AK Parti'nin 23. Kuruluş Yıldönümü Ulus Doğa Park Otel'de kutlandı

AK Parti'nin kuruluşunun 23. Yılı Bartın'da parti mensuplarının bir araya geldiği programla kutlandı. Programda konuşan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, milletimizin kadim geçmiş ve geleneğinin kök saldığı medeniyet davamızın bayraktarlığını yapmaya, umudun, geleceğin ve icraatın adı olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki nice 23 yıllarda toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayacak politikalar üreterek demokrasimizin standartlarını daha da yükseltmeyi, temel hak ve özgürlüklerin kapsamını sürekli genişletmeyi güçlü ve kararlı bir iradeyle sürdüreceğiz.' dedi. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da konuşmasında 'Bizler AK Partinin neferleri olarak Tüm bu imtihanları Allah'ın yardımı ve milletimizin birlik, beraberliği sayesinde alnımızın akıyla geride bıraktık. Çok çalıştık ama daha çok çalışmamız lazım. Ülkemizin gücüne güç katmamız lazım. Milletimizin gönlüdeki yerimizi daha da sağlamlaştırmamız lazım. 23 yılda birçok tarihi adım attık daha büyük adımlar atmamız lazım. Ülkemize, ülkemiz için çalışan AK Parti'ye, AK Parti'nin neferleri bizlere yakışan da budur. Bu duygu ve düşüncelerle Bartın'ımızda, partimize ve Cumhurbaşkanımıza gönül vermiş teşkilatımızla hemşerilerimizin huzur ve refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı. 23. Yıl pastasının kesilmesi için video konferans yöntemiyle programa bağlanan Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç ise Bartın'ın AK Parti yatırımlarıyla büyümeye devam edeceğini vurguladı.

AK Parti'nin 23. Kuruluş Yıldönümü Ulus Doğa Park Otel'de kutlandı

 

“23 yılda birçok tarihi adım attık, daha büyük adımlar atmamız lazım”

Erkan Hızoğlu

 

AK Parti’nin kuruluşunun 23’üncü yılı ülke genelinde il teşkilatlarının çeşitli etkinlik ve programlarıyla kutlandı. 

Bartın’da da AK Parti Teşkilatı, İl Başkanlığı’nca Ulus Doğa Park Otel’de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Düzenlenen programa, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, İlçe ve Beldelerin il teşkilatları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları mensupları ve çok sayıda partili katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Ulus İlçe Başkanı Hikmet Çalık, partisinin 23’üncü yılını kutlarken daha sonra kürsüye gelen Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize, ilçemize ve milletimize  dava ve yol arkadaşlarımızla Rabbim birlikte nice hizmetler etmeyi nasip etsin , birliğimiz ve dava arkadaşlığımız daim olsun.” dedi

Arslan: “Yola emin adımlarla devam”

AK Parti olarak, daima ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ bilinciyle hareket ettiklerini söyleyerek politikalarının merkezine her zaman insanı koyduklarına dikkat çeken AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, partisinin kuruluş yıldönümünü kutlayarak şu ifadeleri kullandı:

“Umudun, icraatın, geleceğin adı AK Partimiz 23 yaşında. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ‘Bugünden sonra Türkiye'mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.’ diyerek, 14 Ağustos 2001'de siyaset ve demokrasi tarihimizde yerini alan AK Parti'mizin 23’üncü kuruluş yıl dönümü kutlu olsun.

Kuruluşunu milletimizin yaptığı AK Parti, milli iradeyi her şeyin üzerinde tutarak aziz milletimizle birlikte yoluna emin adımlarla devam etmektedir.

Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumuz AK Parti olarak, daima ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!’ bilinciyle hareket ettik, politikalarımızın merkezine her zaman insanı koyduk.

Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bir olduk, beraber olduk, hep birlikte Türkiye olduk.

Adaleti, insan hak ve onurunu esas alan, milli ve manevi değerlerimize dayalı bir siyaset anlayışıyla her alanda ülkemizi kalkındırdık, önemli reformları hayata geçirdik.

