BARTINSPOR'DAN 'DİMDİK AYAKTAYIZ' MESAJI

Bartınlılara seslendiler!

Haber merkezi

Bartınspor Kulübü Başkanı Mehmet Bulut, Bartınspor Kulübü Basın Sözcüsü Mustafa Ahmet Oktay ve Bartınspor tribün liderlerinden Ömer Altınsaban, sosyal medya üzerinden ortak yayında Bartınlılara seslenerek, önemli mesajlar verdi. Bulut, “Bartınspor bir sevda ise kimse Bartınspor'a küsemez. Allah'ın izniyle Bartınspor bu sene şampiyon olacaktır” dedi.

Bartınspor Kulübü Başkanı Mehmet Bulut, Bartınspor Kulübü Basın Sözcüsü Mustafa Ahmet Oktay ve Bartınspor tribün liderlerinden Ömer Altınsaban, önceki gün sosyal medya üzerinden ortak yayında Bartınlılara seslenerek, önemli mesajlar verdiler. Kulüp Başkanı Mehmet Bulut konuşmasında Kırıkkale maçından sonra büyük üzüntü yaşadıklarını belirtirken, kulübe bazı kişiler tarafından zarar verilmek istendiğini ifade etti. Haksız yere Bartınspor'a zarar veren kötü niyetli kişiler için yasal sürecinin başlatılacağını vurgulayan Bulut, şunları söyledi:

BULUT: “BARTINSPOR BİZİM ŞEHRİMİZİN MARKASI”

“Saygı değerli Bartınspor sevdalıları, oynamış olduğumuz Kırıkkalespor maçında büyük bir üzüntü yaşadık. Kulübün bilgisi dışında müsabaka öncesi ve sonrası kulübümüze zarar verici bazı çalışmaların olduğunu gözlemledik. Dolayısıyla Bartınspor'un marka değerini yükseltebilmemiz için bütün gayretimizi yönetimle birlikte gösteriyoruz. Ama bazı kişiler tarafından kulüp adına forma sattıkları tespit etmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla Bartınspor'a gönül bağı olan tartaratlarımızdan ricamız şu; eğer forma talepleri var ise bunu kulüp nezdinde yapmalarını istiyoruz. Böylelikle kulüplerine destek yapmış olacaklardır. Bartınspor bizim şehrimizin markası. Kötü niyetli kişilerin ekmek teknesi olmayacaktır. Gerekirse bununla ilgili yasal süreci başlatacağımızı, bu tarz çalışmaların içerisinde olan arkadaşların bilgisi olması arzusundayız. Sonra ağlama ve sızlama olmasın.

“BARTINSPOR TARAFTARI KÖTÜ VE ÇİRKİN ŞEKİLDE AKTARILDI”

Ayrıca Kırıkkale maçında taraftarımıza da ayrı bir parantez açmak istiyorum; Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'na savunmamızı verdik. Nedeni şudur; güzel bir karşılaşma oldu ama basındaki sorumsuz arkadaşlarımız kamuoyuna ve ulusal basına Bartınspor taraftarı kötü ve çirkin şekilde aktarıldı. Bu şekilde göstermelerini üzüntüyle karşıladık. Bunu doğru bulmuyoruz. Taraftarımız o tarz bir işin içinde olmamıştır. Ancak Disiplin Kurulu'nun bizden savunma istemesinin sebebi de şudur; sahaya atılan su şişeleridir. Bunun nedeni, rakip takımın müsabakayı kazanması neticesinde göstermiş olduğu aşırı abartılı sevinç seyircimizi tahrik etmiştir, bu tarzdaki yaklaşımı da doğru bulmuyoruz. Taraftarımız uyanık dikkatli olmak durumdadır. Neden? Bizim 1 maç saha kapama cezası bedelini ağır öderiz. Geçen sene örneklerini gördük ve yaşadık. Bunlar mazeret değil, sadece bir uyarı. Sahaya gelen herkes futbol izlesin, takımını desteklesin ve ihanet içerisinde olmasın. Biz bunu ihanet olarak sayıyoruz.

“BARTINSPOR DİMDİK AYAKTA”

Bundan sonra sahaya su şişesi sokulmayacak. Bundan da taraftarımız ısrarcı olmasın. Bilgileri olsun. Saha içerisinde tribünde belirleyeceğimiz arkadaşlarımız tarafından bardak su dediğimiz suların kapaklarını açılarak, suyu bu şekilde sunacağız. Bunların hassasiyetini göstermelerini rica ediyorum. Uyanık olmamız gerekiyor. Kaybedilmiş hiç bir şey yok, Bartınspor dimdik ayakta. Biz zafere Allah'ın izniyle taraftarıyla, yöneticiyle, futbolcu topluluğu ile şehrimizin esnafı, işadamı, bürokrasisiyle bu işi hep birlikte başaracağımıza inanıyoruz. Allah bizi yolumuzdan alıkoymasın.”

