AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bartın'da önemli mesajlar verdi

'Sandığın dilini deşifre edeceğiz'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Bartın'da önemli mesajlar verdi

Erkan Hızoğlu

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bartın’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Başkanlığı’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek yerel yönetim hedeflerini değerlendirdi. Ardından teşkilatlarla buluşarak Bartın’ın geleceğine dair planları istişare eden Yılmaz, sandığın dilini deşifre edeceklerini söyleyerek “31 Mart seçimlerinde ortaya çıkan sonuç bizi mutlu etmedi, istediğimiz sonuçları alamadık. Bartın'ımızda da ittifakla seçime girmiştik. İttifak ortağımız da burada seçimi kazanamadı. Buna üzüldük. Bizde olmadığı halde kazandığımız şehirlerimiz, büyükşehirlerimiz de oldu. Ama kaybettiğimiz her yer veya ülkemiz genelinde seçim sonuçları itibariyle milletimizin sandıkta ‘bize biraz daha çalışın, daha fazla çalışmanız gerekiyor, bazı eksikleriniz var, bunları telafi edin’ dedi. Bu seçim sonuçları bizim beklediğimiz sonuçlar değildi. Sebepleri şu veya bu ne olursa bunları biz inceleyeceğiz adeta sandığın dilini deşifre edeceğiz, çözeceğiz. Sandık bizden ne diyorsa o bize milletimizin talimatıdır diye değerlendireceğiz. Bu doğrultuda da önümüzdeki süreçte milletimizin talimatını öpüp başımızın üstüne koyacağız ve önümüzdeki süreci daha özenle, daha dikkatle, eksikliklerimizi de gidererek yöneteceğiz.”  dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İsmail Tamer Bartın’a geldi.

AK Parti Bartın İl Başkanlığı binasında AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, belediye başkanları ve parti teşkilatı tarafından karşılanan Yılmaz ve Tamer karşılamanın ardından il binasında teşkilat üyeleri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Düzenlenen basın toplantısında yerel yönetim hedeflerini değerlendiren Yılmaz, tüm Türkiye’yi olduğu gibi Bartın’ı da kararlılıkla ileriye taşıyacaklarının mesajını verdi.

Basın toplantısına AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kızılayoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Turhan Kalaycı, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz, Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Taş, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri ve parti teşkilat üyeleri katıldı.

“5 ilden bir tek burada başarılı olamadık”

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan konuşmasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İsmail Tamer’e Bartın ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken kısa bir seçim değerlendirmesi yaptı. 31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti’den aday göstermeyerek MHP’nin adayını destekledikleri 5 ilden biri olan Bartın’da başarılı olamadıklarını söyleyen AK Parti İl Başkanı Arslan, “Bugün Bartın'ımızı ziyareti ile onurlandıran genel başkan yardımcımıza çok teşekkür ediyorum. Hep beraber 31 Mart Genel Seçimini yaşadık. Sayın Başkanım Bartın'ımızda 4 beldemiz 3 ilçemiz bir de merkez olmak üzere 8 belediyemiz var. Sizlerin de bildiği üzere Ulus ilçemizde AK Parti olarak belediyeyi aldık. Hüseyin başkanımızla beraber yine aynı şekilde devam ediyoruz. Abdipaşa’mızda yine Yaşar Başkanımızda devam ediyoruz. Kumluca'mızı da 10 yıl sonra tekrar AK Partili bir belediye başkanımızla buluşturduk. Bunun yanında tabii ki Amasra ilçemizi de almaya çok gayret gösterdik. Ama 62 oyla almak nasip olmadı. Tarihi bir oy da aldık orada ama nasip olmadı. Daha önce Kurucaşile ilçemiz bizdeydi maalesef 27 oyla sandıkta başarılı olamadık. Onun haricinde bir Hasankadı beldemiz vardı. Orada da 54 oyla kazanamadık. Biliyorsun Bartın’da Cumhur İttifakı ile seçime girmiştik. Burada da belki de AK Parti, MHP ittifakında seçime giren 5 ilden bir tek burada başarılı olamadık.” dedi.

Aldatmaz: “Bartın’ın geleceğine dair planlarımızı istişare ettik”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İsmail Tamer’in Bartın programı kapsamında yerel yönetim hedeflerini değerlendirdiklerini belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da teşkilatla da buluşarak Bartın’ın geleceğine dair planları istişare ettiklerini söyledi. “AK Parti olarak, birlik ve kararlılıkla Bartın’ı daha ileriye taşımak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz” diyen Milletvekili Aldatmaz, Bartın’da yoğun bir hafta geçirdiklerini ifade ederek “ Pazartesi günü Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Bartın’ımızdaydı. Barajımızda su tuttuk. Salı günü Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız vardı. Bugün de sizleri misafir ediyoruz. Sizleri Bartın'da misafir etmek bizler için büyük bir onur. Ben ziyaretlerinizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yılmaz: “İstediğimiz sonucu alamadık, sandığın dilini deşifre edeceğiz”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise ülkenin 81 ilini 31 Mart seçimlerinden sonra ziyaret etmeye başlayarak çalışmalara başladıklarını söyledi. 53’üncü il olarak Bartın’a geldiğini belirten Yılmaz, sandığın dilini deşifre edeceklerinin altını çizerek şöyle konuştu:

