Bartın-Kurucaşile yolunda önemli gelişme

Meydan-Kurucaşile kesiminin ihalesi sonuçlandı

Haber Merkezi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın-Kurucaşile yolunun, Meydan köyünden Kurucaşile'ye kadar olan kesiminin ihalesinin sonuçlandığını belirterek, 795 milyon liraya ihale edilen bu kesimin 900 günde tamamlanacağını açıkladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın-Çakraz-Kurucaşile yolunun Bartın'dan Çakraz'a kadar olan 25 kilometrelik bölümünü bölünmüş yol olarak tamamladıklarını, Çakraz-Avara tünelini tamamlayıp ulaşıma açtıklarını, Cumayanı tünelinin de yapımının tamamlandığını ancak önündeki Cumayanı viyadüğü ile Dizlermezeci tüneli tamamlandıktan sonra ulaşıma açılacağını, Dizlermezeci tünelinde de 400 metre ilerleme sağlandığını, Dizlermezeci tünelinin Meydan köyü çıkışı tarafından dan tünel açma çalışmalarına başlanacağını her iki taraftan çalışma yapılarak yolun bir an önce ulaşıma açılmasını sağlayacaklarını söyledi.

MEYDAN KÖYÜ-TEKKÖNÜ-KURUCAŞİLE ARASI 795 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Tunç, Meydan köyü ile Kurucaşile arasındaki kesimin yapım ihalesinin de 25 Nisan 2017 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğünce yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini, 795 milyon liraya ihale edilen yolun 900 günde tamamlanacağını söyledi. Milletvekili Tunç, Karaman köyü ile Tekkeönü arasında dördüncü tünel, Tekkeönü ile Kurucaşile arasında da beşinci tünelin inşa edileceğini böylece Bartın-Kurucaşile arasında 11x2=22 kilometre uzunluğunda beş adet çift tüp tünel inşa edilmiş olacağını kaydetti.

KURUCAŞİLE-CİDE ARASI PROGRAMDA

Yılmaz Tunç, Kurucaşile-Cide arasının da yapım programında olduğunu belirterek, bu kesimin de yapım ihalesi için gerekli hazırlığın devam ettiğini belirtti. Tunç, “Bartın-Kurucaşile yoluna büyük önem vererek, çalışmaların biran önce tamamlanması için gerekli talimatları veren başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bakmadan Geçme