OKTAY: “BU BİR SUÇTUR”

Kulüp Başkanı Mehmet Bulut'tun açıklamalarından sonra kulübün Basın Sözcüsü Mustafa Ahmet Oktay da çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlk olarak kimliği belirlenemeyen bazı kişilerin kulübün bilgisi dışında satılan Bartınspor ürünleri ile ilgili açıklamada bulunan Oktay, “Bu hassas konuların değerlendirilmesinin iyi yapılması gerekiyor. Öncelikle biz kulübün pazarlamasıyla ilgili bir takım çalışmalar yaptık sezon başında. Amacımız sezon sonunda seyirci anlamında, Kırıkkale maçındaki seyirci topluluğuna ulaşmaktı. Bunu da Kırıkkale maçında sağladığımızı düşünüyoruz. Aynı zamanda küskünlüklerin sona ermesi, futbol kulübüne olan güvenin artması ve bir takım çalışmalarımız vardı. Buna yönelik o gün kupa maçında ücretsiz olarak takımın atkılarını dağıttık. Yine arkasından sponsorların aracılığıyla bize gönderilen kağıt şapkalar vardı, onların da dağıtımını yaptık. Yine bir arkadaşımızın tarafından formalar gönderilmişti, bu formaları da taraftarımıza ücretsiz dağıttık. Sadece taraftarlarla kalmadı, kulübümüze destek sağlayan kişilere de bu formaları hediye ettik. Bu formalar kesinlikle para ile satılmadı. Son olarakta 250-300 tane bayan seyirciler için atkı dağıtıldı. Bu ürünlerin hiçbirinden para almadık. Amacımız seyirciye sürpriz yapmaktı. Biz bunları yaparken bir boşluk oluştu. Bu boşluğu değerlendirmeye çalışan arkadaşlar oldu. Biz bunları yapamadan, bir başka birisi kulüp adına ‘katkı sağlıyoruz' diyerek yapması çok yanlış. Her satılan ürünün bir mali bir sorumluluk getirir. Burada maliye, defterdarlık işin içine girer, bu arkadaşlar bu işin altından kalkamaz. Bu bir suçtur. Eğer yaptıkları bu işin suç olduğu bilmiyorlarsa eğer biz bunları şimdiden uyaralım, biran önce bu suçtan vazgeçsinler. Eğer kulübümüze katkı sağlamak isteyen sponsor ve arkadaşlarımız varsa bizim aracılığıyla bu işe girerlerse, hem kulübümüz gelir elde etmiş olurlar hem de onlar yapmak istekleri amaca ulaşırlar” dedi.

“KİMSEYE DOĞRU OLANLARI YAZMAYIN DEMİYORUZ”

Ulusal basında çıkan haberi değerlendiren Oktay, “Kırıkkale maçında olayların büyütülerek verilmesi ile ilgili Sayın Valimiz Nusret Dirim tarafından da bir açıklama gelmişti. Valimizde çıkan haberleri abartılı bulmuştu. Valimizde, bizde oradaydık. Bende bir gazeteciyim. Bir gazeteci olarak Mehmet Bulut abimizin ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın daveti üzerine göreve geldim ve sorumluluğumu biliyorum. Ona göre davranıyorum. Gazeteci gördüğünü, doğru şekilde yazmakla zorunludur. Biz kimseye doğru olanları yazmayın demiyoruz. Ama bazı şeylerde bizim kulübümüze zarar verecek hareketlerin içerisinde olmamalarını istiyoruz” diye konuştu.

“BU KARTI ALAMAZSANIZ SAHAYA İNEMEZSİNİZ”

Ayrıca Oktay, sahaya ve tribüne giremediğini iddia eden bazı basın mensupları ilişkin ise şunları söyledi: “Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne müracaatlarımın doğrultusunda bana vermiş olduğu saha içinde gezme kartımı aldım. Ben yönetici olduğum için sahanın her yerinde olabiliyorum. Ama sorumluluğumu bildiğim için bu kartı aldım ki diğer arkadaşlara örnek olayım diye aldım. Bu kartı alamazsanız sahaya inemezsiniz. Yine bizim yönetimimizin içinde olan Bartın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk, saha içinden görüntü almak isteyen muhabirler içinde yelek olması şartıyla kart veriyor.”

BARTINSPOR'UN KURULUŞ GÜNÜNE ÖZEL PROGRAM!