“Ülkemizin 81 ilini 31 Mart seçimlerinden sonra karış karış ziyaret ediyoruz.  Bu ziyaretlerimizde iki başlıkta çalışma yapıyoruz. Birisi bizim kazandığımız illerde bilgi ve istişare, bilgi paylaşımı ve istişare toplantıları yapıyoruz. Bunun dışında şu anda Bartın'da yaptığımız gibi bir de il ziyaretleri yapıyoruz. Teşkilatlarımızı ziyaret ediyoruz. Burada bütün partimizi oluşturan ana kademenin il yönetim kurulu üyelerimiz, kadın kolları, gençlik kolları, il Başkanımız, Merkez İlçe Başkanımız ve belediye meclis üyelerimizden oluşan şehrimizin yönetiminde etkin olan partimizin ana kademe mensuplarıyla istişarelerde bulunuyoruz.

Bugün de 53. il olarak Bartın'ımızla burada sizlerle beraberim. Biz aslında bu toplantılarda 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını da değerlendiriyoruz. Amacımız zaten bir değerlendirme yapmak, değerlendirmeden ziyade 31 Mart seçimlerinde ortaya çıkan sonuç bizi mutlu etmedi, istediğimiz sonuçları alamadık. Bartın'ımızda da ittifakla seçime girmiştik. İttifak ortağımız da burada seçimi kazanamadı. Buna üzüldük. Bizde olmadığı halde kazandığımız şehirlerimiz, büyükşehirlerimiz de oldu. Ama kaybettiğimiz her yer veya ülkemiz genelinde seçim sonuçları itibariyle milletimizin sandıkta ‘bize biraz daha çalışın, daha fazla çalışmanız gerekiyor, bazı eksikleriniz var, bunları telafi edin’ dedi.

Bu seçim sonuçları bizim beklediğimiz sonuçlar değildi. Sebepleri şu veya bu ne olursa bunları biz inceleyeceğiz adeta sandığın dilini deşifre edeceğiz, çözeceğiz. Sandık bizden ne diyorsa o bize milletimizin talimatıdır diye değerlendireceğiz. Bu doğrultuda da önümüzdeki süreçte milletimizin talimatını öpüp başımızın üstüne koyacağız ve önümüzdeki süreci daha özenle, daha dikkatle, eksikliklerimizi de gidererek yöneteceğiz.

“Eksiğimiz var ama gidermek de bizim elimizde”

Allah muvaffak ettiği takdirde ülkemiz muvaffak olacaktır. Yıldızı parlayan, giderek büyüyen, gelişen, her şeyiyle ama 20 sene önceki Türkiye ile alakası olmayan, bir Türkiye'yi AK Parti'miz, kurucu genel başkanımız, cumhurbaşkanımızın liderliği başlattı. Bu ülke 3 bin 500 dolar kişi başına düşen gelirlerden bugün 13 bin dolarlar seviyesine geldi. İnsanlarımızın ihtiyaçları çeşitlendi. İnsanlarımızın ihtiyaçları bundan 20 sene öncekiyle hiç alakası olmayan bir düzeye geldi. Yani bir gün gelecek de hiçbir eksiğimiz yok. Daha yapılacak iş yok. Şöyle yaslanalım tava tavla getirelim karşılıklı tavla oynayalım demeyecek bu ülkenin yöneticileri. Hep daha iyisini daha güzelini, daha fazlasını isteyen Türk milletinin hayatının konforunu yükseltmekle mücadele edecek. Bugün olduğu gibi gelecekte de daha etkili olan bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz. Bardağın dolu tarafına bakalım. Eksiğimiz var ama gidermek de bizim elimizdedir, daha fazla çalışacağız.”

Teşkilatlarla bir araya geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz  ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı İsmail Tamer basın toplantısının ardından AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ile birlikte İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz Başkanlığında gerçekleştirilen Kadın Kolları yönetim kurulu toplantısına katılarak istişarelerde bulundu.

Vali Arslan’a ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz daha sonra beraberinde Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Op. Dr. İsmail Tamer, AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile birlikte Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan'a nezaket ziyaretinde bulundular.

Vali Arslan, nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür etti.

“Atılan her adımın takipçisi olmaya devam ediyoruz”

Bartın’daki programı sonrasında kısa bir değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, “İlimizin geleceği için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz. Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcımız İsmail Tamer ile birlikte, İl Başkanımız Yaşar Arslan ve teşkilatımızla bir araya gelerek, il genelinde yürütülen çalışmaları kapsamlı bir şekilde değerlendirdik. Şehrimizin kalkınması için atılan her adımın takipçisi olmaya devam ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde, İl ve ilçelerimizi daha ileriye taşıyacak çalışmaları ve istişareleri sürdüreceğiz.” dedi.