Aldatmaz Grup Toplantısına katıldı

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, TBMM'de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen AK Parti TBMM Grup Toplantısına katıldı. Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aldatmaz, 'Artık yol gösteren, arabuluculuk yapan, tüm ülkelerin yakından takip ettiği bir Türkiye var. Şimal Yıldızı gibi her geçen gün bölgesinde parlayan, yeni Türkiye'mizin yolu ve bahtı açık olsun.'ifadelerini kullandı.

Aldatmaz Grup Toplantısına katıldı

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’ın da katıldığı AK Parti TBMM Grup Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçmişte farklı sebeplerle küresel rekabette minder dışına itilen ülkemiz, Allah'ın izniyle yeni dönemin kurucu aktörlerinden biri haline gelmektedir." dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti teşkilatlarının ramazanda, genel merkez, kadın, gençlik kolları, milletvekilleri, il, ilçe, belde başkanları ve belediyeleriyle gerçekten olağanüstü bir çaba içinde olduklarını belirtti.

81 vilayetin her metrekaresinde kelimenin tam anlamıyla bir kardeşlik ve dayanışma rüzgarı estirdiklerini, tüm farklılıklara rağmen 85 milyonun büyük bir aile olduğunu tekrar hatırladıklarını ve hatırlattıklarını ifade eden Erdoğan, ramazanda sadece kadın kollarının 4,5 milyon insana ulaştığını söyledi.

AK Parti Gençlik Kollarının "İftara 5 Kala" etkinliğiyle tam 5 bin noktada 800 binin üzerinde vatandaşa iftariyelik dağıttığını anımsatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kampüs İftarları ile üniversiteli gençlerimiz bir araya geldi ve kucaklaştı. Kabine üyelerimiz ve milletvekillerimiz Türkiye'nin dört bir yanında gönül sofralarının misafiri oldu. Belediyelerimiz yoksulun, garibin, fakirin, kimsesizlerin kapısını çaldı, dertleriyle dertlendi, sıkıntılarına çare üretti. Biz de milletin evinde, halkımızın çok farklı kesimlerini ağırladık, onlarla hasbihal edip hasret giderdik. Kimseyi ayırmadan, dışlamadan, hep beraber rahmet ve bereket ayının hakkını verebilmek için samimiyetle gayret gösterdik. Rabb'im hepinizden, hepimizden razı olsun. Cenabıallah'tan bizleri bölgemizdeki zulümler ve katliamlar sebebiyle buruk geçirmediğimiz bayramlara kavuşturmasını niyaz ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede ve dünyada yaşanan gelişmelerin çok önemli bir değişimin eşiğinde, hatta coğrafya itibarıyla Türkiye'nin merkezinde olduğunu gösterdiğini vurguladı.

"İkinci Cihan Harbi sonrasında inşa edilen, soğuk savaşın bitimiyle adeta kökleşen küresel sistem açıkçası temelden çatırdıyor." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Neoliberal ekonomik ve siyasal düzenin yerine daha korumacı bir yapının yükselmekte olduğunu görüyoruz. Sadece Asya'da, Avrupa'da, Amerika'da değil, hemen her yerde devletler, toplumu ve ekonomiyi güçlendirmeyi amaçlayan politikalar üretiyor. Ticaretten güvenliğe, savunmadan nüfus oranına çok geniş bir yelpazede yeni mücadele dönemine hazırlık yapılıyor. Uluslararası siyasetin neredeyse tüm aktörleri yeni arayışlara girdi. Gümrük tarifeleri üzerinden alevlenen ticaret savaşlarının küresel ölçekte bir etki uyandıracağı anlaşılıyor. Büyük küçük demeden herkesi etkileyecek şiddetli bir kasırganın geldiğini söylemek, abartılı bir yaklaşım olmayacaktır."

"Türkiye'nin ismi her platformda daha sık telaffuz ediliyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın özellikle ekonomik ve askeri kapasite bakımından tek kutuplu bir yapıdan çok kutuplu bir mimariye doğru hızla yol aldığını dile getirdi.

Son aylarda üst üste gelen haberleri işte bu yeni dönemin doğum sancıları olarak değerlendirmeleri gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları kaydetti: "Şunu büyük bir gururla bir kez daha söylemek arzusundayım; tarihi olduğu kadar sancılı da olan bu süreci en iyi okuyan, en iyi yöneten, sahada ve masada en güçlü konumda bulunan ülkelerden biri Türkiye'dir. Geçmişte farklı sebeplerle küresel rekabette minder dışında itilen ülkemiz, Allah'ın izniyle yeni dönemin kurucu aktörlerinden biri haline gelmektedir. Bunun işaretlerini şimdiden görmeye başladık. Sözünün ağırlığı olan, tavrı, duruşu, söylemi dikkatle takip edilen bir ülke olarak Türkiye'nin ismi her platformda daha sık telaffuz ediliyor. Türkiyesiz bir denklem kurulamayacağını, kurulsa dahi bunun yaşama şansının olmadığı küresel aktörler tarafından da kimi zaman gönüllü ama çoğu zaman mecburen kabulleniliyor. İdrak yolları kapalı olmayanlar, şu hakikati çok net görmektedir; Türkiye 23 yıldır temelini adeta tuğla tuğla ördüğü güçlü altyapısıyla yeni döneme damgasını vurmaktadır. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz günden güne etek kemiğe bürünmekte, milli ülkümüz olarak tüm ihtişamıyla şimal yıldızı misali parlamaktadır.

Ülkemizdeki muhalefetin anlamadığı, daha doğrusu anlamak istemediği gerçeklik işte budur. Onlar hala eski Türkiye'de yaşadıklarını sanıyorlar. Onlar hala Türkiye'nin kendi dönemlerindeki ülke olduğunu düşünüyorlar. Onlar hala Türkiye'nin icazetle iş gördüğü zannıyla hareket ediyorlar. Oysa Türkiye, AK Parti hükümetleri döneminde icazet alan değil, tam tersine icazeti aranan ülke konumuna gelmiştir."

Aldatmaz, “Tüm ülkelerin yakından takip ettiği bir Türkiye var”

Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ise şöyle konuştu, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla AK Parti Grup Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Artık yol gösteren, arabuluculuk yapan, tüm ülkelerin yakından takip ettiği bir Türkiye var. Şimal Yıldızı gibi her geçen gün bölgesinde parlayan, yeni Türkiye'mizin yolu ve bahtı açık olsun. Grup Toplantımızın ülkemiz, Aziz Milletimiz ve teşkilatımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Haber: Erkan Hızoğlu