Karanlığa kapalı, aydınlığa açık, insanı merkeze koyarak ona hizmetkar olma şiarıyla, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek milletini ve devletini yüceltmek için üstün bir gayret içinde olan, ‘insanı yaşat ki, devlet yaşasın’ anlayışıyla yola çıktık.

“Milletimizin inancı ve AK Parti’mize olan güveni sayesinde atlattık”

Kuruluşundan bu yana vesayetçi ve cuntacı odakların hedefinde olan AK Parti’mizin iktidardan uzaklaştırılabilmesi için tertip edilen; 27 Nisan E-Muhtırası, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ortaya atılan 367 garabeti, Parti kapatma davası, 7 Şubat MİT krizi,17-25 Aralık yargı ve emniyet darbe girişimi, 3-5 ağaç diyerek yapılan GEZİ eylemleri provakasyonu, 6-7 Ekim Güneydoğu (KOBANİ) olayları, 15 Temmuz 2016 FETÖ-Hain darbe girişimi badirelerini Cumhurbaşkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, Milletimizin inancı ve AK Parti’mize olan güveni sayesinde atlattık.

Gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerle, temel hak ve özgürlüklerin standartlarını daima yükselttik. Vatandaşlarımızın kimliğine, inancına, yaşam tarzına yönelik ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik.

Kendini milli iradenin üstünde gören vesayetçi anlayışa, darbecilere, ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunan şer odaklarına asla müsaade etmedik. Demokrasimizi ve milletimizin birliğini hedef alan darbecilerin yargılanmalarını sağladık.

“Güçlü ve kararlı bir iradeyle sürdüreceğiz”

‘Daha adil bir dünya mümkündür’ idealiyle bölgemizde ve tüm dünyada mazlumların ve mağdurların umudu olduk. ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek zalimlerin haksızlıkları karşısında eğilmedik, daima dimdik durduk.

AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizin kadim geçmiş ve geleneğinin kök saldığı medeniyet davamızın bayraktarlığını yapmaya, umudun, geleceğin ve icraatın adı olmaya devam edeceğiz.

Önümüzdeki nice 23 yıllarda toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayacak politikalar üreterek demokrasimizin standartlarını daha da yükseltmeyi, temel hak ve özgürlüklerin kapsamını sürekli genişletmeyi güçlü ve kararlı bir iradeyle sürdüreceğiz.

Kurulduğumuz günden bugüne destekleriyle AK Parti'mizin iktidarda olmasını sağlayan, birlikte yol yürüdüğümüz aziz milletimize şükranlarımı sunuyor, ülkemizin geleceği için ter döken dava ve yol arkadaşlarımıza fedakâr çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Milletimiz ve AK Parti'mize gönül veren teşkilatımızla birlikte zirveden yeni ufuklara yol alacak, Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz.”

Aldatmaz: “Güllerle bezenmiş yollardan geçmedi”

AK Parti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde girdiği her seçimden birinci olarak çıktığının altını çizen AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Bu çatı altındaki herkesin bildiği gibi bugün 23. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız AK Parti, ‘Artık Hiçbir şey Eskisi Gibi Olmayacak’ sözleriyle Milletin kalbinden doğan, kaynağı da, mayası da Millet olan bir siyasi harekettir.  AK Parti kurulduğu ilk günden itibaren Aziz Milletimizin gönlünde kendine yer edinmiş, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde girdiği her seçimden birinci olarak çıkmış bir partidir. Bu başarı hepimizin başarısıdır. Çünkü AK Parti bir zümrenin partisi değil milletin partisidir, bizim partimizdir. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar tam 23 yıldır, ilkelerinden ve amaçlarından taviz vermemiş, ilk günkü aşkla ve ilk günkü birlik ve beraberlik duygusu içerisinde Millete hizmet etmek için çalışmaktadır. İçimizde yanan bu hizmet ateşi hala ilk günkü büyük bir coşkuyla yanmaktadır.

Değerli Arkadaşlarım; AK Parti 23 yıllık iktidar sürecinde güllerle bezenmiş yollardan geçmedi.

