BARÜ'de 'Dijital Çağda Girişimcilik Sempozyumu' gerçekleştirildi

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) düzenlenen programda dijital dönüşüm sürecinde farklı sektörlerin yaşadığı değişim ele alınırken girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik yapılması gerekenler anlatıldı.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bartın Meslek Yüksekokulu koordinasyonunda düzenlenen “Dijital Çağda Girişimcilik Sempozyumu”nda teknolojide yaşanan güncel gelişmeler ve akıllı sistemlerin bu alan üzerindeki etkileri değerlendirildi.

Çevrim içi gerçekleştirilen etkinlikte farklı kurum, kuruluş ve özel sektör temsilcileri ile BARÜ'den konuşmacılar bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan Bartın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayşe Genç Lermi “Dijitalleşme hayatın her alanında olduğu gibi iş dünyasında da büyük bir dönüşüme neden olarak girişimciliği yeniden şekillendirmiştir. Bu dönüşümle birlikte girişimcilik sadece ekonomik büyümenin değil, aynı zamanda toplumsal kalkınmanın da önemli yapı taşları haline gelmiştir. Böyle bir çağda girişimciliği anlamanın, desteklemenin ve sürdürülebilir kılmanın önemi her zamankinden daha büyüktür” dedi.

Dijitalleşme süreçlerine uyumun girişimcilikte önemi vurgulandı

Ardından geçilen programın sabah oturumu, Bartın Meslek Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Yurderi moderatörlüğünde gerçekleştirildi. İlk olarak Akıllı Mekânlar Tasarımcısı Yüksel Savaşoğlu akıllı evler üzerine olan sunumunda tek bir merkezden yönetilen cihazların farklı komutlar aracılığıyla nasıl kullanıldığını ve günlük yaşamımıza sunduğu faydaları anlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım Sistemleri Şube Müdürü Murat Sandalcı “Akıllı Şehirler: Girişimciliğin Yeni Oyunu” başlıklı sunumunda verimli, sürdürülebilir ve gelişen teknolojilere uyumlu akıllı ulaşım sistemlerini şehirlere entegre etmenin önemini vurguladı.

Teknomar Enerji Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İlker Köklü, BARÜ iş birliğiyle geliştirilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Yerel Kalkınmaya Katkı” ödülü verilen “Akıllı Elektronik Çit” projesinin ithalat ve ihracat sürecinden bahsederek projenin başarıya ulaşmasındaki püf noktaları aktardı. Yıldız Teknik Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Necmiye Özlem Ünverdi de “Akıllı Sistemlerde İnovasyon, Girişimcilik ve Yönetim” konu başlığında dijitalleşme sürecinde kablolu ve kablosuz haberleşme teknolojilerinde yaşanan dönüşüm hakkında bilgiler verdi.

Girişimcilikte yapay zekâ ve akıllı sistemlerin sunduğu fırsatlar anlatıldı

Öğleden sonraki oturum ise Bartın Meslek Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç Bakır moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Teklas Kauçuk firmasından Burak Özpınar imalat sektöründe kullanılan akıllı ve otonom sistemlerin sağladığı kolaylıklardan bahsetti. Dijikale firması kurucusu Mehmet Karaduman da dijitalleşmenin reklamcılık alanına etkilerini, yapay zekâ uygulamalarının sektörde kullanımını açıklarken girişimcilik yolculuğundaki deneyimlerini de katılımcılarla paylaştı.

Son olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden Öğr. Gör. Mustafa Reşit Tavus, yazılım sektöründe sürdürülebilir gelir modelleri oluşturmak için sistemlere entegre edilmesi gereken programlar hakkında bilgi verdi. Ayrıca dijital pazarlama ve e-ihracatta başarı stratejilerine değindi.

Yoğun bir ilgiyle takip edilen sempozyum, soru ve cevapların alınmasının ardından son buldu. (Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme