Aldatmaz: 'Çin ile her alanda iş birliğimizi ilerletme potansiyeline sahibiz'

Çin Komünist Partisi Shenzhen Belediye Komitesi heyeti ile bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, 'Çin ile her alanda iş birliğimizi ilerletme potansiyeline sahibiz.' dedi.

Aldatmaz: 'Çin ile her alanda iş birliğimizi ilerletme potansiyeline sahibiz'

TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu, Çin heyetiyle görüştü

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Çin Komünist Partisi Shenzhen Belediye Komitesi heyetini ağırladı.

Shenzhen Belediyesi Daimi Komite Üyesi Cheng Buyi başkanlığındaki heyet, önce TBMM'de 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde hasar gören yerleri ziyaret etti.

Heyet, daha sonra TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleriyle yemekte bir araya geldi.

Heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanvekili AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, üst düzey ziyaretlerin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri kuvvetlendireceğini vurguladı. Çin ile Türkiye arasındaki ticaret hacmine dikkati çeken Tin, ticaretin daha da geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.

Çinli BYD firmasının Türkiye'de elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile AR-GE Merkezi kuracağını hatırlatan Tin, daha fazla Çinli şirketin Türkiye'de yatırım yapmasının teşvik edilmesini istedi.

Cheng Buyi de iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye gitmesini istediklerini söyleyerek, "Tarım alanında, turizm alanında karşılıklı işbirliğimiz olabilir.” dedi.

Heyetle bir araya gelen Komisyon Üyesi, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, “TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu olarak Çin Komünist Partisi Shenzhen Belediye Komitesi heyetini Gazi Meclisimizde misafir etmekten memnuniyet duyduk. Çin ile her alanda iş birliğimizi ilerletme potansiyeline sahibiz.” ifadelerini kullandı.

Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.