Amasra'da Dehşet: Boşanmak İsteyen Eşini Tüfekle Yaraladı

Bartın'ın Amasra ilçesinde, boşanmak isteyen eşini tüfekle yaralayan bir kişi gözaltına alındı. Olayın ardından kadının, sosyal medya hesabından yardım istediği görüntüler ortaya çıktı.

Şiddet Gören Kadın Boşanma Davası Açtı

Ankara'da yaşayan 27 yaşındaki Ahsen Nur P., şiddet gördüğü gerekçesiyle eşi Okan P.'den (30) şikayetçi olarak boşanma davası açtı. Ahsen Nur P., bu süreçte güvenliğini sağlamak amacıyla Amasra'da bulunan ablasının yanına yerleşti.

Tüfekle Saldırıya Uğradı

Gözaltına alınıp adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Okan P., bir arkadaşı ile birlikte Amasra'ya gelerek Kum Mahallesi Küçük Liman mevkinde yürüyüş yapan eşini yakaladı. Okan P., yanında getirdiği pompalı tüfekle eşini ayaklarından vurarak yaraladı.

Yaralı Kadın Hastaneye Kaldırıldı

İhbar üzerine olay yerine gelen 112 acil sağlık ekipleri, yaralı kadını Amasra Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yapılan tedavinin ardından Ahsen Nur P. taburcu edildi. Olay sonrası polis ekipleri, Kastamonu yönüne kaçtığı belirlenen şüpheliyi yakalamak için geniş çaplı bir çalışma başlattı.

Kaçmaya Çalışırken Polis Otosuna Çarptı

Cide'de polis tarafından önü kesilen Okan P., kaçmaya çalıştığı sırada polis otosuna çarptı. Okan P. ve yanında bulunan arkadaşı gözaltına alındı.

Sosyal Medyadan Yardım Çağrısı

Olayın ardından, Ahsen Nur P.'nin sosyal medya hesabından yayınladığı bir video ortaya çıktı. Videoda genç kadının, "Eşim bana sürekli tehdit mesajları atıyor. Beni öldüreceğini söylüyor, hatta benim ölümümüm kurtuluş olacağını, o yüzden kolumdan bacağımdan birini alacağını söylüyor. Ben haberlere konu olan kadın cinayetlerinden biri olmak istemiyorum. Ben ölmek istemiyorum, benim 2 tane çocuğum var. Benim çocuklarım babalarının bana şiddet uyguladığına canlı canlı şahitler, asla çocuklarım eve dönmek istemiyorlar. Ben kendi ailemin yanına dönmek istiyorum ama dönemiyorum," dediği görüldü.

Soruşturma Sürüyor

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Okan P.'nin gözaltındaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Yetkililer, olayın tüm yönleriyle araştırıldığını ve gerekli hukuki süreçlerin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Ahsen Nur P.'nin durumu ve çocuklarının güvenliği konusunda sosyal hizmetlerin devreye girdiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme