Bartınspor Başkanı Yurtaçan'dan gündem değerlendirmesi

Bartın'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündem değerlendirmesi yapan Bartınspor Başkanı Serkan Yurtaçan, Bartınspor'un çalışmaları hakkında bilgi verirken basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Toplantıda sosyal medya ve spor kamuoyunda konuşan iddiaları da değerlendiren Yurtaçan, tartışma ortamına girmeyeceğini ifade ederken geçtiğimiz hafta alınan mağlubiyeti de değerlendirerek şampiyonluk yolunda ufak bir kaza yaşadıklarını, yaşanılan kazanın kendilerini şampiyonluktan uzaklaştırmadığını vurguladı. Kırmızı siyahlı takımın genel durumunu da değerlendiren Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan, 'Oyuncu kadrosu kaliteli, daha önce Bartınspor'da bu tarz şampiyonluk oynamış oyuncu arkadaşlarımız var. Her ne kadar tecrübeli bir takımımız olsa da belli süreç oyun sisteminin oturması açısından bu gerekiyor. Biraz daha sabırlı olmak gerektiğini düşünüyorum.' dedi. Şampiyonluk yolunda takıma güvendiğini belirten Bartınspor Teknik Direktörü Çağlar Ayan ise taraftardan sonuca bakmadan destek beklediklerini söyleyerek 'Bartın'a geldiğimde çok mutlu bir ortam gördüm. Futbolcuların zaten çoğunu tanıyordum. Daha önce de çalıştığım oyuncular vardı. Elimizden geldiğimizi hem oyuncular hem de biz yapıyoruz. Hedefi olan bir takıma geldim. Çünkü benim de bir hedefim var. Ben 1. Ligden bırakıp da buraya geldim. Hedefim olduğu için buraya geldim. Başkanımıza, oyuncularımıza çok güveniyorum.' ifadelerini kullandı.

“Oyuncu kadrosu kaliteli, takım tecrübeli”

Erkan Hızoğlu

Bartınspor Başkanı Serkan Yurtaçan, Bartın'da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Toplantıya teknik direktör Çağlar Ayan ve takım kaptanları da katıldı.

Toplantıda Bartınspor'un çalışmaları hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Yurtaçan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

“Hazırlıklarımıza devam ediyor”

Takımla ilgili değerlendirmelerde bulunarak basın mensuplarına bilgi veren Yurtaçan, şampiyonluk hedefiyle başladıkları yeni sezonda takımın daha iyiye gittiğini belirtirken “Sezon başında beraber yapmayı planladığımız basın toplantımızı hocamız, kaptanlarımız, basın sorumlumuz ile hep beraber buradayız. Bildiğiniz gibi 3 hafta önce BAL ligi yeni sezonuna başladık. Uzun yıllardan beri süregelen profesyonel lig hasretini dindirmek amacıyla 2,5 ay önce çalışma ve idmanlarımıza başladık. Gelinen süreçte 3 maçımızı geride bıraktık. Bunun bir tanesini bay olarak geçtik. 3 maç sonunda belli bir periyodu atlattık. Önümüzde 3 tane zorlu maç daha var. Bu konuda hazırlıklarımız devam ediyor. Daha iyiye giderek devam ediyor.” dedi.

“Daha iyi olacağına inanıyorum”

Kırmızı siyahlı takımın genel durumunu da değerlendiren Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan, “Şu anda 3 maç sonunda 6 puandayız. Ortada herhangi bir puansal olarak sıkıntıya düşürecek veya bizi şampiyonluk iddiasında geriye götürecek herhangi bir durum yok. Bildiğiniz gibi transfer dönemi sona eriyor. Sezon başında oluşturulan kadrodan eksilmeler olabilir yerlerine yeni oyuncular gelebilir. Bunlar gayet normal ve doğal bir süreç. Bizim gibi diğer takımlarda da bu süreç devam ediyor. Ondan dolayı bunu doğal karşılamak lazım. Bizim şampiyonluk iddiasından en ufak kopma durumumuz yok. Aksine daha da güçlenerek bu süreçten çıkıyoruz. Takımımız her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Daha da iyi olacağına inanıyorum. Hocamız ve kaptan oyuncu arkadaşlarımız bu konuda gerekli çabaları gösteriyorlar. Sadece burada biraz daha sabırlı olmak gerektiğini düşünüyorum. Bartın'daki futbol kamuoyu gümbür gümbür bir takım bekliyor tabiri caizse. Ama böyle bir şey futbolda yok. Gümbür gümbür her maçı farklı kazan, her maçta çok iyi oyna. Futbol bir birliktelik oyunu. Belli bir süreç geçiyor. Oyuncu kadrosu kaliteli, daha önce Bartınspor'da bu tarz şampiyonluk oynamış oyuncu arkadaşlarımız var. Her ne kadar tecrübeli bir takımımız olsa da belli süreç oyun sisteminin oturması açısından bu gerekiyor. Biraz daha sabırlı olmak gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Cevap vermek istemiyorum”

