Başkan Yalçınkaya'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

'30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun'

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu anlamlı günün Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığını temsil ettiğini vurguladı. Başkan Yalçınkaya, 30 Ağustos'un, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan zaferle vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılmasının ve milletin özgürlük iradesinin tüm dünyaya gösterilmesinin simgesi olduğunu ifade etti.

Zaferin Tarihsel Önemi

Başkan Yalçınkaya'nın mesajında, “Büyük Taarruz'un zaferle taçlandığı 30 Ağustos, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük yolundaki kararlılığının en güçlü ifadesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, 30 Ağustos 1922′de zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama iradesini tüm dünyaya göstermiştir,” denildi.

Şehitler ve Gaziler Anıldı

Mesajın devamında, “Bu büyük zaferin yıl dönümünde, başta bu güzel ülkeyi bizlere emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehit ve gazilerimizi, minnet ve şükranla anıyor, milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum,” ifadelerine yer verildi.

Geleceğe Dair Temenniler

Yalçınkaya, “Bağımsızlığımızı kazandığımız bu anlamlı gün, bizlere birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir gelecek inşa etme sorumluluğunu hatırlatmaktadır. Şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu zaferin 102. yıl dönümünde, milletimizin Zafer Bayramı'nı kutluyor, ülkemizin her daim barış ve refah içinde olmasını temenni ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!” şeklinde açıklamada bulundu.

Başkan Yalçınkaya, tüm halkı 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutlamaya çağırdı ve ülkenin birlik ve beraberlik içinde güçlü bir geleceğe yürüyüşünü sürdürmesi dileğinde bulundu.

Bakmadan Geçme