Akdeniz: 'KDV ve SGK primleri ertelenmeli'

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın Esnaf ve Sanatkarların Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandıkları kredilerin takipte olanlarının yapılandırılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Akdeniz, 'Şimdi muhtasar, KDV ve SGK primlerinin ertelenmesini bekliyoruz' dedi. Akdeniz ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili mesaj da yayınladı.

Akdeniz: 'KDV ve SGK primleri ertelenmeli'

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Esnaf ve Sanatkarların Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığı ile kullandıkları kredilerin takipte olanlarının yapılandırılmasının sevindirici olduğunu söyledi. Akdeniz, “Bu kredilerin ertelenmesi veya yeniden yapılandırılması yönünde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak talepte bulunmuştuk. Kredi borçlarının yeniden yapılandırılması yönünde yazdığımız mektuba Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından olumlu cevap verilmesi oldukça sevindirici. Ancak bu yapılandırmaya diğer banka borçlarının da kısa sürede dahil edilmesi ile esnafımız daha çok rahatlayacaktır” dedi.

“Yapılandırma bekliyoruz”

Muhtasar, KDV ve gelir vergisi ikinci taksitleri ile ve SGK primlerinin de ertelenmesine yönelik kararın kısa sürede açıklanmasını da beklediklerini dile getiren Yılmaz Akdeniz, “Bunun kabul görmesi biz ve esnafımızı mutlu etti. Pandemi sonrasında işler pandemi öncesi gibi yürümüyor. Esnafımızın büyük çoğunluğu yüzde 30 kapasite ile çalışıyor. Çoğu esnafım iş yeri kirasını ödeyemez durumda iken böyle bir dönemde bu kredilerin ödenmesi mümkün olmayacaktı. Onun için bu kredilerin ertelenmesini talep etmiştik. Talebimizin kabul görmesi bizi ve esnafımızı sevindirdi. Şimdi en büyük beklentimiz aynı mektupta yer alan Muhtasar, KDV ve gelir vergisi ikinci taksitleri ile ve SGK primlerinin de ertelenmesine yönelik kararın kısa sürede açıklanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyorum”

Akdeniz ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili mesaj da yayınladı. Akdeniz mesajında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mücadelemizin yıldönümünde cumhuriyetimiz uğruna mücadele eden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.