep birlikte 11 ay önce söz verdik. Gireceğimiz tüm yerel ve genel seçimlerde, ikinci yüzyılda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisini birinci parti yapacağız diye. 31 Mart'ta ilk sözü tuttuk. Genel merkezin ışıkları, sizin il binalarınızın ışıkları 19.00-20.00-22.30'da kapanmadı. Sabaha kadar yandı. Kadın kolları tülbentlerini sirkeli suya basıp başlarını bağlamadı. O tülbentlerini mutlulukla ellerinde salladı. Siz de bu inanç, bizde bu inanç, bizde bu örgüt, bu millette bu feraset, bizde bu millet ve insan sevgisi olduktan sonra bu duygu karşıya geçiyor. Siz çok iyi insanlarsınız. Örgütümüz ve üyelerimiz çok iyi insanlar. Mücadele iyiler ile kötülerin mücadelesine dönüştü. Mücadele iyiliğin kazanacağı ama İsmet Paşa'nın dediği gibi ‘Namusluların namussuzlar kadar cesur olması gereken günlere' dönmüştür. Size inanıyorum, örgütümüze inanıyorum, sizin şahsınızda tüm örgütümüzü ve Türkiye ittifakına oy vermiş ya da gelecekte oy verecek tüm hemşerilerimizi saygı ile selamlıyorum.”

Akyol: “Aynı azim ve inançla, ortak akılla çalışıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, başkanlığında Bodrum'da gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı'na katılan CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol da toplanın ardından değerlendirmede bulunurken “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in öncülüğünde Muğla'da düzenlenen İl Başkanları toplantısına katılım sağladım. Yerel seçimlerden ‘Var Bir Çaresi' diyerek halkımızın takdiri ile partimiz 47 yıl sonra Türkiye'nin birinci partisi olmuş ve örgütlerimizin umutları büyütmüştür. Yine aynı azim ve inançla, ortak akılla çalışıyor halkın iradesini iktidara taşımak için mücadelemize devam ediyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme