Almanya'daki Türk işçileri yurda dönüyor

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı Almanya'da ki Türk işçilerin yurda dönüşlerinin başladığını ve son 9 işçinin de yarın Türkiye'de olacaklarını duyurdu. Kalaycı yaptığı açıklamada Türkiye'nin salgın mücadelesinde dünya devletlerine örnek bir mücadele sergilediğini de ifade etti.

Almanya'daki Türk işçileri yurda dönüyor

Geçici çalışma için  Almanya’da bulunan ve Türkiye’ye dönüş yapamayan işçiler için AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile görüşmelerde bulunmuştu. Kalaycı bu görüşmenin ardından çalışma başlatıldığını ve işçilerin bir hafta içerisinde Türkiye’ye dönüş yapabileceklerini duyurmuştu.

“Son kalan 9 işçimiz yarın memleketlerine dönüyor”

Kalaycı yaptığı açıklamada, “Aralarında Bartınlı hemşehrilerimizinde yer aldığı  Türk işçilerimiz ülkelerine dönmek için seslerini duyurmuşlardı. Bu sesi duyar duymaz harekete geçtik. Dış İlişkiler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile birebir görüşmelerde bulunduk ve işçilerimizin ülkeye dönme talepleri olduğunu kendilerine ilettik. Sayın Bakan Yardımcımız da bu talebimizin hemen ardından Milletvekilimiz Yılmaz Tunç ile birlikte gerekli tüm çalışmaları başlatacaklarını ve yurt dışındaki hiçbir işçimizi mağdur etmeyeceklerini bize ilettiler. Almanya’da çalışmak için bulunan ve yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’ye dönmek isteyen yaklaşık 600 vatandaşımız Türk Hava Yollarının özel seferleriyle Türkiye’ye getirilmeye başlandı. Son kalan 9 işçimizde yarın yurda dönüş yapmış olacak” dedi.

“Türkiye dünyaya örnek oluyor”

Kalaycı dünyaya diz çöktüren salgına karşı Türkiye’nin örnek bir mücadele sergilediğine ve birçok dünya ülkesine yardım eli uzattığına da değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu salgına karşı dünya ülkelerine örnek olacak şekilde mücadelesini sürdürürken yurt dışındaki vatandaşlarımızın da yanında yer alıyor. Bugün İtalya, İngiltere, İspanya gibi ülkeler salgınla mücadelede sınıfta kalırken ülkemiz ise örnek nitelikte çalışmalar yürütüyor. İtalya başta olmak üzere birçok ülkeye de yardım eli uzatıyor. Tüm bunlarla beraber dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarımızı da mağdur etmiyor. Son olarak Almanya’da bulunan geçişi işçilerimizin yurda dönüşleri için çalışma başlatıldı ve bu çalışma kapsamında son kalan işçimiz de yarın Türkiye’ye gelmiş olacaklar. Ülkelerine kavuşan işçilerimizin her biri sağlık kontrollerden geçirilip ayrıca tedbir amaçlı 14 günlük karantinaya alınacaklar. Bu karantina süresinde KYK yurtlarında misafir edilecekler ve her türlü ihtiyaçları karşılanacak. Sonrasında ise her bir vatandaşımız evlerine, yuvalarına, ailelerine kavuşmuş olacak” şeklinde konuştu.