Aldatmaz, Meclis'ten başarılar diledi

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, TBMM Genel Kurulunda 26 Temmuz tarihinde başlayan Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil edecek olan Bartın Üniversitesi öğrencileri Evin Demirhan Yavuz, Zeynep Yetgil, Burhan Akbudak, Buse Tosun Çavuşoğlu ve Muhammed Faruk Özbek'e seslenerek başarılar diledi.

Aldatmaz, Meclis'ten başarılar diledi

 

 

102 sporcudan 5’i BARÜ’den

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK


 

Fransa'nın başkenti Paris'in ev sahipliği yaptığı 2024 Olimpiyat Oyunları, devam ediyor.

 

Sporseverler, 17 gün sürerek 11 Ağustos’ta sona erecek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nı TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ile Eurosport 1, Eurosport 2'den izleyebilecek.

 

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda sporcular, 32 spor branşı içinde yer alan 48 dalda mücadele verecek. Toplam 34 farklı merkezde gerçekleştirilecek Paris 2024'te 329 kategoride madalyalar sahibini bulacak.

 

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda yer alan karate ve beyzbol branşları organizasyondan çıkarılırken, breakdans ilk kez Paris 2024'te olimpiyata dahil edildi.

 

Paris 2024'te; atletizm, atıcılık, badminton, basketbol (3x3 basketbol, basketbol), binicilik (at terbiyesi, engel atlama, 3 günlük yarışma), bisiklet (BMX serbest stil, BMX yarış, dağ, yol, pist), boks, breakdans, cimnastik (artistik, ritmik, trampolin), eskrim, futbol, güreş, (grekoromen, serbest), golf, halter, hentbol, hokey, judo, kano (akarsu slalom, durgunsu), kaykay, kürek, masa tenisi, modern pentatlon, ragbi, su sporları (yüzme, maraton yüzme, atlama, sutopu, senkronize yüzme), dalga sörfü, okçuluk, tekvando, tenis, triatlon, tırmanış, voleybol (plaj voleybolu, voleybol), yelken branşlarında müsabakalar yapılıyor.

 

Türkiye'den 102 sporcu

 

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi 54'ü kadın, 48'i erkek toplam 102 sporcu 18 branşta temsil ediyor.

 

Oyunlara atletizmde 16 sporcuyla katılan Türkiye, güreşte 11, yelken, judo, boks ve yüzmede 8'er, atıcılıkta 7, tekvando ve cimnastikte 5'er, okçulukta 4, eskrim ve modern pentatlonda 2'şer, masa tenisi, badminton, bisiklet, halter ve kürekte de birer sporcu ile madalya arayor.

 

Takım sporlarında Türkiye adına sadece A Milli Kadın Voleybol Takımı (13) oyunlarda mücadele ediyor.

 

Güreşten, boksa, judodan, küreğe, cimnastikten, modern pentatlona ve eskrime kadar pek çok farklı branşlarda bizlere ilkleri yaşatacak olan sporcular arasında Bartın Üniversitesi’nden (BARÜ) 5 milli sporcu yer alıyor.

 

Güreşte 4, halterde 1 BARÜ’lü Türkiye için ter dökecek

 

Paris’te olacak Türk kafilesinde BARÜ’lü öğrenciler Evin Demirhan Yavuz, Zeynep Yetgil ve özel öğrenci Muhammed Furkan Özbek ile mezun öğrencilerden Burhan Akbudak ve Buse Tosun Çavuşoğlu yer alıyor. Olimpiyat oyunlarında Evin, Zeynep, Burhan ve Buse güreşte; Muhammed ise halterde ülkemizi temsil ediyor.

 

Aldatmaz, sporcuların isimlerini tek tek sayarak başarılar diledi

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, TBMM Genel Kurulunda söz alarak 26 Temmuz tarihinde başlayan Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil edecek olan Bartın Üniversitesi öğrencileri Evin Demirhan Yavuz, Zeynep Yetgil, Burhan Akbudak, Buse Tosun Çavuşoğlu ve Muhammed Faruk Özbek'e başarılar diledi. Aldatmaz yaptığı konuşmada ayrıca üniversite tercihinde bulunacak olan gençlere de seslenerek Bartın Üniversitesi’ni tercih etmeye davet etti.

Aldatmaz, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başkan Değerli Milletvekilleri; Dünya’da ve ülkemizde milli sporcular tarafından tercih edilen Bartın Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin mevcut 986 öğrencinin 127’si milli sporculardan oluşmaktadır.

26 Temmuz’da başlayan Paris 2024 Olimpiyatlarına Türkiye adına katılan 102 sporcumuzdan da 5 tanesi Bartın Üniversitesi öğrencisidir.

Ülkemizi Paris 2024 Olimpiyatlarında temsil edecek öğrencilerimiz Güreşte; Evin Demirhan Yavuz, Zeynep Yetgil, Burhan Akbudak, Buse Tosun Çavuşoğlu’na, Halterde ise Muhammed Furkan Özbek’e ve ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek tüm sporcularımıza başarılar diliyor; gençlerimizi Bartın Üniversitesini tercih etmeye davet ediyorum.”