9 aylık dönemde 51 milyar 125 milyon liralık 281 proje

Yılın son İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yapılan projelerle ilgili bilgi veren Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 2024 yılı 9 aylık dönemi içerisinde 51 milyar 125 milyon liralık 281 projede çalışma yapıldığını belirterek bu projelere tahsis edilen ödenek miktarının 5 milyar 74 milyon lira olduğunu ve bu ödeneklerden 3 milyar 349 milyon lira harcama yapılarak yüzde 66'lık bir nakdi gerçekleşme sağlandığını kaydetti. 2024 yılında 281 projeden 113'ünün tamamlandığı, 114 projede faaliyetlerin devam ettiği, 33 projenin ihale aşamasında olduğu ve 21 projede ise çalışmalara başlanılmadığı bilgisini veren Vali Arslan, Belediyeler tarafından ise 18,1 milyon lira bedelli 4 projenin yürütüldüğünü belirterek 2'sinin bitirildiğini ve 2'sinde ise çalışmaların devam ettiğini söyledi.

113'ü tamamlandı, 114 projede çalışmalar sürüyor

Nilay Meryem ÇÖMLEK

Bartın'da 2024 Yılı 4'üncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında Valilik 12 Divan Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen yılın 4'üncü İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya, Vali Yardımcıları, Rektör Vekili, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Genel Meclisi Başkanı, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü, Yatırımcı Kuruluşların Bölge Müdürleri, İl Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcileri katıldı.

Yüzde 66'lık nakdi gerçekleşme sağlandı

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda; İlimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirmede bulunan Vali Arslan, 2024 yılı 9 aylık dönemi içerisinde; 51 milyar 125 milyon TL'lik 281 projede çalışma yapıldığını açıkladı. Bu projelere tahsis edilen ödenek miktarının 5 milyar 74 milyon TL olduğunu ifade eden Vali Arslan, bu ödeneklerden 3 milyar 349 milyon TL harcama yapılarak yüzde 66'lık bir nakdi gerçekleşme sağlandığını belirtti.

21 projede çalışma henüz başlamadı

Bartın Valisi Dr. Arslan, açıklamasında bu süreçte 281 projeden 113'ünün tamamlanırken 114 projede faaliyetlerin devam ettiğini, 33 projenin ihale aşamasında olup 21 projede henüz çalışmalara başlanılmadığını söyledi. Bu projeler dışında Belediyeler tarafından 18,1 milyon TL bedelli 4 proje yürütüldüğünü belirten Vali Arslan, 2'sinin bitirildiğini, 2'sinde ise çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Tarım-orman sektörü ilk sırada yer aldı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan yatırımları, tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirdiklerinde ise; 1 milyar 969 milyon TL ile ilk sırada tarım-orman sektörü, sonrasında 549 milyon TL ile ulaştırma, 432 milyon TL ile enerji, 270 milyon TL ile eğitim-kültür-spor, 73 milyon TL ile diğer kamu hizmetleri, 46 milyon TL ile sağlık sektörünün yer aldığını açıkladı.

Vali Arslan açıklamasında son olarak ise, “Kurumlarımıza bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar nedeniyle teşekkür ediyor ve bundan sonra yapacakları çalışmalarda başarılar diliyorum.” dedi.

Vali Arslan'ın konuşmasının ardından kurum müdürleri tarafından ilimizde gerçekleştirilen yatırımlar ve çalışmalar hakkında sunum yapıldı.

Bakmadan Geçme