ÇEMBER-22 operasyonunda 3 bin 126 suçlu yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bartın dahil Türkiye genelinde düzenlenen 'ÇEMBER-22' operasyonları ile aranan suçlulara karşı yürütülen mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini açıkladı.

Muhammet Civan

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bartın başta olmak üzere 81 ilde son 5 gün boyunca düzenlenen operasyonlar kapsamında 3 bin 126 şahsın yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanlıkları, İl Emniyet Müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonların büyük başarıya ulaştığını belirtti. 81 ilde yapılan yol aramaları, ev ve iş yerlerine baskınlar ve kimlik kontrolleri sonucu suçluların yakalandığını ve adalete teslim edildiğini kaydetti.

“Aranan suçlular sokaklarda gezinemeyecek”

Bakan Yerlikaya, aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyonların kararlılıkla sürdüğünü vurgulayarak “Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; aranan suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.” dedi.

Suçluların kaç yıldır arandığı belirlendi

İçişleri Bakan Yerlikaya'nın yakalanan şahısların aranma sürelerine ilişkin verdiği bilgilere göre; 0-5 yıl arası aranan 3 bin 93 kişi, 5-10 yıl arası aranan 21 kişi, 10 yıl ve üzeri aranan 12 kişi yakalandı.

Yakalanan suçluların işlediği suçlar da açıklandı. Operasyonlarda yakalanan şahıslar arasında, hırsızlık ve narkotik suçlarından aranan kişiler ağırlıkta olurken 497 kişi hırsızlık, 199 kişi dolandırıcılık, 87 kişi yağma, 65 kişi adam öldürme, 92 kişi cinsel suçlar, 561 kişi narkotik suçlar, 281 kişi Kaçakçılık ve Organize Suçları'ndan (KOM) yakalandı.

Son olarak Bakan Yerlikaya operasyonda görev alan tüm valileri, kaymakamları, İl Jandarma Komutanlarını, İl Emniyet Müdürlerini, Sahil Güvenlik ekiplerini ve operasyonlara katılan polis ve jandarma mensuplarını tebrik ederken operasyonların devam edeceğini belirterek “Milletimizin duası sizinle.” dedi.

Bakmadan Geçme