Ahilik Komitesi'nden Vali Arslan ve Başkan Yalçınkaya'ya ziyaret

Bartın Ahilik Kutlama Komitesi Üyeleri, 'İlin Ahisi' Ali Haydar Yavuzdemir, 'İlin Kalfası' Ergün Karakaş ve 'İlin Çırağı' Batuhan Ayhan, Vali Dr. Nurtaç Arslan ile Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya'yı ziyaret etti.

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın'da Ahilik Haftası dolayısıyla Ahilik İl Kutlama Komitesi, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı, Esnaf Odaları Başkanları, İlimiz Ahisi, Kalfası, Çırağı ve aileleri Vali Dr. Nurtaç Arslan'ı ziyaret etti.

Valilik 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarette Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan'dan Ahilik Haftası etkinlikleri hakkında bilgi alan Vali Arslan, Ahilik kültürünün önemine dikkat çekerek ahilik geleneğini, kültürünü yaşatan tüm esnaf ve zanaatkârların 37. Ahilik Haftasını kutladı.

Şed kuşanma töreninin ardından 2024 Yılı “İlin Ahisi” Ali Haydar Yavuzdemir, “İlin Kalfası” Ergün Karakaş ve “İlin Çırağı” Batuhan Ayhan'a teşekkür belgeleri verildi.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, tüm esnaf ve zanaatkarlara bereketli kazançlar dileyerek “Ahilik, geçmişten günümüze birlik, dayanışma, kardeşlik, adalet duygularımızın pekişmesini sağlayarak hem toplumsal hem ekonomik hayatımızda önemli bir yere sahip olan kültürel mirasımızdır. Bu sene 37.'sini kutladığımız Ahilik Haftası vesilesiyle Ahilik kültürünün temellerini atan Ahi Evran-ı Veli'yi rahmetle anıyor, esnaf ve zanaatkarlarımıza bereketli bol kazançlar diliyorum.” dedi.

“Esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası kutlu olsun”

Ahilik Haftası münasebetiyle Ahilik İl Kutlama Komitesi, Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, Terziler Odası Başkanı Hulusi Kaymakçı, Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Yaşar Bakkal, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Özcan Uzun, Amasra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Coşkun Yüksel, Yönetim Kurulu Üyeleri, 2024 Yılı “İlin Ahisi” Ali Haydar Yavuzdemir, “İlin Kalfası” Ergün Karakaş ve “İlin Çırağı” Batuhan Ayhan, daha sonra Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya'yı ziyaret etti.

Ahilik Haftası'nı kutlayan Başkan Yalçınkaya da “Kültürümüzün en güzel değerlerinden biri Ahilik geleneğimizi, yarınlarımıza taşımak için Ahilik Haftası etkinlikleri çok önemli. Hoşgörünün, dayanışmanın ve ticarette ahlakın sembolü Ahilik geleneğimizi yaşatan ve gelecek nesillere aktaran, medeniyetimizin mirası Ahilik kültürünü kendine rehber eden tüm iş insanlarımızın, esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme