BARÜ ve Kosova Arasında Güçlü Bilimsel İş Birliği

Bartın Üniversitesi (BARÜ), sürdürülebilirlik ve uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmalar kapsamında Kosova'da çeşitli üniversitelerle önemli temaslarda bulundu. Yapılan görüşmelerde eğitim, bilim ve teknoloji alanlarında iş birliklerinin genişletilmesine karar verildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ), uluslararasılaşma stratejileri çerçevesinde dünyanın farklı coğrafyalarındaki yükseköğretim kurumları ile iş birliklerini sürdürmeye devam ediyor. Son olarak, Kosova'nın başkenti Priştine'de çeşitli üniversitelerle temaslar gerçekleştiren BARÜ, bu kapsamda Universum International College ile önemli anlaşmalara imza attı.

Akademik İş Birlikleri Genişletilecek

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kosova temasları kapsamında Universum International College'ı ziyaret ederek, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Gentiana Berisha ve uluslararası iş birliklerinden sorumlu direktör Prof. Dr. Stephen Keck ile görüştü. Görüşmelere, BARÜ Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yirmibeş de katıldı. Toplantıda iki üniversite arasında var olan Erasmus anlaşmasının yanı sıra Erasmus ICM projesi ve diğer akademik iş birliklerinin kapsamının genişletilmesi kararlaştırıldı. Özellikle Erasmus Capacity Building ve Erasmus+ KA2 projeleri gibi alanlarda ortak çalışmaların artırılmasına yönelik adımlar atılması planlandı.

Bilim Diplomasisi ve Kültürel Etkileşim

Görüşmelerde BARÜ'nün bilim diplomasisi ağını güçlendirmeyi hedefleyen projeleri üzerinde duruldu. Bu kapsamda, öğrenci ve personel değişim programları ile proje tabanlı iş birliklerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Rektör Uzun, bu yıl 7'ncisi düzenlenecek olan BARÜ Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı'na Universum International College öğrencilerini davet ederek, bilimsel iş birliğinin ve kültürel etkileşimin artırılmasına yönelik önemli bir adım attı.

Türk Kültürü Tanıtımına Katkı

Rektör Uzun, Kosova ve Kuzey Makedonya'da Yunus Emre Enstitüsü temsilcilikleriyle de bir araya gelerek, Türkiye'nin kültürel değerlerinin tanıtımı konusunda fikir alışverişinde bulundu. Üsküp Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Arif Konak, Kosova Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ramazan Yılmaz ve Prizren Yunus Emre Enstitüsü temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, kültürel ve akademik iş birliklerinin artırılması konusunda ortak adımlar atılması kararlaştırıldı.

Küresel Bakış Açısıyla Sürdürülebilir İş Birlikleri

Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, uluslararasılaşma stratejileri doğrultusunda yürütülen bu çalışmaların önemine değinerek, “Bartın Üniversitesi olarak, küresel bir bakış açısıyla nitelikli eğitim ve araştırmada sürdürülebilir iş birlikleri hedefliyoruz. Bilgi ve tecrübe paylaşımı yaparak kültürel etkileşimleri artırmak istiyoruz. Universum International College ile yaptığımız görüşmelerde, mevcut iş birliklerini değerlendirip, daha fazla alanda ortak çalışmalar gerçekleştirme kararı aldık. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar'a ve YÖK üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Bartın Üniversitesi, uluslararası iş birlikleri ile eğitim ve bilim alanında küresel bir aktör olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Üniversite, bu tür iş birlikleri ile hem akademik kadrosunu hem de öğrencilerini uluslararası standartlarda bilgi ve deneyimle donatmayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme