Bartın'da Mescid-i Aksa İçin Dayanışma Çağrısı

Bartın Sivil İrade Platformu, Mescid-i Aksa'nın kundaklanmasının 55'inci yıldönümünde Hükümet Caddesi'nde basın açıklaması düzenledi. Etkinlik, Gazze'nin, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın savunulması için zafer ve dayanışma temalıydı. Açıklamada, İsrail'in Filistin'de uyguladığı zulüm bir kez daha kınanırken, Filistin ile dayanışma mesajları verildi.

55 Yıl Önceki Kundaklama Olayı Yeniden Hatırlatıldı

21 Ağustos 1969'da Avustralya asıllı fanatik Denis Michael Rohan tarafından kundaklanan Mescid-i Aksa'nın 55. yıldönümünde yapılan basın açıklamasında, Mescid-i Aksa'nın güney kısmındaki Kıble Mescidi'nin ateşe verilmesi ve yangında tarihi eserlerin zarar görmesi hatırlatıldı. Açıklamada, İsrail'in Filistin'deki zulmü ve Mescid-i Aksa'nın durumu tekrar kınandı.

“İşgalciler Zulümlerini Katlayarak Artırdılar”

Bartın Sivil İrade Platformu tarafından yapılan açıklamada, Siyonist işgalcilerin değişmediği ve zulümlerini artırarak devam ettirdikleri belirtildi. Açıklamada, “21 Ağustos 1969 tarihinde yaşanan Mescid-i Aksa kundaklama olayını hatırlamak ve Kudüs davasına sahip çıkmak için toplandık. Aradan geçen yıllara rağmen Siyonist işgalciler, zulümlerini katlayarak arttırdılar. Mescid-i Aksa'nın boynu bükük, Müslümanların uyanışını bekliyor” denildi.

“Mescid-i Aksa Bir İnanç ve İman Davasıdır”

Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için sıradan bir toprak parçası olmadığı, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi ve kutsal bir merkez olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Mescid-i Aksa davası bir inanç ve iman davasıdır. Ancak Mescid-i Aksa, şu an boynu bükük ve Müslümanların uyanışını bekliyor” ifadeleri kullanıldı.

“Aksa Her Müslümanın Derdi”

Mescid-i Aksa'nın her Müslüman için önemli olduğu, bir ateşten gömlek ve iman teyidi olduğu ifade edildi. Açıklamada, “Mescid-i Aksa'nın tutsak kalması, Mescid-i Haram'ın da hür olmadığını, Medine'nin de özgür olmadığını gösteriyor” denildi. İsrail'in saldırılarının büyük bir soykırıma dönüştüğü ve batılı büyük devletler tarafından desteklendiği belirtilirken, Müslümanların bir bütün olarak seslerini yükseltmeleri gerektiği vurgulandı.

Bartın Sivil İrade Platformu, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için seslerini yükseltmeye devam edeceklerini ve Kudüs davasına sahip çıkacaklarını açıkladı.

Bakmadan Geçme