AKIN AÇIKLADI: 'ULUPINAR SU HATTI KURUDU'

Bartın Belediyesi araç parkuruna 3 kamyonet ve 1 kepçe olmak üzere 4 yeni araç daha ekledi. Toplam 885 bin 500 TL değerindeki araçlar, şehir merkezinde Hükümet Caddesinde gerçekleştirilen törenle halka tanıtılarak hizmete girdi. Araç tanıtım töreninde şehir merkezini besleyen Ulupınar su hattının kuruduğunu ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şuanda şehir merkezinin Çayır Köyünden gelen suyu kullandığını ve bu suyun evlerde içilebilir nitelikte olduğunu söyledi. Akın, 'Bu su sayesinde Bartın'da su sıkıntımız yok' dedi.

AKIN AÇIKLADI: 'ULUPINAR SU HATTI KURUDU'

Belediyeye 4 yeni araç daha 

Bartın Belediyesi araç parkuruna 3 kamyonet ve 1 kepçe olmak üzere 4 yeni araç daha ekledi. Toplam 885 bin 500 TL değerindeki araçlar için  Hükümet Caddesinde araç tanıtım töreni düzenlendi. Törene Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, belediye çalışanları, meslek odası başkanları ve vatandaşlar katıldı. Başkan Akın, törende bugüne kadar Bartın Belediyesinin araç parkuruna 10 milyon TL değerinde araç alımı gerçekleştirerek halkın hizmetine sunduklarını söyledi. Araç parkuruna 3 kamyonet ve 1 kepçe olmak üzere 4 yeni araç daha aldıklarını ifade eden Akın, bu araçların toplam maliyetinin 885 bin 500 TL değerinde olduğunu ve peşin parayla alındığını kaydetti.

Akın: “Araç ve ekipmanda büyük sıkıntılarımız  vardı”

Göreve geldikleri ilk zamanlarda araç ve ekipman bakımından çok sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Akın,

“Bartın Belediyesi olarak bugüne kadar birçok hizmet yaptık. Bu hizmetleri yaparken tabi ki araç ve ekipmanlarla birlikte yaptık. Belediye çalışanlarının Bartın’a ve Bartınlılara iyi hizmet verebilmesi için çalıştıkları mekanların da daha iyi olması gerekiyor. Bunun için biz Bartın Belediyesi olarak itfaiye, ulaştırma müdürlüğü, fen ve su işlerimizin bulunduğu alanları, park ve bahçelerin bulunduğu alanların hepsini yeniden yaptık ve yeniden dizayn ettik.  Göreve geldiğimizde araç ve ekipman anlamında büyük sıkıntılarımız vardı. Mesela bir misafirimiz gelse bile altına araç verip onu bir yere gönderemiyorduk. Müfettişler geldiğinde ya kendi aracımızı tahsis ediyorduk ya da bir araç kiralıyorduk” dedi.  

885 bin 500 TL değerinde 4 yeni araç daha 

Şuana kadar alınan tüm araçların peşin alındığını dile getiren Akın, “O günden bugüne paraları peşin olmak şartıyla 4 kepçe, 8 otomobil, 1 payetli ekontör kazıcı, 2 morglu cenaze nakil aracı, 1 morglu cenaze yıkama aracı, 12 kamyonet, 1 itfaiye, 1 silindir, 1 arama-kurtarma ekipmanlı itfaiye aracı, 1 kokpit,  1 tuzlama ve kar kürüme aparatlı kamyon, 1 tuzlama ve kar kürüme kamyonu, 1 asfalt kürüme kamyonu, 3 motosiklet, 1  kanal temizleme kamyonu, 1 kanal görüntüleme kamyonu, 1 vidanjör kamyonu, 1 cankurtaran Zodyak bot, 1 jet-ski, 727 kilovat gücünde 5 jeneratör, 3 kar bıçağı, su kayıp ve kaçak tespit elemanları aldık. Bugün itibariyle de 3 kamyonet ve daha hizmete sunmadığımız 1 kepçe aldık.  Bugün burada tanıttığımız araçlar 885 bin 500 TL değerinde” şeklinde konuştu.

Belediyeye toplam 10 milyon TL değerinde araç

Bugüne kadar alınan araçların 10 milyon TL değerinde olduğunu belirten Cemal Akın, “Bugüne kadar aldığımız araçlarımızın değeri ise 10 milyon TL. Bu, Bartın gibi bir belediyede önemli bir miktar.  Bu ekipmanlar olmayınca iş göremiyorsunuz. Hatta o kadar çalışıyoruz ki yetmediği durumlarda ihalelere çıkarak araç kiralamak durumunda kalıyoruz. Bunları yaparken de hepsini Bartın halkının helal paralarıyla yapıyoruz. Bu paraları da Bartın’ın alt ve üst yapı çalışmalarına harcıyoruz. Bartın’ın alt yapısıyla ilgili bir sıkıntımız kalmadı. Doğalgazı yapılmayan yer kalmadı. Yolları yapılmamış yer kalmadı” ifadelerinde bulundu.

“Ulupınar su hattı kurudu”

Törende şehir merkezini besleyen Ulupınar su hattının kuruduğunu da açıklayan Akın, “Suyumuzda sıkıntı yok. Türkiye’de çok büyük su sıkıntısı var. Bartın’da son yılın en büyük su sıkıntısı anlamında Ulupınar’da gelen hattımız kurudu. Şuanda orada su yok. Ama çok çükür Çayır Köyünden gelen suyumuzla, oradaki yer altı nehriyle Bartın su sıkıntısı yaşamadı. Herkesin evinden şuanda içilebilir temiz su akıyor. Bazıları toplantılarda “Evlerde içilebilir su yok” diyor ama garibim bunu bilmiyor ne yapsın? Bazen böyle şeyler söyleyebiliyorlar” dedi.

“Layık olmaya çalışıyoruz”

Bartın halkına güçleri yettiği kadar layık olmaya çalıştıklarını kaydeden Cemal Akın, “Kanalizasyon artık Bartın Irmağına akmıyor. Münferit yerlerde akıyorsa o ayrı. İnkumu da dahil olmak üzere artık mikrop yayılmıyor. Bunları Allah nasip etti, çalışan kardeşlerimizle birlikte ve Bartın halkıyla birlikte yaptık. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Biz gücümüz yettiği kadar layık olmaya çalışıyoruz.  Allah bugün ve bundan önce hizmete giren araçlarımızın hepsini kazasız belasız Bartın’a hizmet etmeyi de nasip etsin” şeklinde konuştu.

Cemal Akın’ın konuşmasının ardından dualar eşliğinde kurban kesilirken araçlar da hizmete girdi.