Aldatmaz, iddialar asılsız diyerek yalanladı!

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın ve Zonguldak kamuoyunca son dönemde gündeme gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) özelleştirileceğine yönelik iddialara ilişkin bir açıklamada bulunurken söz konusu iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Beraberindeki Zonguldak, Bartın, Karabük Milletvekilleri, İl Başkanları, Karabük Belediye Başkanı, GMİS Başkanı ve başkan yardımcıları ile birlikte ziyaret ettikleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'la yaptıkları görüşmeye ilişkin de bilgi veren Aldatmaz, '233 Sayılı KHK ile tanımlanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ile ilgili son aylarda birilerinin kanun teklif taslağı olarak yazdığı ve muhalefete malzeme olsun diye kasıtlı olarak servis edilen metnin hiçbir geçerliliği yoktur. TBMM'ye verilen hiçbir kanun teklifi yoktur ve hiçbir milletvekilimiz de bu kapsamda bir kanun teklifi hazırlığı içinde değildir. TTK özelleştirilecek, peşkeş çekilecek söylemleri yıllardır muhalefetin gündeme getirdiği asılsız iddialardır. Siyasi rant için muhalefetin bu eylemlerde bulunmasının ne TTK' ya, ne Zonguldak'a, ne Bartın'a, ne de Karabük'e faydası olmayacaktır.' dedi.

Aldatmaz, iddialar asılsız diyerek yalanladı!

 

“TTK özelleştirilmeyecek”

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Reformu ile özelleştirileceği yönünde oluşan gündem üzerine AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti’nin Zonguldak ve Karabük Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanları, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, GMİS Başkanı Hakan Yeşil ve başkan yardımcıları ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ı ziyaret ederek duruma el attı.

Ziyaretten sonra bir açıklamada bulunan Aldatmaz, kanun teklifi olarak gündeme getirilen taslağın hiçbir geçerliliği olmadığını belirtirken “TTK özelleştirilecek, peşkeş çekilecek” söylemlerinin yıllardır muhalefetin gündeme getirdiği asılsız iddialar olduğunu söyleyerek açıklamasında şunları kaydetti:

“Son dönemde bölgemizin ortak değeri TTK’nın özelleştirileceği iddiaları dile getiriliyor, asılsız kanun teklifleri ortaya atılıyor, dedikodulara dayanılarak haberler ve manipülasyonlar yapılıyordu.

“Hiçbir geçerliliği yok”

233 Sayılı KHK ile tanımlanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ile ilgili son aylarda birilerinin kanun teklif taslağı olarak yazdığı ve muhalefete malzeme olsun diye kasıtlı olarak servis edilen metnin hiçbir geçerliliği yoktur. TBMM'ye verilen hiçbir kanun teklifi yoktur ve hiçbir milletvekilimiz de bu kapsamda bir kanun teklifi hazırlığı içinde değildir. TTK özelleştirilecek, peşkeş çekilecek söylemleri yıllardır muhalefetin gündeme getirdiği asılsız iddialardır. Siyasi rant için muhalefetin bu eylemlerde bulunmasının ne TTK’ya, ne Zonguldak’a, ne Bartın’a, ne de Karabük’e faydası olmayacaktır.

“Amaç kaos oluşturmak”

Burada amaç ortaya büyük bir yalan atıp, algı oluşturup halkımızı yanlış bilgiler ile farklı eylemler içine iterek kaos oluşturmak, TTK da üretimi baltalamak, çalışan işçilerimizin motivasyonunu bozmaktır.

Bakan’la durum değerlendirmesi!

Bu iddiaların kamuoyunda gündem oluşturmaya başlaması nedeniyle bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar’ı Zonguldak, Bartın, Karabük Milletvekilleri, İl başkanları, Karabük Belediye Başkanımız, GMİS Başkanı ve başkan yardımcıları ile birlikte ziyaret ederek durumu değerlendirdik.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Bayraktar ziyaretimizde; TTK’nın özelleştirileceği yönündeki dedikoduların tamamen asılsız olduğunu belirterek; ‘Bakanlık olarak enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yaptığımız atılımlar ortadadır. Gabar’da petrol arama çalışmalarımız, Mavi vatanda ve özellikle Zonguldak ve Filyos açıklarında tespit edilen doğal gaz sahalarında yapılan çalışmalarımız, yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarımız, yeraltı kaynaklarımızı ekonomiye kazandırmak için yapılan çalışmalarımız ortadadır. Yerli ve milli enerji kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılmasındaki bu adımlarımız, bu başarı öyküleri birilerini rahatsız etmiştir. Bizler yanlış ve yanıltıcı söylemlerin etkisinde kalmadan, hedeflerimizden taviz vermeden ülke olarak daha çok üretmeliyiz.

TTK özelinde ise iş sağlığı ve güvenliğine önem vererek üretimi artırmak en önemli hedefimizdir. TTK bünyesinde yapılan yeni teknolojik yatırımlar, yeni kuyu ve yeni lavar projelerimizi hayata geçirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bunun için TTK bünyesine en son 2 bin işçi alarak ve devamında ihtiyaçlar doğrultusunda yeni alımlarında planlamasını yaparak TTK’daki üretim hedeflerimize ulaşacağız.

Yerli kömür üretiminin desteklenmesi ve ekonomiye kazandırılması için çalışmalarımıza her türlü engellemeye rağmen hız kesmeden devam edeceğiz.

Bakanlık olarak bütün çalışmalarımız daha güçlü bir TTK içindir. TTK konusunda Zonguldak, Bartın, Karabük ne düşünüyorsa, hangi hassasiyetleri besliyorsa biz de bakanlık olarak aynı düşünceleri taşımaktayız.’ dedi.”

Aldatmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın önümüzdeki günlerde Bartın’ı da ziyaret ederek kömür sahalarında incelemelerde bulunacağını açıklarken kabulleri ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti.