BARFED'den İstanbul'daki öğrencilere burs desteği

Bartın Günleri için ilk aşama tamam!

Erkan Hızoğlu

BARFED Başkanı Sabri Avcı, federasyon olarak eğitime önem verdiklerini belirtirken öğrencilere burs desteği vereceklerini açıkladı. BARFED olarak memleket günleri için gerekli başvuruları yaptıklarının da bilgisini veren Avcı, ilk defa Bartın Günleri yapılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesinden haber beklediklerini söyledi.

Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED), İstanbul'daki Bartınlı öğrencilere burs verecek. Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Avcı tarafından yapılan açıklamada burs komisyonunun belirleyeceği şartlarda ve sayıda ihtiyaç sahibi genç ve çocuğa burs imkanı sağlanacağı duyurulurken burs başvurularının nasıl olacağı ve şartları konusunda en kısa zamanda açıklama yapılacağı ifade edildi.

BARFED, bileşen dernekleri ile İstanbul'daki Bartınlı öğrencileri 2024-2025 eğitim öğretim yılında destekleyerek faaliyetlerine devam edecek.

“Gençlere burs desteği sağlayacağız”

Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Avcı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili üyelerimiz, göreve geldiğimiz 3,5 aylık gibi kısa süre içinde birçok etkinlikte yer aldık, Bartın'ı ve insanlarını tanıtmaya devam ettik. Sosyal etkinliklerimizle birlikte eğitime desteklerimizle çalışmaya devam edeceğiz. Eğitimin ülkemizin temel saç ayaklarından biri olduğunu kabul ediyor ve destekliyoruz. Bu kapsamda eğitimini devam ettirirken ekonomik zorluklarla karşılaşan gençlere burs desteği sağlayacağız. Planlanan burs desteği, başvuru şekli gibi değerlendirmeler için federasyon bünyesinde burs komisyonu kurulmuştur.

Bartın Günleri düzenlenecek

BARFED olarak memleket günleri için gerekli başvuruları yaptık ve ilk defa Bartın Günleri yapılabilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesinden haber beklemekteyiz. Memleket günleri süresince Bartın'da ve tüm Türkiye' deki Bartınlı iş insanlarının katılımıyla öğrenci bursları konusunun da gündemde olacağı bir toplantı gerçekleşecektir. Toplantı sonrasında burs komisyonumuzun belirleyeceği şartlarda ve sayıda ihtiyaç sahibi genç ve çocuğumuza burs imkanı sağlanacaktır. Burs başvurularının nasıl olacağı ve şartları konusunda en kısa zamanda açıklama yapılacaktır.”

İşte değerlendirme komisyonu!

BAFED Başkanı Avcı, açıklamasında Burs Komisyonunda yer alan isimleri de paylaştı. Avcı'nın açıklamasına göre; komisyonda yer alan isimler Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Avcı, Burs Komisyonu Başkanı Sezgin Özdemir, Burs Komisyonu Başkan Yardımcısı Fatma Hopikoğlu, Komisyon Başkan Yardımcısı Nezahat Tekin oldu.

Bakmadan Geçme