Akdeniz '1500 TL nakdi yardım biran önce başlamalı'

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, hizmet sektöründe ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara 1500 TL nakdi yardım ve sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi çok olumlu olduğunu ifade ederek nakdi yardımların biran önce başlaması gerektiğini söyledi.

Akdeniz '1500 TL nakdi yardım biran önce başlamalı'

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, hizmet sektöründe ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara 1500 TL nakdi yardım ve sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi çok olumlu olduğunu ifade ederek nakdi yardımların biran önce başlaması gerektiğini söyledi. Başkan Akdeniz “Yiyecek içecek hizmeti sektöründeki esnafımızın 2 aylık süreçte ücretsiz izne çıkarılan çalışanlarına Nisan ve Mayıs aylarında ödenecek 1500 TL nakdi yardım ve sigorta primlerinin devlet tarafından ödenmesi çok olumlu. Yardımlar bir an önce hayata geçirilmeli ve hesaplara yatırılmalı. Bununla birlikte bu sektör dışında olup aynı zorluklardan geçen esnafımıza da destek verilmeli” dedi.

“Esnaf ve çalışanları rahatlatıyor”

Nakdi yardımların esnafı da çalışanları da rahatlattığını belirten Akdeniz  şöyle devam etti:

Yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren işyerlerinde çalışanların Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin sosyal güvenlik primlerinin İşsizlik Fonu'ndan karşılanması ve yine bu sektörde çalışıp Nisan ve Mayıs aylarında ücretsiz izne ayrılanlara günlük 50 Lira ödeme yapılmasını içeren kanun teklifinin en kısa sürede hayata geçmesini ve ödemelerin bir an önce başlamasını diliyoruz. Bu destekler esnafımızı ve yanında çalışanlarını bir nebze de olsa rahatlatıyor.

“Servisçi, kantinci esnafımız da aynı sorunları yaşıyor”

Esnafımız tedbirlere uymak istiyor fakat para kazanamamak, çalışanın maaşını ödeyememek virüsten daha çok korkutuyor. Bu yüzden destekler zaman kaybetmeden yatırılmalı ve artarak devam etmeli. Bununla birlikte belirtilen sektör dışında kalan sektörlerde örneğin kahveci, servisçi, kantinci gibi birçok esnafımız var. Aynı sorunları yaşıyorlar, aynı zor günlerden geçiyorlar, kazançları hiç olmuyor. Bu sektörlerdeki esnafımız için de ayrı bir destek ödemesi milyonlarca esnafımızı sevindirecektir.”