BARFED Başkanı Avcı, yatırımcıları Bartın'a davet etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde (TOBB) Türkiye Orman Ürünleri Meclisi Toplantısına katılan TOBB Orman Ürünleri  Meclisi Başkan Yardımcısı ve BARFED Başkanı ve Orman Yüksek Mühendisi Sabri Avcı, İNTERMOB 2024 Orman Ürünleri Fuarını ziyaret etti. Fuarda sektörün önde gelen firmalarının temsilcileriyle bir araya gelen Avcı, fuarda yatırımcıları Bartın'a davet etti.

Erkan Hızoğlu

Bartın Dernekler Federasyonu (BARFED) Başkanı Sabri Avcı, federasyon etkinlikleri ve çalışmalarının yanı sıra Başkan Yardımcılığını yaptığı TOBB Orman Ürünleri Meclisi faaliyetlerini de aksatmadan yürütüyor.

Avcı, son olarak TOBB'un ek hizmet binasında yapılan Türkiye Orman Ürünleri Meclisi Toplantısına katıldı.

Toplantıda ilk olarak odun ham madde fiyat dalgalanmalarının etkileri ve vadeler, satışları yapılan orman ürünlerinden yüzde 15 bedel alınması, dikili satışlarda elektronik ihale yöntemi, uygulanan faiz oranları ve dış ticaret piyasalarıyla uyumlu odun hammadde fiyat mekanizmasının kurulması gibi orman ürünleri satış sistemlerinin Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile birlikte müzakere edilmesi konusu ele alındı.

Yol haritası ele alındı

Orman emvali sınıflandırmasında “Standardizasyon” konusunun OGM ile birlikte müzakeresinin yapılıp 12. Kalkınma Planı'nın (2024-2028) Ormancılık Sektörü açısından “Eylem Planı”nın hazırlanması ve görev dağılımı konusunun da görüşüldüğü toplantıda Avrupa Birliği Ormansızlaşmanın Önlenmesi Tüzüğü(EUDR) konusunda OGM'nin ve diğer paydaşların yapmış olduğu çalışmalar ve gelinen aşama hakkında bilgilendirme ve yol haritası da ele alındı.

Orman Ürünleri Fuarı'nı ziyaret etti

Ormancılık faaliyetlerinin en ince ayrıntısına kadar değerlendirildiği toplantının yanı sıra Sabri Avcı, sektör ve ülkemiz için ayrı bir yere sahip olan İstanbul'daki İNTERMOB 2024 Orman Ürünleri Fuarını da ziyaret etti.

“Türkiye'yi marka bir ülke haline getiriyor”

Fuarda sektörün önde gelen firmalarının temsilcileriyle bir araya gelen Avcı, “Sektördeki insanların dost ve arkadaşlıklar edindiği ve karşılıklı güvenini tesis edildiği bir yer. Elbette markaların ve teknolojik ürünlerin sergilendiği adeta bir showroom gibi. Uluslararası bir fuar olması nedeniyle; Türkiye'ye çok büyük değer katıyor ve çok sayıda insanın ziyaret etmesiyle Türkiye'yi marka bir ülke haline getiriyor. İNTERMOB Fuarına katılan marka firmalara başarılar diliyorum. Fuarın bol bol dönüşleri olsun.” dedi.

Bakmadan Geçme