AK Parti, 'Kurucaşile'de Erfındık, Kozcağız'da Yiğit'le yola devam' dedi

AK Parti'nin Bartın'da ilçe ve belde kongreleri başlarken hafta sonu Kurucaşile ve Kozcağız'da yapılan kongreler sonunda başkan ve yönetimler belirlendi. AK Parti, Kurucaşile'de mevcut başkan Murat Erfındık ile yola devam derken Kozcağız'da ise Ömer Yiğit, belde başkanı olarak seçildi. Her iki kongreye de katılarak yaptığı konuşmalarda önemli mesajlar veren AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, 'AK Parti olarak, Türkiye'nin parlak geleceği için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam, durmak yok hizmete devam.' dedi.

AK Parti, 'Kurucaşile'de Erfındık, Kozcağız'da Yiğit'le yola devam' dedi

Nilay Meryem ÇÖMLEK

AK Parti’de delege seçimleri tamamlanan ilçe ve beldelerde kongre süreci başladı.

AK Parti'nin 8’inci Olağan Büyük Kongresi için yeni bir aşamaya geçilirken Bartın’da ilçe ve belde kongreleri, geçtiğimiz hafta sonu Kurucaşile ve Kozcağız’la başladı.

AK Parti’nin Bartın’daki ilk kongresi Kurucaşile İlçe Kongresi ile başlarken Kurucaşile İlkokulu Konferans Salonundaki kongreye AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz, İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Taş, İl Genel Meclis Başkanı Turhan Kalaycı ve partililer katıldı.

Mevcut Başkan Murat Erfındık, yapılan seçimlerde yeniden göreve seçildi.

“Durmadan yorulmadan çalışacağız”

Kongrenin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan AK Parti Kurucaşile İlçe Başkanı Murat Erfındık, “Umudun, icraatın, geleceğin adı AK Parti. AK Parti Bartın Teşkilatlarımızda kongre heyecanı başladı. AK Parti Kurucaşile İlçe Kongremizi bir demokrasi şöleni havasında gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi Ak saçlılarımızın ve emektarlarımızın tecrübesini, gençlerimizin heyecanı ve dinamizmini, hanım kardeşlerimizin de nezaket ve samimiyetini birleştirerek yeni yönetimlerimizle her zamanki gibi liderimizin yolunda durmadan yorulmadan çalışacağız.” dedi.

Kozcağız’da Yiğit dönemi

Kurucaşile’nin ardından Kozcağız’da da kongre vardı.

Geçtiğimiz Pazar günü Kozcağız Terminal Konferans Salonundaki kongreye AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Turhan Kalaycı ve partililer katıldı.

Katılımın yoğun olduğu kongrede yapışan seçimde yeni belde başkanı Ömer Yiğit oldu.

Aldatmaz: “Türkiye’nin parlak geleceği için durmak yok”

Milletvekili Aldatmaz kongre sonrası yaptığı değerlendirmede, “Kozcağız 8. Olağan Belde Kongremizi, teşkilatımızın güçlü birlikteliği ve büyük heyecanı ile gerçekleştirdik. Teşkilatımızdaki her bir kardeşimiz, milletimizin beklentilerini karşılamak ve ülkemizi daha da ileriye taşımak için büyük bir özveriyle sorumluluklarını yerine getiriyor. Bu vesile ile kongremizin Kozcağız’ımıza ve tüm ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, yeni seçilen Belde Başkanımız Ömer Yiğit ve Yönetimini tebrik ediyorum. AK Parti olarak, Türkiye’nin parlak geleceği için hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Durmak yok yola devam, durmak yok hizmete devam.” dedi.

19-20 Ekim tarihlerinde de AK Parti’nin Ulus ve Amasra İlçe Kongreleri yapılacak. Kasım ayında yapılacak olan Merkez İlçe Kongresinin ardından ise il kongresi gerçekleştirilecek.