​' 26. Bölgesel İzleme ve Değerlendirme Toplantısı' Karabük'te yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü IPARD Yönetim Otoritesi tarafından yürütülmekte olan Türkiye Ortak Tarım Politikası (OTP) Ağı '26 Bölge Merkez İllerinde İzleme-Değerlendirme Komite Toplantıları' kapsamında Bartın, Zonguldak ve Karabük kapsayan bölge toplantısı, Karabük'te gerçekleştirildi.

Türkiye Ortak Tarım Politikası (OTP) Ağı'nın 26. Bölgesel İzleme ve Değerlendirme Toplantısı Bartın, Zonguldak ve Karabük illerinden komite üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Tarım Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü himayelerinde yürütülen, Ortak Tarım Politikası (OTP) Ağı 26 Bölge İzleme ve Değerlendirme Komite Toplantısının Karabük ayağına Vali Yardımcısı Meral Batı Demirbaş Başkanlığında, Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, Bartın İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, Çankırı TKDK Koordinatörü Emre Akbıyık, Yönetim Otoritesi Uzmanı Esra Çiğdem, kurum ve kuruluşların il müdür yardımcıları, şube müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve tarım sektörü paydaşları katıldı.

Karabük'te gerçekleştirilen toplantıya, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Yıldız ile Bartın TSO Genel Sekreteri Ahmet İncekara katılım sağladı.

Toplantı kapsamında açılış konuşmalarını yapan Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, “Bakanlığımız Tarım Reformu Genel Müdürlüğü himayelerinde yürütülen, Ortak Tarım Politikası kısa adıyla (OTP) Ağı 26 Bölge İzleme ve Değerlendirme Komite' Toplantısının Karabük ayağında sizleri ilimizde misafir etmekten büyük mutluluk duymaktayız. Kırsalda bir değişim hikayesi mottosuyla ile yola çıkan ve temel anlayışı birlikte öğrenme, güven ve işbirliği olan ulusal kırsal ağ, yerel düzeyde en küçük yerleşim birimlerinden itibaren kurumsal ve bireysel ağları (çiftçi, kadın, zanaatkar, kanaat önderi, akademisyenler ile kamu kurumu, belediye, STK, üniversite, birlik, enstitü, oda ve özel sektör kurum ve kuruluşları) kapsamaktadır. Aynı zamanda ağın etkin ve koordineli çalışabilmesi için yönlendirme komitesi ile birlikte, ilgili diğer yapılarla da çalışmalar ve işbirliği sürdürülecektir. Bu faaliyetler kapsamında ülkemiz genelinde 26 Bölge Koordinatörlüğü oluşturulmuştur. Karabük merkezli Bartın ve Zonguldak İllerimiz ile birlikte oluşturulan, bölge koordinatörlüğü faaliyetlerimiz Karabük Valiliğimiz koordinatörlüğünde ve Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğümüz Sekreteryalığında yürütülecektir. AB Ortak Tarım Politikalarının, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diler, katılımlarınız için hepinize saygılarımı sunarım.” dedi.

Toplantı devamında yetkili uzmanlar tarafından, Türkiye Ortak Tarım Politikası (OTP) Ağının yapısı ve LEADER programı hakkında bilgilendirme, Potansiyel Yerel Eylem Gruplarının (YEG) oluşturulması ve Yerel Kalkınma Stratejilerinin (YKS) hazırlanması, Bölgesel ve Yerel Kalkınma Stratejileri taslak içerikleri ile ilgili değerlendirmeler ve sunumlar gerçekleştirildi. (Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme