BARFED'in eğitimine kadınlardan yoğun ilgi

Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) tarafından düzenlenen eğitime kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Eğitimde her yıl 26 bin kadının meme kanserine yakalandığını ifade eden Eğitim Görevlisi Uzman Hemşire Şevval Ünal Hacıosmanoğlu, 20 yaşını geçen her kadının her ay, ayna karşısında kendi kendine meme muayenesi yapması gerektiğini ifade etti.

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Kadın ve Aile Komisyonu, kadınları online meme kanseri eğitiminde buluşturdu.

Eğitimde her yıl 26 bin kadının meme kanserine yakalandığını ifade eden Eğitim Görevlisi Uzman Hemşire Şevval Ünal Hacıosmanoğlu, kadınlara çağrıda bulunarak 20 yaşını geçen her kadının her ay, ayna karşısında kendi kendine meme muayenesi yapması gerektiğini söyledi.

Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Kadın ve Aile Komisyonu, bir ilki gerçekleştirdi.

Komisyon, kadınları online meme kanseri eğitiminde buluştururken Eğitim Görevlisi Uzman Hemşire Şevval Ünal Hacıosmanoğlu'nca yaklaşık 1 saat verilen eğitimde meme kanseri riski faktörleri, belirtileri, korunma önlemleri, kendi kendine ve klinik muayene yöntemleriyle tedavi yöntemleri anlatıldı.

Erkekler de riskli!

Her yıl 26 bin kadının meme kanserine yakalandığına dikkat çeken Hacıosmanoğlu, en sık kadınlarda görülmesine rağmen erkeklerin de meme kanserine yakalanabileceğini söyledi.

Ayna karşısında kendine kendine muayene

20 yaşından sonra her kadının her ay kendi kendine muayene etmesi gerektiğini ifade eden Hacıosmanoğlu, bu konuda en etkili yönteminde ayna karşısında yapılan olduğunu kaydetti. 40 yaşından sonraki kadınlarında yılda en az 1 kere klinik muayene olması gerektiğini belirten Uzman Hemşire, 40 ve 65 yaş arasındaki kadınlara da 2 senede en az 1 kere momografi çektirmelerini önerdi.

Bakmadan Geçme