AK Parti'den içme suyu tesisleriyle ilgili önerge

Bartın İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı toplantıları, 2'nci birleşimle devam etti. Merkez İlçe Şarköy Köyü Boru Alımı Projesinin 2024 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili dosyanın görüşüldüğü toplantıda AK Parti Grubu, Özel İdare tarafından işletilen içme suyu tesisleri ile ilgili önerge verdi.

AK Parti'den içme suyu tesisleriyle ilgili önerge

İl Genel Meclisi’nde mesai devam ediyor

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayı toplantıları ikinci birleşimle devam etti. Geçtiğimiz gün İl Genel Meclisi Başkanı Turhan Kalaycı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Genel Meclisi Üyeleri eksiksiz katılırken İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ayhan Kuş ile daire müdürleri de yer aldı.

 

Merkez İlçe Şarköy Köyü Boru Alımı Projesinin 2024 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili dosya görüşülerek Meclis’in oybirliğiyle kabul edildi.

 

AK Parti Grubu, Meclis’e içme suyu tesisleriyle ilgili bir önerge verdi. MHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Aynur Yıldırım’ın da imzasının bulunduğu önergede; Bartın İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan İl Özel İdaresi İçme Suları İktisadi İşletmesi tarafından işletilmekte olunan içme suyu tesislerinin 2023 yılını kapsayan gelir gider hesapları ile tahakkuk ve tahsilat dengesi ayrıca söz konusu tesislerin bakım onarım ve işletme için harcama miktarı ve abone tesis sayısı ile işletme sırasında karşılaşılan zorluklarla birlikte uygulanan işletme sisteminde kamu yararı olup olmadığı hususlarının idare tarafından cevaplandırılması talep edildi.

 

Çözüm önerilerini gündeme alacaklar!

 

Verilen önergeyi değerlendiren Meclis Başkanı Turhan Kalaycı, işletilen su tesislerinde fiyatın çok az kaldığını ifade ederken düz alanlarda yaşayan vatandaşların suyu bağ bahçe sulamalarında kullanması dolayısıyla yüksek mevkilere su çıkmadığını belirtti. Kalaycı bu nedenle fiyatlarda iyileştirme talep ettiklerini ve ayrıca sorunun çözümü için çeşitli çözüm önerilerini gündeme alacaklarını söyledi.