Kamuoyundaki söylentiler ve eleştirilerle ilgili de konuşan Başkan Yurtaçan, “Ben bu tarz diyaloglara girip tartışma ortamına girmek istemiyorum. Çünkü yolumuz uzun. Takım da bundan etkilenmemeli. Herhangi bir durum söz konusu değil. Cevap vermek istemiyorum. Biz kendi işimize bakıyoruz.” dedi.

“Herhangi bir maddi problemimiz yok”

Takımın mali tablosunu da özetlerken ligdeki diğer takımlarla ilgili de bir kıyaslama yapan Yurtaçan, “Bütçe olarak bakacak olursak tam bir kıyaslama yapamam ama şunu net söyleyebilirim. Yaptığımız transferlerde arkadaşlarımız sağ olsun belli fedakarlıklar yaptılar. Maddi olarak kendilerinden taviz verdiler. Önceki yıllarda da bu böyleydi. Grupta büyük maddiyatla kurulan takımlar belli. Ama biz kendi kalitemiz doğrultusunda oluşturduğumuz bütçe ile daha kaliteli bir takım kurduk onu söyleyebilirim. Oyuncu arkadaşlarımızın maddiyat konusunda herhangi bir problemi yok. Bunu net söyleyebilirim. Artı olsa bile oyuncu arkadaşlarımız her şeyin bilincinde. Taşıdıkları formanın, armanın şehrin isteklerinin bilincinde bundan dolayı olası bir problemde ben bunu sahaya yansıtacak bir oyuncu grubu olduğunu düşünmüyorum. Bizim geçen hafta aldığımız mağlubiyet bir yol kazası. Kırmızı kart görmüşüzdür 10 kişi kalmışızdır. Bunlar futbolun içinde olan şeyler. Bundan sonra da bu mağlubiyetler olabilir. Çünkü gümbür gümbür vura vur gidemezsiniz. Öyle bir şey olur ki 5-6 maçlık galibiyet serisi yaparsınız 2 maç hiçbir şey alamazsınız. Önemli olan sonuçta istediğinizi yapabildiniz mi yapamadınız mı önemli olan budur. Herhangi bir maddi problemimiz yok. Ancak çok mu iyi durumdayız hayır çok mu kötü durumdayız hayır. Bu her sene yaşanan ve diğer takımlarda da yaşanan şeyler. Türkiye'deki maddi şartlar belli ağır şartlar var. Bugün deplasmana gittiğiniz de 150-200 binden aşağı çıkamıyorsunuz. Dediğim gibi oyuncu bizim yaptığımız oyuncu grubu herhangi bir ücretini alamadığında bunu sahaya yansıtacak bir oyuncu grubu değil. Geçen haftaki mağlubiyeti de buna bağlamak çok yanlış bir şey.” değerlendirmesinde bulundu.

“Bu paylaşımlarda art niyet var”

Takımda kopmalar olduğu yönündeki iddialara da cevap veren Yurtaçan, “Bu paylaşımlarda illa bir art niyet vardır. Bir takımda transfer dönemi devam ederken oyuncu da gidebilir oyuncu da gelebilir. Bunlar normal şeylerdir.” dedi.

“Hedefi olan bir takıma geldim çünkü…”

Şampiyonluk yolunda takıma güvendiğini belirten Bartınspor Teknik Direktörü Çağlar Ayan ise taraftardan da sonuca bakmadan destek beklediklerini söyleyerek “Bartın'a geldiğimde çok mutlu bir ortam gördüm. Futbolcuların zaten çoğunu tanıyordum. Daha önce de çalıştığım oyuncular vardı. Elimizden geldiğimizi hem oyuncular hem de biz yapıyoruz. Hedefi olan bir takıma geldim. Çünkü benim de bir hedefim var. Ben 1. Ligden bırakıp da buraya geldim. Hedefim olduğu için buraya geldim. Başkanımıza, oyuncularımıza çok güveniyorum. Taraftardan da sonuca bakmadan bizim yanımızda olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme