Aldatmaz: 'Taşkın riski olmayan bir ırmak olacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur'un katıldığı Bartın İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın'a kazandırılan yatırımlardan bahsederken Irmak Islah Projesi'ne ilişkin de değerlendirmede bulunarak 'Bu proje Türkiye'nin en büyük ırmak ıslah projesidir. Projenin inşaat çalışmalarına başladık. Projenin ırmağın doğallığını bozduğuna dair eleştiriler var. Ancak biz ırmak yatağına hiçbir müdahalede bulunmuyoruz.  Bir kere ırmak yatağında hiç ağaç kesmedik. 40 metre genişliğinde akan bir ırmağımız var.  Yaptığımız cam bariyerler ise ırmak yatağının dışında ırmak genişliğini sel zamanında 90 metre ile sınırlayacak çizgide. Proje tamamlandığında Bartın Irmağı tertemiz akan, şehirle bütünleşmiş, taşkın riski olmayan bir ırmak olacak.' dedi.

Aldatmaz: 'Taşkın riski olmayan bir ırmak olacak'

AK Parti Bartın İl Danışma Meclisi toplandı

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

AK Parti Bartın İl Danışma Meclisi Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, İl Koordinatörü Hamdi Uçar, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Başkanı Yaşar Arslan ve teşkilat mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Bartın Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, AK Parti’nin milletin içinden doğan bir siyaset hareket olarak bu durumlara kolay gelmediğini söyledi.

En büyük mücadelelerinin vesayetle olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Uygur, “Bunu çeşitli anlarda çeşitli mihraklar eliyle, 367 garabetiyle, e-muhtırayla, partimize açılan kapatma davasıyla, MİT tırları operasyonuyla, 17/25 Aralık yargı darbesiyle, en son hain FETÖ darbe, işgal girişimiyle milletimizin iradesine ket vurmaya, dem vurmaya çalıştılar. Ama bu millet Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, onun ferasetiyle, onun dirayetiyle bu millet liderinin arkasında durdu. 22 yıllık kazanımlarının arkasında durdu. Demokrasisine sahip çıktı. Vatanına, bayrağına sahip çıktı. İstikbaline, istiklaline sahip çıktı. İnşallah bundan sonra da milletimiz her zamanki azmiyle, ferasetiyle, sağduyusuyla cumhurbaşkanımız liderliğinde nasıl 14/28 Mayıs seçimlerinde nasıl Türkiye yüzyılının kapılarını açtıysa, yine bizde Türkiye yüzyılı destanınız yazmaya devam edeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde güçlü ve büyük Türkiye yolunda yol yürümeye devam edeceklerini de kaydeden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Uygur, “Mazlum coğrafyalara umut olmaya ve Türkiye yüzyılı destanını yazmaya devam edeceğiz. Biz yine Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız liderliğinde bütün mazlum coğrafyalarda zulme uğrayan kardeşlerimizin sesi olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Uygur, teşkilat üyelerinin fedakarlıkları ve özverili çalışmaları sayesinde AK Parti’nin güçlenmeye devam ettiğini vurguladı.

Aldatmaz’ın gündeminde yatırımlar vardı

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’ın gündeminde de Bartın’a kazandırılan yatırımlar vardı. AK Parti iktidarları döneminde Bartın’a kazandırılan yatırımlardan bahsederek eleştirilere de yanıt veren Milletvekili Aldatmaz, şöyle konuştu:

“Son 22 yılda AK Parti Hükümetleri olarak Bartın’ımıza 22 milyar TL yatırım yaptık. Bartın’da ihtiyaç olan her alanda elimizi taşın altına koyduk ve sorunları bir bir çözmeye çalıştık. Şuanda bitmiş ve devam eden bir sürü projemiz var.  Bu projeleri saymaya zaman yetmez ama Bartın’da neler yaptığımızın farkına varabilmek için birkaçını hatırlamak yeterli diye düşünüyorum. Şehrin hemen girişinde 400 yataklı devlet hastanesi inşaatımız, devam ediyor sona yaklaştık, Bu arada da Amasra, Ulus ve Kozcağız’a entegre hastane, 10 tane yeni aile sağlığı merkezi, 1 sağlıklı yaşam merkezi yaptık. Ambulans filomuzu genişlettik, yeni 112 istasyonları açtık. Bartın’da sağlık hizmetlerimizin kalitesini her geçen gün arttırma gayreti içerisinde olduk.  İnşallah çok yakında hastanemiz tamamlanınca da anjiyo ünitemiz de hizmete girecek, böylece hastalarımız anjiyo için il dışına gitmek zorunda kalmayacaklar. Bartın’ımızın en önemli sorunlarından biri de aşırı yağışlar. Bu sorunu ortadan kaldırmak için Türkiye de bir ilki başararak Kirazlıköprü, Kozcağız ve Kışla Barajlarının inşaatına aynı anda başladık ve bu 3 barajın inşaatını da 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmete aldık. Kozcağız Barajı 20 Temmuz’da, Eldeş Barajı Ağustos 2024’te su tutmaya başlayacak.  Taşkınlardan korunmak için 48 derede ıslah çalışması yaptık; 1 yer altı barajı, 3 adet HES inşa ettik ve yeni taşkın koruma, baraj ve sulama projelerimiz devam ediyor.  Bunların en önemlisi de Bartın Irmağı Islah Projesi.  Bu proje Türkiye’nin en büyük ırmak ıslah projesidir. Projenin inşaat çalışmalarına başladık. Projenin ırmağın doğallığını bozduğuna dair eleştiriler var. Ancak biz ırmak yatağına hiçbir müdahalede bulunmuyoruz.  Bir kere ırmak yatağında hiç ağaç kesmedik. 40 metre genişliğinde akan bir ırmağımız var.  Yaptığımız cam bariyerler ise ırmak yatağının dışında ırmak genişliğini sel zamanında 90 metre ile sınırlayacak çizgide. Proje tamamlandığında Bartın Irmağı tertemiz akan, şehirle bütünleşmiş, taşkın riski olmayan bir ırmak olacak.

