Bartınspor galibiyetle sezona başladı.

Bölgesel Amatör Lig temsilcimiz Bartınspor, Eflanispor'u 2-1 mağlup ederek galibiyetle yeni sezona başlarken maraton tribününde yaşananlar maça damga vurdu. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Bartınspor Başkanı Serkan Yurtaçan, takımı ilk maçında yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederken 'Sevgili Bartınspor gönüldaşları. Yeni bir sezona güzel bir başlangıç yaptık ki sezonun ilk maçları her zaman zordur. Bu vesile ile bizleri karşılaşmada yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Nurtaç Arslan'a, Sayın Vekilimiz Yusuf Aldatmaz'a, Sayın Belediye Başkanımız Rıza Yalçınkaya'ya, İl protokolümüze, 90 dakika susmayan gönüldaşlara şükranlarımızı sunarım. Birlikteysek güçlüyüz, değilsek yarımız.' dedi.

Eflanispor, 2-1'lik mağlubiyetle sahadan ayrıldı

Erkan Hızoğlu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2024-2025 Sezonu Bölgesel Amatör Ligi'ndeki temsilcimiz Bartınspor, sezonun açılış maçında Karabük temsilcisi Eflanispor'la karşı karşıya geldi.

Geçtiğimiz Pazar günü saat 14.00'da Bartın Atatürk Stadyumu'nda oynanan maçı Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartınspor Kulüp Başkanı Serkan Yurtaçan, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda taraftar takip etti.

İlk yarı golsüz bitti

Maçın ilk yarısında Bartınspor, 2 gol pozisyonundan faydalanamadı. Orta sahada yaptığı pas hataları ise konuk takıma pozisyon hazırlarken maçın ilk 45 dakikası golsüz eşitlikle sona erdi.

Goller peş peşe geldi

Maçın ilk yarısında 1 oyuncu değişikliği yapan Bartınspor, 2. yarıya da 2 oyuncu değişikliği ile başladı.

İlk yarıya göre orta alanda rakibine daha fazla üstünlük bulan Bartınspor aradığı golü ise 54'üncü dakikada korner atışında Beytullah Çamurlu ile buldu.

Maçın 60. dakikasında ise Eflanispor'un ataklarıyla beraberlik golü geldi.

Tribünler karıştı

Eflanispor'un golünün ardından maraton tribününde maçı takip eden Eflanispor yönetici ve taraftarları, sevinçlerini abartınca Bartınspor taraftarlarının da tepkisi yükseldi.

Gerilen ortam yatıştırmak istenirken Eflanili taraftarların karşılık vermesiyle olaylar daha da büyüdü.

Konuk takım yöneticileri ve taraftarlarının yaklaşımıyla daha da büyüyen gerginliği yatıştırmak için araya Milletvekili Aldatmaz, Belediye Başkanı Yalçınkaya, Bartınspor Kulüp Başkanı Yurtaçan ve yöneticiler girdi.

Emniyet ekiplerinin de tarafları sakinleştirme çabası bir süre sonuç vermedi. Yaklaşık 10 dakika boyunca süren gerginlik, olaylar daha fazla büyümeden sona erdi.

Gerginliğin büyümesine neden olan kişilerin yönetici kartına sahip olması, ayrıca bazı kişilerin de Bartınspor taraftarı arasında Eflanispor formaları ve atkılarıyla maçı takip etmesi de dikkat çekti.

Bartınspor taraftarları benzer olayların yaşanmaması için misafir takımı destekleyen taraftarların kapalı tribüne değil, deplasman taraftarı için ayrılan bölüme alınmasını istedi.

Maçı galip tamamladık

Maçta Bartınspor'a galibiyeti getiren gol ise 2. yarıda oyuna giren Tezcan Gökmen'den geldi.

Bartınspor'un bu golünün ardından konuk takım tüm hatlarıyla beraberlik golünü aradı ancak Bartınspor oyuncuları skoru koruyarak maçı galip tamamlandı.

Maç sonunda tribünlerde takımlarına büyük destek sunan taraftarlar galibiyeti futbolcularla birlikte kutladı.

Bartınspor Başkanı Yurtaçan'dan teşekkür

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Bartınspor Başkanı Serkan Yurtaçan, takımı ilk maçında yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederken “Sevgili Bartınspor gönüldaşları. Yeni bir sezona güzel bir başlangıç yaptık ki sezonun ilk maçları her zaman zordur. Bu vesile ile bizleri karşılaşmada yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Nurtaç Arslan'a, Sayın Vekilimiz Yusuf Aldatmaz'a, Sayın Belediye Başkanımız Rıza Yalçınkaya'ya, İl protokolümüze, 90 dakika susmayan gönüldaşlara şükranlarımızı sunarım. Birlikteysek güçlüyüz, değilsek yarımız.” dedi.

Bakmadan Geçme