Amasra Tüneli'nde 'Tünelde Bisikletli Var' Dönemi Başladı

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tünellerde bisiklet sürücülerinin güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan 'Tünelde Bisikletli Var' ışıklı uyarı sistemi, Amasra Tüneli'nde de hayata geçirildi. Bu yenilikle, bisikletli sürücülerin tünel içinde daha güvende olması hedefleniyor.

Amasra Tüneli'nde 'Tünelde Bisikletli Var' Dönemi Başladı

Bisikletliler İçin Yeni Güvenlik Sistemi

Amasra Tüneli’nde uygulanmaya başlanan "Tünelde Bisikletli Var" ışıklı uyarı sistemi, bisikletli sürücülerin güvenliği için önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Bu sistem sayesinde, tünele girmeden önce bisiklet sürücüleri yol kenarındaki butona basarak tünelde bulunduklarını belirten ışıklı uyarı sistemini aktif hale getiriyorlar. Tünel girişinde yanıp sönen bu uyarı ışıkları, araç sürücülerini tünelde bisikletli olduğunu konusunda uyararak daha dikkatli olmalarını sağlıyor.

Pedaldaşlar’dan Teşekkür Mesajı

Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği de bu uygulamanın Amasra Tüneli’nde devreye alınmasıyla ilgili bir açıklama yaparak, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Açıklamada, "Uzunca zamandır beklediğimiz güvenlik önleminin alınmış olmasına sevinçliyiz. Son buluşmamızda Sayın Adalet Bakanı hemşehrimiz Yılmaz Tunç'tan da rica etmiştik. Sağ olsunlar kısa sürede talebimiz karşılık buldu. Yerli ya da yabancı tüm bisiklet kullanıcıları için önemli bir konu olduğunu düşündüğümüz tünellerdeki bu destekleyici önlem için başta Sayın Bakanımıza ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederiz" ifadeleri yer aldı.

Bu yeni sistemle birlikte, Amasra Tüneli’ni kullanan bisiklet sürücüleri, daha güvenli bir şekilde seyahat edebilecekler.