Akademik kurul toplantıları devam ediyor
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Bartın Meslek Yüksekokulu, Ulus Meslek Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile İslami İlimler Fakültesindeki akademik kurul toplantılarına katıldı.
Haber merkezi
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO), Bartın Meslek Yüksekokulu (BMYO), Ulus Meslek Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ile İslami İlimler Fakültesindeki akademik kurul toplantılarına katıldı. Gerçekleştirilen akademik kurul toplantılarında mevcut durum ele alınarak, önümüzdeki akademik yıl ile ilgili yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi.
Uzun: “Sektörün beklentileri göz önünde bulundurulmalı”
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen toplantıda SHMYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Tümen meslek yüksekokulundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirilmesinin önemine değinen Rektör Uzun, tüm bölümler ders programlarının hazırlanması aşamasında sektörün beklentilerinin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi. Kurumsal aidiyet bilincinin örgütsel değişim algısı üzerinde etkili olduğunu belirten Rektör Uzun, kurumsal aidiyet bilincinin üniversitemizin başarısında önemli rol oynayabileceğini dikkate alarak, “Bartın Üniversitesi ailesi olma duygusunu yükselten uygulamalara yönelmeliyiz.” dedi.
“Bu toplantılar sürekli iyileştirme olgusunun benimsenmesinde etkili”
Bartın Meslek Yüksekokulu ile Ulus Meslek Yüksekokulu akademik personelinin yer aldığı akademik kurul toplantısında ise BMYO Müdürü ve Ulus MYO Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Bakır, her iki yüksekokulun akademik ve fiziki durumuna dair bir sunum yaptı. Burada yaptığı konuşmada akademik kurul toplantılarının önemine değinen Rektör Uzun, “Üniversitemize dair eksik bulduğumuz noktaları tespit etmek amacıyla yapılan akademik kurul toplantıları kalite süreçlerinde gerekli olan sürekli iyileştirme olgusunun benimsenmesinde etkili bir ortamdır. Bu toplantılarda fikirlerimizi ortaya koyma, karşılaştığımız sorunları ve bunlar için düşündüğümüz çözüm yollarını en verimli biçimde değerlendirebilme şansını elde ediyoruz.” diye konuştu.
“BESYO’nun başarıları bizi gururlandırıyor”
BESYO’da gerçekleştirilen akademik kurul toplantısında ise BESYO Müdürü Doç. Dr. Taner Bozkuş yüksekokuldaki akademik ve idari kadroların durumları, akademik çalışmalar, öğrenci sayıları ve dağılımı ile öğretim üyesi başına düşen ders ve öğrenci sayıları, planlanan bilimsel ve sosyal etkinlikler hakkında bilgiler verdi. BESYO’nun başarılarına değinen Uzun, “BESYO bizi gururlandıran başarılar elde eden bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır. Gerekli desteği vermeye devam edeceğimiz bu birimde öğretim elemanı sayımız günden güne artmaktadır.” şeklinde konuştu.
“BESYO ihtisaslaşmada üniversitemizin yüzü olabilir”
Üniversite olarak ikili anlaşmalar imzalarken Yüksekokulumuzdan akademik performans olarak daha üst seviyelerde üniversiteler ile anlaşmalar imzalanması gerektiğini kaydeden Uzun, bu yaklaşımın üniversitemizi daha üst sıralara taşıyacağını söyledi. BESYO’nun ihtisaslaşma konusunda üniversitemizin yüzü olabileceğini aktaran Uzun, bunun için sürdürülebilir bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiğini aktardı.
“Ölçülebilir hedefler ortaya koyulmalı”
Haftanın son akademik kurul toplantısı ise İslami İlimler Fakültesinde gerçekleşti. İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, fakültenin durum analizini sundu. Toplantıda konuşan Orhan Uzun, ortaya koyulan hedeflerin ölçülebilir olması gerekliliğini vurgulayarak “Uzun vadeli değer yaratan hedefler belirli, ulaşılabilir, gerçekçi ve performans göstergeleri ile ölçülebilir olmalıdır.” ifadelerini kullandı. Üniversiteye rekabet üstünlüğü katan noktaların iyi tespit edilmesinin önemini aktaran Uzun, “Fırsat ve tehditlerin ana bağlayıcıları ve belirleyicileri rekabettir. Rekabet üstünlüğü oluşturan unsurları belirleyip stratejik hedeflerimizi bu yönde oluşturmalıyız” dedi.