Milletimizin desteği ile çok meşakkatli yollardan bugünlere geldik. İlk iktidara geldiğimizde vesayetle boğuşurken karşımızdaki gücün sınır tanımayan ceberutluğunu gördük. Gezi olaylarından sokaklar ateşe verilirken; yazılan karanlık senaryoları; Ülkenin nerelere götürülmek istendiğini, kimlerin buna maşa olduğunu gördük. PKK'sından FETÖ’süne ve DEAŞ'ına kadar tüm terör örgütleri üzerimize salınırken;  Ülkemizin karşısındaki alçak tuzakları gördük. Ülkemize siyasi olarak diş geçiremeyen, milletimizi birbirine düşüremeyen çevrelerin, ekonomimiz üzerinden çevirdikleri oyunları da gördük.

“Gücümüzü milletimizden aldık, sırtımızı milletimize dayadık”

Dâhili ve harici bu güçlerin oyunları hiçbir zaman bitmedi ve bitmeyecek. Yeri geldi 15 Temmuz darbe girişiminde olduğu gibi; Cumhurbaşkanımızın Milleti için canını ortaya koyduğu zamanları bile gördük. Ama bizler Liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, zorlukların üstesinden gelerek her zaman Türkiye dedik, hizmet dedik.  Önümüze çıkarılan engelleri bir bir alt ederek bu ülkenin gerçek potansiyelini ortaya koyduk. Attığımız kritik adımlar ürettiğimiz yüksek teknolojili ürünler ve savunma sanayisindeki başarılı çalışmalarımızla bölgesel güç olarak söz sahibi olduk. Teknoloji yatırımlarımızla birçok ülkenin önüne geçtik. Bu yolda gücümüzü milletimizden aldık, sırtımızı milletimize dayadık. Bu gücü de gerektiğinde Libya’da ‘Mavi Vatan’ı koruyarak, Karabağ’da Can Azerbaycan’a yardıma koşarak,  Davos’ta ‘One Minute’ diyerek, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda ‘Dünya Beşten Büyüktür’ diyerek, tüm Dünya’ya gösterdik.

“Daha çok çalışmamız lazım”

Bizler AK Partinin neferleri olarak; Tüm bu imtihanları Allah'ın yardımı ve milletimizin birlik, beraberliği sayesinde alnımızın akıyla geride bıraktık. Çok çalıştık ama daha çok çalışmamız lazım. Ülkemizin gücüne güç katmamız lazım. Milletimizin gönlüdeki yerimizi daha da sağlamlaştırmamız lazım. 23 yılda birçok tarihi adım attık daha büyük adımlar atmamız lazım. Ülkemize, ülkemiz için çalışan AK Parti’ye, AK Parti’nin neferleri bizlere yakışan da budur. Bu duygu ve düşüncelerle Bartın’ımızda, partimize ve Cumhurbaşkanımıza gönül vermiş teşkilatımızla hemşerilerimizin huzur ve refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi, AK Parti Bartın teşkilatı olarak millete hizmetkâr, vatanına âşık bir dünya lideriyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte, ülkemiz için mücadele etmenin onurunu ve gururunu yaşadığımızı belirtiyor, bu zamana kadar partimiz için emek vermiş, alın teri dökmüş tüm vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyor, ahirete intikal eden kardeşlerimizi de rahmetle yâd ediyorum.”   

Bakan Tunç, video konferansla programa bağlandı

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin Bartınlı ismi Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, video konferans yöntemiyle programa bağlanırken teşkilatlara hitap ederken şunları söyledi:

