Bartın'da İŞKUR-OSB Sürekli Eğitim Merkezi açılıyor
Bartın Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) Sürdürülebilir Eğitim Merkezi açılıyor. Merkez, iş arayan vatandaşları meslek ve iş sahibi yapacak. Sürdürülebilir Eğitim Merkezinde iş garantili teorik ve pratik eğitimler verilecek. Eğitim süreçlerinde kursiyerlerin ücret ve SGK primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Eğitimlerin sonunda kursiyerler OSB'de faaliyet gösteren fabrikalarda iş başı yapacak. Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyan proje kapsamında ilk grup eğitimleri 23 Ekim tarihinde başlayacak.
Bartın'da Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce hayata geçirilen Sürekli Eğitim Merkezi projesi kapsamında iş arayan vatandaşlara iş garantili meslek eğitimi verilecek. İŞKUR İl Müdürlüğü üzerinden yapılacak başvuruların ardından kursiyerler Sürekli Eğitim Merkezinde Milli Eğitim Modül Programları çerçevesinde teorik ve pratik eğitimlerden geçecek. Eğitim sürecini başarıyla tamamlayanlar meslek sahibi olarak Bartın OSB'de faaliyet gösteren tekstil fabrikalarında çalışmaya başlayacaklar.
Ulaşım firmalar tarafından sağlanacak
Bartın Organize Sanayi Bölgesinde yer alan İnovasyon ve Test Merkezinde kurulacak olan Sürekli Eğitim Merkezinde teorik eğitimler için bir sınıf ve pratik eğitimler için bir atölye oluşturulacak. Pratik eğitimler için oluşturulan atölyenin makine ve ekipmanları OSB'de faaliyet gösteren firmalar ve işverenler tarafından sağlanacak.
SGK primlerini İŞKUR karşılayacak
Kurs kapsamında eğitim programları hafta içi 5 gün olarak gerçekleştirilecek. Kurs programı boyunca kursiyerlerin ücret ve SGK primleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Ayrıca kursiyerlerin Sürekli Eğitim Merkezine ulaşımları da istihdam taahhüt eden firma ve işverenlerce sağlanacak.
15 kursiyerle başlayacak
İŞKUR İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından protokolü imzalanan projede ilk eğitim programı 23 Ekim 2018 tarihinde 15 kursiyerle başlayacak. Sürekli Eğitim Merkezinde yıl sonuna kadar iki gruba eğitim verilecek ve kursların ardından meslek sahibi olan toplamda 30 kişi konfeksiyon sektöründe istihdam edilecek. İşsizliğin önlenmesi ve istihdamın artırılması kadar firmaların ihtiyaç duyduğu yetişmiş eleman ihtiyacına da cevap verecek olan Sürekli Eğitim Merkezinde sektörel yetişmiş eleman ihtiyacına göre farklı alanlarda da eğitimler çeşitlendirilebilecek.
Başvurular İŞKUR'a yapılacak
Türkiye'de ilk kez Bartın'da hayata geçirilen proje kapsamında meslek sahibi olmayan, meslek sahibi olup farklı bir meslek edinmek isteyen işsiz vatandaşlar projeden faydalanmak için İŞKUR'a başvuruda bulunabilecekler.
“İş garantisi olacak”
İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan Sürekli Eğitim Merkezi projesinin işsizliği önlemek ve istihdamı artırmaya yönelik çok önemli bir proje olduğu gibi işverenlerin de yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacağına dikkat çekerek, “Sürekli Eğitim Merkezi Bartın'da işsizliği önlemek ve istihdamı artırmak, işverenlerimizin kalifiye işçi ihtiyacını sürekli ve hızlı bir şekilde karşılamak yönünde hayata geçireceğimiz çok önemli bir proje. Meslek sahibi olmayan, meslek sahibi olup farklı bir meslek edinmek isteyen işsiz ve iş arayan vatandaşlarımız Sürekli Eğitim Merkezinde teorik ve pratik eğitimler alacaklar. Bu eğitim programının iş garantisi olacak. Eğitim süreçleri boyunca ücret ve SGK primleri İŞKUR tarafından karşılanacak.” dedi.
“Yetişmiş eleman ihtiyacı karşılanacak”
İŞKUR Müdürü Arslan Sürekli Eğitim Merkezinde iş garantili eğitim alan vatandaşların çalışmaya başladıklarında aldıkları eğitim sayesinde bilgili ve özgüvenli bir şekilde iş başı yapacaklarına da değinerek, “Sürekli Eğitim Merkezinde eğitimleri başarıyla tamamlayan ve meslek sahibi olan kursiyerlerimiz çalışmaya başladıkları firmalarda başarılı bir şekilde iş yaşamlarını devam ettirecekler. Proje kapsamında ilk etapta yılsonuna kadar 30 vatandaşımız meslek ve iş sahibi olacaklar. Sürekli Eğitim Merkezi bölgemizde faaliyet gösteren firmaların yetişmiş eleman ihtiyacına devamlı olarak cevap verecek.” diye konuştu.
“Bartın'a hayırlı olsun”
Arslan açıklamasının son bölümünde ise, “Projenin hayata geçmesinde önemli destekleri olan Sn. Valimiz Nusret Dirim başta olmak üzere Bartın TSO Başkanımıza, OSB Bölge Müdürümüze ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerimizi sunuyorum. Projenin oluşmasında makine ve ekipman desteğinde bulunan OSB'de faaliyet gösteren tekstil işverenlerine de teşekkür ediyoruz. Projenin Bartın'a ve Bartınlı hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.