CHP 6 Şubat depremlerinde yiten canları andı

CHP Bartın İl Başkanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve 11 ili doğrudan etkileyen büyük depremlerin ikinci yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenledi.

Hükümet Caddesi'nde düzenlenen etkinliğe Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Kurucaşile Belediye Başkanı Uğur Güneş, CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma programı, 2 dakikalık saygı duruşu ile başlarken ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak hayatını kaybeden vatandaşlar için dua edildi.

Duanın ardından ise depremden etkilenen 11 ilin fotoğraflarının üzerine katılımcılar tarafından karanfiller bırakıldı.

Program katılımcılara lokma ikramı sunulmasının ardından sona erdi.

CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol programda yaptığı konuşmada ise üzüntülü olduklarını kaydederek, “Devletin resmi verilerine göre 50 bin civarında canımızı kaybettik. Üzüntülüyüz. Depremde hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Allah bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın. Hiçbir canı bu şekilde aramızdan almasın. Tek temennimiz bu. Dualarımız hep bu yönde." ifadelerini kullandı.

Haber: Haluk Türkoğlu

Bakmadan Geçme