“Partimize emeği geçen teşkilat mensuplarımıza çok çok teşekkür ediyorum. Onların emekleri sayesinde ülkemiz bugünkü durumlara geldi. Her bir teşkilat mensubumuzun bunda büyük emeği var. Onlara şükran borçluyuz. Bizi bu süreçte yalnız bırakmayan milletimize şükran borçluyuz. AK Parti kurulduktan bir yıl sonra tek başına iktidara geldi. 22 yıldır iktidarda. Bu dünya siyaset tarihinde bir rekor. Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş bir başarı. Üzerinde tezler yazılması gereken bir başarı elde ettik çok şükür. 23 yıl öne milletimiz AK Parti’nin kurulmasını kendisi sağladı. 90’lı yılların sıkıntılarından bunalan milletimiz çıkış AK Parti’nin kurulmasında buldu. 1,5 yılda hükümetlerin değiştiği, istikrarsızlığın ekonomik krizlere yol açtığı, ekonomik krizlerin, anarşiye, teröre ve faili meçhullere yol açtığı o sıkıntılı günlerden, 28 Şubat sürecinin yaşandığı anti demokrat günlerden milletimiz çıkışı AK Parti’de buldu. Adeta AK Parti’nin kurulmasını zorladı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında, ‘Bir parti kur, seni seçeceğiz, ilk seçimde seni iktidar yapacağız’ dedi milletimiz. 2002’de iktidar olduktan sonra ülkemizin bütün kronikleşmiş sorunlarını çözmek için canla başla çalıştık. Bununla birlikte AK kadrolar 22 yıldır girdikleri her seçimden milletimizin desteği ile başarı ile çıktılar. Bunda da teşkilatlarımızın büyük emeği ve katkısı var. AK Parti 22 yıldır kronikleşmiş sorunları çözerken diğer yandan da vesayetçi anlayışla mücadele etti. Vesayetçi anlayışı ortadan kaldırmak için sessiz devrim sayılan reformlara imza attı. Bununla demokrasimizin standartlarını yükselttik.

“Hep birlikte Türkiye olduk”

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, ‘Bugünden sonra Türkiye’mizde artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.’ diyerek, 14 Ağustos 2001'de siyaset ve demokrasi tarihimizde yerini alan AK Parti'mizin 23’üncü kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Kuruluşunu milletimizin yaptığı AK Parti, milli iradeyi her şeyin üzerinde tutarak aziz milletimizle birlikte yoluna emin adımlarla devam etmektedir.  Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumuz AK Parti olarak, daima ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın!’ bilinciyle hareket ettik, politikalarımızın merkezine her zaman insanı koyduk.

Doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle bir olduk, beraber olduk, hep birlikte Türkiye olduk. Adaleti, insan hak ve onurunu esas alan, milli ve manevi değerlerimize dayalı bir siyaset anlayışıyla her alanda ülkemizi kalkındırdık, önemli reformları hayata geçirdik. Gerçekleştirdiğimiz sessiz devrimlerle, temel hak ve özgürlüklerin standartlarını daima yükselttik. Vatandaşlarımızın kimliğine, inancına, yaşam tarzına yönelik ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdik.

“Umudun, geleceğin ve icraatın adı olmaya devam edeceğiz”

Kendini milli iradenin üstünde gören vesayetçi anlayışa, darbecilere, ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunan şer odaklarına asla müsaade etmedik. Demokrasimizi ve milletimizin birliğini hedef alan darbecilerin yargılanmalarını sağladık.

‘Daha adil bir dünya mümkündür’ idealiyle bölgemizde ve tüm dünyada mazlumların ve mağdurların umudu olduk. ‘Dünya beşten büyüktür’ diyerek zalimlerin haksızlıkları karşısında eğilmedik, daima dimdik durduk.

AK Parti olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizin kadim geçmiş ve geleneğinin kök saldığı medeniyet davamızın bayraktarlığını yapmaya, umudun, geleceğin ve icraatın adı olmaya devam edeceğiz.

Önümüzdeki nice 23 yıllarda toplumumuzun tüm kesimlerini kucaklayacak politikalar üreterek demokrasimizin standartlarını daha da yükseltmeyi, temel hak ve özgürlüklerin kapsamını sürekli genişletmeyi güçlü ve kararlı bir iradeyle sürdüreceğiz.

Kurulduğumuz günden bugüne destekleriyle AK Parti'mizin iktidarda olmasını sağlayan, birlikte yol yürüdüğümüz aziz milletimize şükranlarımı sunuyor, ülkemizin geleceği için ter döken dava ve yol arkadaşlarımıza fedakâr çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Milletimiz ve AK Parti'mize gönül veren teşkilatımızla birlikte zirveden yeni ufuklara yol alacak, Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz. AK Parti’mizin yatırımlarıyla Bartın’ımızı inşallah daha da büyüteceğiz.”

Program partinin kuruluş yıldönümüne özel yapılan pastanın kesilmesiyle sona erdi.