“Yeni fabrikalar getirebilmek için çalışmalarımız devam ediyor”

Bartın’da eskiden hava kirliliği vardı. Ne yaptık? Hemen Bartın merkeze doğalgaz getirdik. Kış mevsimlerinde artık şehir merkezinde hava kirliliği sorunumuz yok, ardından Kozcağız beldemize doğalgaz getirdik ve şimdi de Amasra’ya doğalgaz geldi. Ulus ilçemiz ve Abdipaşa beldemize de müjdemizi verdik çalışmalarımız devam ediyor. Hayırlı uğurlu olsun. Diğer ilçe ve beldelerimize de doğalgaz gelmesi konusunda çalışmalarımız tabi ki devam ediyor. Yakında inşallah müjdeli haberleri paylaşacağız. ‘İşsizlik sorunu için ne yaptınız? Fabrika mı yaptınız?’ diye soruyorlar. TÜİK tarafından geçtiğimiz hafta açıklanan 2023 yılı işsizlik verilerine göre Türkiye ortalaması yüzde 8.4 iken; Bartın da işsizlik oranı yüzde 8.1 olarak açıklandı. Bu değer Batı Karadeniz Bölgesindeki en düşük işsizlik oranıdır. Bunu belirtmek isterim. AK Parti öncesinde ineklerin otladığı OSB’de şuanda boş yer yok. Genişleme alanımız da dahil yüzde 100 dolu bir OSB’miz var. Şimdi OSB’yi genişleterek yeni fabrikalar getirebilmek için çalışmalarımız devam ediyor.

“Yatırımlarımız saymakla bitmez”

Enerji merkezi ile, altyapısı ile, arıtma tesisi ile dört dörtlük bir OSB miz var.  Eğer siz bu yatırımları yapmazsanız fabrikalar da buraya gelmezler. Biz doğru zamanda doğru yatırımları yaptık şimdi OSB deki fabrikalarda yaklaşık 6 Bin 500 kişi çalışıyor. Sadece bu rakam işsizlik sorunu için ne yaptığımızı ortaya koyuyor. İşsizlik için başka bir çözüm tarım faaliyetleridir.  Tarım şehri olan Bartın’ımızda, 253 Milyon TL tarımsal destek ödemesi yaptık, İnsanlar köylerinden göç etmesin tarımsal faaliyetlerine devam edebilsinler diye. Çocuklarımız daha iyi ortamlarda eğitim görsün diye Bartın’a 41 yeni okul yaptık,

Derslik başına düşen öğrenci sayısını ortaöğretimde 21’e ilköğretimde 14’e kadar düşürdük. Hatırlayın eski zamanları, 60 öğrencinin aynı derslikte ders aldığı zamanları. Bartın’ı üniversiteye kavuşturduk. Bartın artık bir üniversite şehri. Şu an üniversitemiz Spor alanında dünya şampiyonları çıkarıyor, elektrikli arabalar yapıyor. Bartın’da öğrencilerimizin barınma sorunu da neredeyse yok. Öğrencilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek yurtlarımızda bugün yaklaşık 9 bin yatak kapasitemiz var. Söylediğim gibi AK Parti hükümetlerinin Bartın’da yaptığı yatırımları saymaya zaman yetmez.  Bu da AK Parti’nin Bartın’a gösterdiği ehemniyetin bir göstergesidir.  Bartın AK Parti iktidara geldiği günden bugüne kadar hizmetin adresi olmuştur. Siyaset sevgi ister, samimiyet ister, emek ister, proje ister, dürüstlük ister, çalışkanlık ister, fedakarlık ister. Biz yolumuza bu şekilde devam ettiğimiz sürece kimse bileğimizi bükemez, biz bunu biliyoruz. Çünkü bizim temsil ettiğimiz siyaset anlayışı doğaldır, doğrudur ve istikametini milletinden alan anlayıştır. İşte biz bu yüzden güçlüyüz.”

Toplantıda, partinin Bartın’daki çalışmaları ve gelecek hedefleri üzerinde duruldu.