Amasra'da İbrahim Kılıç dönemi başladı

Saadet Partisi Amasra İlçe Başkanlığı, 7. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede yapılan seçimlerde Saadet Partisi Amasra İlçe Başkanı Yıldıray Celal Vakit görevini İbrahim Kılıç'a devretti.

Amasra'da İbrahim Kılıç dönemi başladı

Saadet Partisi Amasra İlçe Başkanlığı, 7. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, il yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada Saadet Partisi olarak ülkemizin ve milletimizin problemlerine odaklandıklarını belirten Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, “Kongrelerin amacı teşkilatlarda yenilenme tazelenme görev aşkıyla dolu olan yeni arkadaşlarımızı kadrolarımıza katarak yola devam etmektir. Muhalefet olarak biz çözüm önerilerimizi kamuoyu önünde, toplumun tüm kesimleri ile paylaşmayı kendimize görev addediyoruz. Bundan önce olduğu gibi, bugün ve gelecekte de, hakkın ve adaletin sözcüsü olmaya devam edip, kimin olursa olsun bütün mağdurların acı ve gözyaşının dinmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi.

Yurtbay: “Ermenistan birilerine güveniyor”

İşgalci Ermenistan’ın sivillere yönelik saldırıları ile ilgili konuşan Yurtbay; “Geçtiğimiz günlerde Rusya’nın ateşkes için devreye girerek bir masa kurdu. Bu masada Türkiye’nin olmaması düşündürücüdür. Ateşkes görüşmeleri sonrası Ermenistan sivillere yönelik saldırılarını devam ettirdi. Demek ki Ermenistan birilerine güveniyor. Biz ise bu saldırıları kınamaktan öteye geçemiyoruz. Dış politikada güçlü bir duruş sergileyememenin sonuçları bunlar. Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarında gerçekleştirdiği hain ve alçak saldırıları lanetliyoruz. Ermenistan hiçbir kural tanımadığını çıldırmışcasına bir kere daha göstermiş oldu. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Can Azerbaycan halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.

“1 ay asgari ücretle yaşamaya çalışın”
Ekonomideki son durumu da değerlendiren Yurtbay; “Ne yazık ki öyle bir noktaya geldik ki, döviz öyle 1-2 kuruş da artmıyor, arttı mı 15-20 kuruş birden artıyor. Ama sorumlu Bakan ‘beni dolar ilgilendirmiyor’ diyor. Sayın Cumhurbaşkanı günlük 10 milyon lira masrafı olan saraydan millete fakirliğe sabretmelerini tavsiye ediyor. Gelin 1 ay asgari ücretle yaşamaya çalışın da ondan sonra dolara bakmıyorum deyin. Bir kez olsun çarşı pazara çıkıp bir alışveriş yapın da ondan sonra insanımıza fakirliğe sabretmelerini tavsiye edin” ifadelerinde bulundu.

“Enflasyon istikrarlı bir şekilde artıyor”

İktidarın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkeye istikrar geleceği açıklamalarını hatırlatan Yurtbay; “Gerçekten de ülkeye istikrar geldi. Enflasyon istikrarlı bir şekilde artıyor. Zamlar istikrarlı bir şekilde artıyor. İşsizlik istikrarlı bir şekilde artıyor. Buradan iktidara sesleniyorum. Bir an önce gerçekleri görün! Bu ülkenin geleceğini, evlatlarımızın istikbalini ipotek altına alıyorsunuz. Açtığınız yaralar, bu kafa ile giderseniz 80 senede sarılamaz. Ülke adım adım ‘Maduro’nun Venezuela’sına doğru gidiyor. Allah göstermesin, böyle giderse bir kucak para ile bir paket tavuk alamaz hale geleceğiz. Paramız pul olacak” ifadelerini kullandı.
Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun”

Yeni yönetime başarılar dileyen Yurtbay, “Bu duygu ve düşüncelerle icra etmiş olduğumuz Amasra ilçe teşkilatımızın 7. Olağan Kongresi ilçemize, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Şimdiye kadar görev yapmış olan ve güven tazeleyen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür eder ve yeni seçilen yönetim kurulu arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.