Oktay, Bartınspor'un kuruluş yıl dönümüne ilişkin bir kutlama programı yapmak istediklerini açıkladı. Oktay, “Biz Bartınspor'un mali kaynakçalarını nasıl arttırabiliriz yöntemini araştırıyoruz. İşadamlarımızın yanına gidiyoruz ve orada onlara ‘biz şampiyonluğa oynayan bir kadro kurduk, bu kadronun başarılı olmasını istiyoruz ve inşallah olacağız. Senin de bu çorbada bir tuzun olmasını istiyoruz' diyoruz. Eğer bu ağlamaksa biz ağlıyoruz. İnanın zaman zaman biz kendi iş yerlerimize bile gidemiyoruz, inanın Bartınspor için daha çok mesai harcıyoruz. Bizim kulübümüzün kuruluş tarihi 15 Ocak'tır. Önümüzdeki 15 Ocak'ta bir taraftar günü ya da bununun gibi kulübümüzün anması ve kutlamaların olduğu bir gün yapmak istiyoruz. Gelin biz bunlara odaklanalım. Gelin bu kulüp için bir gece yapalım, bir konser yapalım ya da bir kermes yapalım. Gelin biz bunları yapalım. Bizim kulüpte eksiklerimiz mı? Bunları tartışalım. Gelin hep birlikte bu sorunlara odaklanalım” şeklinde konuştu.

ALTUNSABAN: BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR”

Bartınspor'un tribün liderlerinden Ömer Altunsaban ise şunları söyledi:

“Biz 2009 yılından beri bu takımın peşindeyiz. Ercan Aydın ve Mehmet Somaklı başkanımızın bu kulübe ciddi katkıları olmuştur. Ancak son iki yıldır Mehmet Bulut başkanımızın gelmesiyle birlikte kulüp doğru yönetimiyle, kendi öz kaynaklarını kullanımında ve mali yapısının düzeltmesi adına büyük yol almıştır. Aynı zamanda seyirciyi tribüne çekmeyi başarmıştır. Biz sezona Kastamonu maçıyla başladık. Çokta uzağa gitmeye de gerek yok ama biz her hafta üzerine koya koya gittiğimizin farkındayız. Futbolcularımızda o kadar seyircinin önünde mağlup olmak istememiştir. Çünkü bu noktaya bizi bu futbolcular getirdi. Biz ilk mağlubiyetimizi dikkatinizi çekerim ki 10. haftada aldık. Bu takım Çankırı ile berabere kalmış olabiliriz. Ereğli de güzel futbol oynamıştık ama hakemlerin skandal kararları vardı ve orada da berabere kaldık. Ama bunun dışında Devrek'in bize karşı nasıl mücadele ettiğini görüyoruz. Bu konulara fazla girmek istemiyorum ama keşke Bartınspor'a karşı mücadele eden bu kulüpler diğer takımlara karşı niye mücadele vermiyor. Tabi bunlarda kafalarda soru işareti oluşturuyor.

“BİZİM ORTAK NOKTAMIZ BARTINSPOR'DUR”

Sosyal medyaya baktığımızda Mehmet Bulut başkanımız olsun Ahmet Oktay abimiz olsun 'hep yapıcı' mesajlar vermeye çalışıyorlar. Camiayı bir arada tutmanın farkındalar. Sayın valimiz, Sayın Belediye başkanımız ve diğer protokol üyelerimiz bu takımın bir yere gelmesi için mücadele veriyorlar. İşadamlarımız ve vatandaşımız kombine alıyor. Herkes bir yerinden tutmaya çalışıyor. Bize de burada bu işin mutfağı düşüyor. Takımın 12. adamlığı bize düşüyor. Sonuç ne olursa olsun takımın arkasında durmak bizlere düşüyor. Biz bunu 10. haftaya kadar başardık. Tabi bizimde zaman zaman başkanımızla problemlerimiz olmuş olabilir. Ama bizim ortak noktamız Bartınspor'umuzdur. Lütfen kötü yorumlarınızı kendinize saklayın, destek vermeyin ama onur kırıcı işler yapmayın. Biz bunu paylaşımlarımızda sürekli gündeme getiriyoruz. Arkadaşlar 1 maçla takım değerlendirilemez. daha oynanmayan 15 maç var. Camiamızın birlik beraberliğe ihtiyacı var. Bundan başka hiçbir şeye ihtiyacı yok. Biz takımızın arkasında olmaya devam edeceğiz. İnananları bekliyoruz, İnanmayanlara da tekrar lider olduğumuzda haber vereceğiz, onlarda maçlara geleceklerdir inşallah.”

Bakmadan Geçme